Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
Rendes Kis |
|
Ha kivenném, akkor szőlőlugast tennék a helyébe ... ... De nem lesz szívem kivenni ... |
|
mpd |
|
Ja. A teteje egész pofás,de az alja az felejtős. Hát, Te tudod. Ha eltávolítod, majd kitotózunk oda valami szebbet. |
|
Rendes Kis |
|
Kell oda a tiszafa, mert különben kilátás nyílna az erkélyről a még rondább Mucsára:
|
|
Rendes Kis |
|
Ez freud volt, neveletlent akartam írni, de télleg eléggé ritkás a lombozata ... |
|
Rendes Kis |
|
Igen, sajnos az is eléggé leveletlen, ez a legjobb nézete ! |
|
|
|
|
mpd |
|
Balszélről az leander lenne? szép egésséges levele van. |
|
mpd |
|
Merre néz az ingatlan? |
|
mpd |
|
Nadehát ez ronda. És fölösleges is oda. Ha kivágod, meg se látszik a hiánya, legföllebb kevesebb pókhálóba akadtok bele így ősszel. |
|
Rendes Kis |
|
Nem könnyű, mert körülveszi 2 fenyőfa, 1 hársfa meg a házfal. Ezért kellene neki fölfelé törekedni ... Az utca felől alig látszik:
És a kert felől sem nagyon:
|
|
|
mpd |
|
Szerintem ez már nemigen jön össze, millió sarjat fog hozni. De, próbáld meg. Én nem ezt csinálnám, hanem csinálnék belőle mondjuk egy tojás-formát. Onnantól úgy fog terebélyesedni. Nincs egy egészalakos képed rulla? |
|
Rendes Kis |
|
Az rossz ötlet, hogy a legvastagabb tőhajtást meghagyom, hogy legyen rendes törzse, az oldalhatásokat meg levagdosom ? |
|
mpd |
|
Nem. Ez már ilyen. Csak rontasz rajta ha hozzányúlsz. Vagy.... vagy drasztikusan megvágod. Tetszés szerinti formára vághatod, kihajt úgyis. |
|
Rendes Kis |
|
Hühh, ez jó hír. Akkor megtartom ! De nem akarok miatta szégyenben maradni, hogy miért nem nyesegettem. Nem késő most elkezdeni ? |
|
mpd |
|
Ha kell, hát akkor ne vágd ki! Ha viszont nem, akkor vágd ki. Neked kell dönteni, ez egy szabad ország. |
|
Rendes Kis |
|
De miért ágazik el rögtön a talajszinten ? Vágjam ki ?? Már vagy 8 méter magas ! Mikor lesz nekem lekközelebb ekkora tiszafám ?? |
|
Rendes Kis |
|
Nem tudom, ez nem saját kép. Nekem elég bizarr ötletnek tűnik a cserepes szőlő, de végülis miért ne, ha működik ? |
|
mpd |
|
Egy. Talajszinten vágd el, ajánlom a keresztfűrészt, mert elég kemény fa amúgy. |
|
orosz_hussalata |
|
A szőlő gyökere itt a talajban van, vagy az egy nagy kocka alakú "cserép"? Azért kérdezem, mert láttam olyat, hogy a szőlő egy földdel teli hordóban volt, az elég jól nézett ki. |
|
|
|
|