Téma: Nőideál |
|
|
Rendes Kis |
|
Johann Christoph BACH: Meine Freundin, du bist schön Közzététel: 2015. márc. 3.
Johann Christoph BACH: Meine Freundin, du bist schön
Emőke BARÁTH soprano Bernadett NAGY alto Péter MÉSZÁROS tenor Domonkos BLAZSÓ bass László PAULIK violin solo
Purcell Choir Orfeo Orchestra (on period instruments) György VASHEGYI
Live recorded at Budapest Music Center 06.05.2014 |
|
|
Rendes Kis |
|
Eljátszod hogy milyen a kézfogása, ahogy összenéztek a villamoson és hogy vajon tud-e főzni, vagy legalább azt az egyet a család hova járhat nyaranta – a barátnői biztos jójefek, velük is meginnál egy kávét csak úgy, szombat délután az öccsét meg most vették fel filmszakra és kölcsönkéri majd a jegyzeted, a kutyája csak rád nem ugat mikor ősszel összesöpröd a sok levelet és egyik mama sem néz rád furán a tetoválások miatt, az apja csak ugrat, miután harmadjára is mattot ad így telik el teled, nyarad aztán csak recseg az a hangszóró, végállomás, a sok válasz pedig valahol a Kálvinon marad.
Pula Ferenc: Astoria |
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Ja, legyen nőies (domborulatok), ne legyen féltékeny a múltra, találjon bennem valami jót, én pedig mondjam rá, hogy igen! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
1. Egy nő lehet kövér, sovány, szőke vagy barna, de a férfiak szemében az egyik legfontosabb elvárás a kedvessége. Ha egy nő mogorva, nem mosolyog soha, azt a férfiak általában elkerülik, mivel nem tartják elég nőiesnek. Ugyanez igaz az utcán vagy a vezetés közben kiabáló nőkre is.
2. A természetesség a legszebb. A hibákat természetesen lehet javítani, de csak határokon belül, ugyanis egy természetes szépséggel soha nem veheti fel a harcot egyetlen egy agyon-cicomázott nő sem! ... http://www.mindenegybenblog.hu/gondolatmorzsak/senkinek-sem-kellenek-a-mai-nok |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
... Sok nő azonban a félreértett emancipáció miatt férfiként szeretne viselkedni, ahelyett, hogy „az okos nő azt mondaná: rendben van, te vagy a király, de én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges” – mondta Bagdy Emőke pszichológus az Igennek. ... http://erdely.ma/eletmod.php?id=161362&cim=bagdy_emoke_a_szerelemrol_a_mosoga ... |
|
Rendes Kis |
|
Az asszonyok felelőssége Forrás: csaladhalo.hu Legyünk bár rátartiak vagy szendék, harapósak vagy derűsek, követelőzők vagy engedékenyek, mindannyian igazából ugyanazt akarjuk: szerethessünk és szerethessenek. Miért vagyunk hát olykor kevéssé sikeresek a hazaságainkban, kapcsolatainkban?
A férfiember otthonra vágyik, elismerésre és figyelemre. Mi, nők, gyengédségre és megértésre. Házi tűzhelyünk csak akkor lobog meleget árasztva, ha ezt a nyugalmat és figyelmet mi teremtjük meg. „Hogyne, amikor nyolc plusz négy órában dolgozom, előbb a munkahelyen, aztán otthon!” – mondhatjátok, és igazatok is van. De meg kell értenünk, milyen nagy a felelősségünk Démétérként, az otthon őreként. Nélkülünk káosz van és lecsúszás, ital és kimaradás. Vagy éppen miattunk? ... http://erdely.ma/publicisztika.php?id=160323&cim=az_asszonyok_felelossege |
|
|
|