Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
|
panda |
|
Vagy, a fácánok tudnak tyúkul... |
|
küssszvágócsér |
|
Nálunk egy 120 kV-os acél feszítőosztlop tetejibe üldögélt egy afrikai meg egy indiai elefánt. Provanszál nyelven beszélgettek, s mindeközbe' az indiai elefánt néha jódlizni kezdett..., hogyasszongya: "Morizl...ó Morizl, du bist ein Ganef..hollárió, hu..húú.. hollárió, juhééé, du bist so schlampereier Süssl" |
|
Rendes Kis |
|
Ez valami etológiai truváj lehet - a tyúkok megértik a fácánbeszédet ? |
|
|
Cirus |
|
Nálunk is tenyésztették, repülni sem akartak Tavalyig kacsákat neveltek, szintén vadászatra, na azok is tök szelídek voltak. A kátyúkban összegyűlt vízből kézzel ki lehetett szedni őket, nem véletlen, hogy manapság már egy csomó falubeli vadkacsát tart a tyúkólban |
|
Rendes Kis |
|
Háznál fölnevelt, aztán szabadon engedett vadlóról hallottam, hogy az egykori gazdáját kis híján fejberúgta, mert nem adott neki kaját ... |
|
mpd |
|
Kezes sosem lesz, de a tyúkokkal elvan, afféle vezérnek tekintik (mármint a fácánKAKASról beszélünk). Vezeti őket, reggel ki, este betereli az alvóhelyre őket stb. A vadgazdaságok mesterségesen nevelik a fácánt, keltetőben, zárt ólakban. Amikor felserdülnek, szabadon engedik őket, nem akarnak elmenni a telepről. Úgy kell kivinni őket a mezőre. És utána a környékbeli tanyasiak rengeteget befognak. |
|
|
Rendes Kis |
|
Aszondod, hogy vannak akik úgy tartják a fácándot, mint a baromfiakat. Nekem azért ez, hogy "házi vad" olyan fából vaskarikának tűnik ... |
|
mpd |
|
(A fácánycsibét ízibe kinyírják a macskák) |
|
mpd |
|
Máminthogy ki mongya ezt? |
|
Rendes Kis |
|
Szóval, azt mondod, ha biztosra akarok menni, hogy fácánd sétál a kertemben, akkor vegyek magamnak fácándcsirkét ? |
|
Rendes Kis |
|
De még az is lehet, hogy struccnak fogom használni, mert úgy látom, nem annyira repül, mint inkább fut ! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Újabban csak 1 fácándot látok. Remélem, nem azért mert valamék szomszéd/macska megvacsorálta a többi pávámat ! |
|
Rendes Kis |
|
Az rengeteg kilokalória. Vagy legalábbis kiló. |
|
mpd |
|
Heeeej, Novgorod alatt megettük még a vasszöget is. |
|
Rendes Kis |
|
Nem tudom összehasonlítani, mert még varnyút sem ettem ! |
|
mpd |
|
Egye meg a pávát akinek két annya van. Olyan lehet mint a varnyú. |
|
Rendes Kis |
|
... Vagy ti a pávával is úgy vagytok, mint a tengerimalac a virágcsokorral: nem azt mondjátok rá, hogy: "Jaj, de szép", hanem azt, hogy: "Jaj, de finom" ... ??
|
|
|
Rendes Kis |
|
mpd, Cirus: Aszem, inkább megtartom őket (3-an vannak), kigondoltam: pávának fogom használni őket ! Ugyanolyan méltóságosan sétálgatnak, vagy talán még úgyabb !
|
|
|