Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Nekem bevált.
Az 5 %-os szappanoldat lemossa a tetveket, de még krumplibogár ellen is jó volt.
Hátránya, hogy "kontakt": egymást követő két-három napon el kell áztatni a permettel a levélzetet. Allról, felülről.
(Lehet még kapni káliszappant?) |
|
mpd |
|
Sosem próbáltam, de nem hiszek benne. (Attól még lehet, hogy nincs igazam) |
|
|
mpd |
|
Amíg nincsen eső, a rózsa tövére szórt Domotox vagy efféle, teszkóban is kapható ht. rovarirtó por kiszórása megakadályozhatja a további fertőzést, lényeg, hogy a köcsög hanygya ne tudjon úgy fölmenni hogy nem fürdene meg a porban. Ami viszont már a rózsán van, az a levéltetű az abcúg-kategória. Bármely gazdabótba' kaphatóak megfelelő szerel, lényeg, hogy a legkisebb kiszerelést vegyed. Jók pl. Pirimor, Actara, Mospilan. Ezekből egy kis tasak (vagy fiola) általában 10 liter oldathoz van méretezve. Saccperkábé teszel belőle egy kis kézi párásító porlasztós kézifúvókás tartályba (üres ablaktisztítós, sütőtisztítós flakon, aminek van a tetején porlasztó és pofánvered a kis dögöket vele. |
|
|
Egzisztenciális kvantor |
|
A tetveket a hangyák telepítik, mert a tetvek termelnek nekik valamilyen nedveket. A hangyák följutását kell megakadályozni. Fáknál ezt a kéregre tekert légypapírral szokták csinálni. |
|
katáng |
|
Jav. elárasztották, hányva |
|
katáng |
|
A rózsát elárásztották a levéltetvek. A vásárolt vegyszerre fittyet hányja "szorgoskodnak" tovább. Mit tegyek? |
|
panda |
|
Bezony, félhetnek is, reggelire bambuszrügyet szoktam fogyasztani... és délután is ...
|
|
mpd |
|
Félnek tülled. Biztos gengszter-kinézeted van. |
|
panda |
|
Nade, mér' nem állnak velem szóba? Hova iszkolnak mindig el ebben a beton-rengetegben?... |
|
mpd |
|
Mennek hazafele űk es. |
|
panda |
|
Nade, mit keresnek ezek betonos vidéken?.... Rám várnak?
|
|
mpd |
|
Ez csakis úgy lehetséges, hogy nem fekszel le korán. |
|
panda |
|
Még keresem a kertemet... Mindenhol csak beton. (Aszfalt!?) Nem is értem, hogy hogyan lehetséges, hogy késő éjszakánként találkozom időnként sünikkel..
|
|
Cirus |
|
A pesti terasz rendben, palánták elvetve.
A nógrádi birtokon remélhetőleg a hét végén már tudok valamit csinálni, eddig tökig érő sár volt, gyomlálni sem lehetett. Azt láttam, hogy a rebarbara, a csicsóka és az eper rendben áttelelt.
Nemsokára jön a cigány szántani, addigra megálmodom, mit hova vetek. |
|
mpd |
|
Na és, kertbarát testvéreim, hogyan álltok a tavaszi munkákkal? |
|
panda |
|
Vagy nem akart lövetni... |
|
|
Cirus |