Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
nah, inkább szunyókálok még egy kicsit... 6 perc alatt alig moccan arrébb ... :-DD
|
|
Felkesz Deneverr |
|
De mégse nem nagyon stimmel, mert a 100 mérföldes körön belül meg óránként kellene frissíteni!! Mondjuk, ez a kör most nincs berajzolva.... Megin' elvették a játékomat .. |
|
Felkesz Deneverr |
|
ühhh, most ezek vagy becsapnak engemet, vagy becsapnak engemetet!! Látszólag, bejött neki!! A mérésem szerint most 55 mérföldre van a céltól... Csakhogy. Ő már benne van a "6-perces" körben. A másik kettő meg még, gondolom nem, ezért ugyanott "vannak" ahol voltak 5-kor .. Le is mértem. Mondjuk, ha ök még nem értek be a 6-osba, akkor biztos hátrébb vannak valamennyivel .. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na, érdekes lesz, mert mégiscsak szoros befutója lehet a hármas bolynak!!... Lehet, hogy Jean-Pierre "ráfaragott", mert hiába volt gyors, most mégis vesztetett mérföldeket, mert ő volt a "külső íven"... Igaz, pluszban még valami ravaszságon is töri a fejit, kiváncsi vagyok, hogy bejön-e neki...
72.8, 78.6 és 91.8 mmérföld a céltől való távolságaik!
|
|
|
|
R.András |
|
Nandor Fa was crossing the equator this evening returning to the Northern Hemisphere on Spirit of Hungary lying in a solid eighth place, while Pieter Heerema is on course to become the first Dutch solo skipper to race round Cape Horn. Nandor Fa: “It is fantastic for me to be getting to the Equator. It is always a big task to be getting across the Doldrums and for me at the moment it seems like my luck is in. I have wind all over and I am doing 13kts of boat speed in not a lot of wind. I am one degree to the equator and going well in the Doldrums area. I push myself and this is a big jump, a big step for me. The heat is always hard for me. It is 32 degrees in the cabin and if I go out it is difficult because of the temperature.” ... www.vendeeglobe.org/en/news/18373/beyou-reflects-while-dick-elies-le-cam-char ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
833,7 Amúgy, amikor nem teljesen egyirányban nennek, akkor inkább a VMG (sárga) érték a mérvadóbb... Most például Nándié: 8.2 (9.8) Lajosé: 4.1 (10.7) //Ez a VMG akkor látszik ha az egeret a hajó fölé mozgatod//
|
|
mackó |
|
839,1 Viszont most egy kicsit lassabban halad a fickó mögött... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Szerintem, nincs különbség. Az a hajó sem igazán ment még többel mint 18 csomó... Nándi a mostani lemaradását a Déli (Csendes) óceánon szedte össze, a sok negatív körülmény miatt.
|
|
R.András |
|
Hát igen, én is úgy vettem észre, hogy Lajos hajója azonos körülmények között egy kicsivel többet tud ... De most nem azonosak a körülmények !
|
|
Felkesz Deneverr |
|
(( Például, az a bizonyos idkibkész, azaz ómagyarul: időkibővítő (kézi) készülék! )) |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem tudhatod. Lehet, be van építve valami csodakütyü, amit csak a hajrában fog bevetni!!
|
|
|
|
mackó |
|
Alex hajója más tészta! Nándinak sokkal szerényebbek a technikai lehetőségei! |
|
R.András |
|
Nem sokon múlott ... Olvastam Alex beszámolóját, hogy valami navigációs kütyüje elromlott, amiatt az utolsó 2 napban már egyáltalán nem is aludt ... |
|
mackó |
|
Szerintem az Egyenlítőtől fölfelé ekkora különbséget nem lehet normál körülmények között ledolgozni... |
|
mackó |
|
Van még egy pár ötletem |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na és ha Lajos a Bahamákra megy, Nándi pedig Sables d'Olonne-ba?... |
|
R.András |
|
Alex is egész jól ledolgozta a hátrányát, de előzni már nem tudott ... |
|
mackó |
|
Gondolod? Szerintem semmi esély, csak ha valami műszaki probléma adódik. Vonatkozik ez Nándira is, szerintem normál körülmények között marad ez az állás. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Mondjuk, az azé' látszik, hogy a 4.-5.-6. helyen menő csoport is elég nagy ívet választott itt ....
|
|