Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
mpd |
|
Hát.... inkább azt mondanám, a gerlék skinneri teremtmények, a hollók meg popperiek. |
|
mpd |
|
Pffffffffffff, én inkább ültetnék másikat. Összekötni..... lehet éppen de mire jó? |
|
Rendes Kis |
|
A gólyák meg a gerlék evolucionisták, a hollók meg okosak ! |
|
Rendes Kis |
|
Mondom, egyáltalán nincs törzse: a "fölkopaszítás" azt jelentené, hogy az összes ágát levágom ! Amúgy szép kerek formája van, nincs azzal semmi baj, a furcsaság, hogy a lombkorona a saját belsejét beárnyékolja, így a közepén nincs semmi, olyan mint 1 nagy urna. Azon lehet úgy segíteni, hogy az ágait a közepe felé összehúzom ? |
|
mpd |
|
Lorenz egyik tanulmányában behatóan foglalkozik a fészekrakás ösztönös tevékenységével. A gerleféléket meg a gólyákat borzasztó ügyetlennek látta ő is, néha szeretett volna rájuk kiáltani megfigyelés közben: te hülye, az úgy nem lesz jó!!! Nulla terv, nulla kreativitás, vakon rakosgatnak és próbálgatnak. A hollófélék ellenben megnézik a karmaikban vagy csőrükben lévő alkatrészt, aztán a fészket, kinézik, hova is passzolna, aztán egyszerűen odarakják. |
|
Rendes Kis |
|
Az enyémet csak ilyenkor ősszel látogatják a rigók, lakmározás végett. A gerlék a fenyőfába akartak fészkelni, zseniálisan kitervelték: a fészekre nem lehetett volna egyből rászállni, 1 másik ág volt a leszállóhely, onnan sétálva lehetett megközelíteni a fészekrakóhelyet. Hozzá is kezdtek az építéshez, de olyan ügyetlenek voltak, nem sikerült, végül föladták ... |
|
mpd |
|
Kicsit azért alulról kopaszítsd meg. Illetve, csak akkor, ha kap elég vizet, mert ha felkopaszítod úgy egy fél-egyméterre, akkor az alja kiszárad. Az enyém pl. egy eresz-lefolyónál van, és emiatt nyugodtan felnyírtam, így alatta is elfér némi hagymás virág (krókusz, gyöngyvirág, akármi). Ha nincs is útban, az alakja miatt mégis megnyírnám néha a tiedet is: legalább a kilógó részeket vagdosd le, tömöttebb és szebb lészen. |
|
mpd |
|
Aki szereti a madarakat, az ültessen ilyet! Az én lejlandim minden tavasszal nagy csatározások színhelye. Néhány rigópár és néhány balkáni gerle pár szokott összebalhézni a költőhely miatt. A lejlandi akkora dzsungel, hogy négy-öt fészek kényelmesen elfér, és nem is lennének túl közel egymáshoz, de ezeknek könnyebb a lelküknek ha civakodhatnak. |
|
Rendes Kis |
|
Megnyugodtam: akkor mégse muszáj nyírni ... Azt sem tudom, hogy ez 1 fa-e vagy több: már rögtön a földnél elágazik ... |
|
mpd |
|
Úgy kell neked. Saját különbejáratú kertészed van oszt nem is olvasgatod. Az enyém is irdatlan nagy, de engem nem zavar: a járda széle vonalában mindig "lapra nyírom". Így olyan, a járda felől nézve, mintha egy zöld fal mellett mennél el. |
|
Rendes Kis |
|
Uppsz, ezt nem tudtam. Nem nyírtam, már akkora mint 1 ház ! |
|
panda |
|
Hát igen. Különbségek pedig nincsenek is... Jobboldali csökevényesség példálózni..
|
|
mpd |
|
Mán megin rasszista vagy. |
|
|
|
mpd |
|
A kacsa büdös és sok kosszal jár. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Kacsáim még nem voltak.
Libáim, gyönygytyúkjaim igen. Marha jó riasztó rendszerek! |
|
mpd |
|
Az én gyerekeim - némileg idősebbek - tegnap kacsákat szelídítettek anyósomnál. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
"Kutyáztak is."
Igen. A komondorral* és a farkaskutyával.
De nem ők borították föl a kislyányokat először, hanem a birkák.
*fegyvertertási engedély? -még mit nem! Olyan intelligens, olyan..., mint én. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Tegnap volt itt két kis hercegnő (5 és 9 éves). Nem tudod elképzelni, milyen boldogok voltak, amikor kézből vették el a száraz kutyakekszet a barikák, s legelték a feléjök nyújtott szöllő/fűszfa vesszőt. Hótt koszok voltak délre.
(Kutyáztak is.) |
|
mpd |
|
Ne is mondd. Kisebbik jányom is szeretne ilyeneket. |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Pünkösdkor vettem két húsvéti totális gyomirtót.
Az egyik Kerge, a másik Birge névre hallgat.
Többet állnak négy lábon, mint a kecskék, így kevesebb kárt okoznak. |
|
mpd |
|
De mondom, nem lesz szükség rá, III. kategóriás, bárki megveheti. |
|
Cirus |
|
Isten ments. Amúgy én is őstermelő vagyok, legalábbis van erre egy külön adószámom valahol |
|
mpd |
|
Gurááááá, szabadforgalmú:
DICOPHAR - Gyomirtó szer
Hatóanyag: 70 g/l 2,4-D + 70 g/l MCPA + 42 g/l MCPP-P (mekoprop-P) + 20 g/l dikamba Gyártó/Hazai képviselet: Agriphar S. A. (BE) / Dow AgroSciences (US), Nufarm (UK), BASF (DE) / < Arysta Mo. Kft. (HU) > Méregjelzés: Xi (irritatív) Méhveszélyesség: Nem jelölésköteles Forgalmazási kategória: III (szabadforgalmú) Vízi veszélyesség: Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes Tűzveszélyesség: nem jelölésköteles
|
|