Téma: Űrizék, Csillagbigyók |
|
|
malom |
|
olyan kis nyilat mindenki tud rajzolni!! ....
|
|
|
|
gajo |
|
Ez a "meggörbült" ilyen távlatokban... |
|
|
gajo |
|
Hinnye! Ez tényleg hóember... |
|
|
|
|
|
gajo |
|
Én nem tudok a végtelennel semmit sem kezdeni, persze a végessel sem! |
|
gajo |
|
Egy apró lyukacska a szivacsban! |
|
|
|
R.András |
|
Való igaz, hogy az űrkutatásnak már nem sok értelme van. Inkább az öregedés elleni szer kutatására kellene koncentrálni ! |
|
pandala |
|
A mai tudósok már sokkal többet tudnak, szerintem. De kétségtelen, hogy nem vetik el a régebbi elméleteket sem. Például, Einstein 100 évvel ezelőtti "jóslata" a gravitációs hullámok létéről mára már konkrét mérésekkel is igazolva lett ....
De nem értem, hogy miért kell lovagolni a szavakon. A szavaknak van alapjelentésük, és használhatóak a tudományban is. Nyilvánvalóan, a szövegkörnyezet dönti el, hogy egy szót használhatjuk e abban az összefüggésben, vagy sem. Itt nincs is ezzel semmi gond. Ez is olyasmi mint például a Newton törvények, melyek ugyan már praktice nem "igazak", de például a földi körülmények között gyakorlatilag tökéletesen használhatóak. Elmélet, gyakorlat, gyakorlat, elmélet.
|
|
R.András |
|
Érdemes (volna újra) elolvasni John D. Barrow-nak "A semmi könyvé"-t. Meg Heisenberget. Azt hiszem, a kvantumelméletnek pont az a lényege, hogy a tér sohasem üres. |
|
pandala |
|
És az is igaz h a Világ legnagyobb csillagásza József Attila volt!
"A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok." |
|
pandala |
|
Ahol talpunk alatt fütyül a szél.
|
|
pandala |
|
Ez csak filozofálgatás. A szokásos szándékos félrefordulások. Nem az űrről volt itt szó, hanem a(z általunk jelenleg látható) világegyetem, univerzum egy fura részéről! Az űrtartalom (térfogat) szót csak te hoztad ide.
( Amúgy, azt hiszem, mostanában a "sötét energia" fogalmával próbálják magyarázni az ilyen "anomáliákat", az elméleti fizikusok. Ld.: A Mindenség Elmélete bozonoktól a multiverzumig ) |
|
pandala |
|
Leszállás közben általában nem tudnak képeket készíteni, mert olyan része fordul az égitest felé, amely lehetetlenné teszi a fényképezést.... Ráadásul, ha van légkör, akkor 1000 fok fölé hevül az a rész! ..
|
|
R.András |
|
A csillagászok fölfedezése akkor igazán érdekes, ha arról van szó, hogy abban a bizonyos lukban nincs még tér sem ... |
|
R.András |
|
Szerintem a fő kérdés az, hogy az űrben semmi van-e, vagy pedig tér van benne. Más szóval, hogy a tér valami-e. |
|
|