Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
http://spiritofhungary.hu/bravo-jeremie-felicitations-vendeeblog-12-het-fa-na ...
"BRAVO Jérémie! Félicitations! – VendéeBloG 12.hét, Fa Nándor legfrissebb hajónaplója: 2017. január 23. – Az Egyenlítőt közelítve BRAVO Jérémie! Grands Félicitations! A 2016-2017-es Vendée Globe harmadik befutója Jérémie Beyou, Maître Coq nevű Imoca60-as hajójával, 78 nap 6 óra 38 perc és 40 másodperc alatt teljesítve a földkerülő távot. Les Sables d’Olonne városának óceáni bejárata előtt az apály miatt hosszan várakoznia kellett, végül este 22:00 UTC-kor hajózhatott be a legendás csatornán. Mindeközben Fa Nándor és a Spirit of Hungary az Egyenlítőt közelíti, melyet körülbelül egy napon belül fog elérni, ismét átlépve Földünk északi féltekéjére.
Fa Nándor, Spirit of Hungary – onboard VIDEO: hamarosan az Egyenlítő következik!" ....
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Azt hiszem, hogy talán azé' egy dolgot megtanultam e verseny figyelése közben : két pont között a legrövidebb út: a girbegurba! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem, mégse, új pálya, új remény... Hajrááá, Konrád!!! Nade, Lajos. Most már egészen biztos, hogy a Bahamákra igyekszik!!
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nah, aszem, most eldől a negyedik hely sorsa is... Jean-Pierre most 21.5 csomóval siklik... (A'szem, ő az akinek még szintén van a hajóján kis "bajuszka"..) |
|
Felkesz Deneverr |
|
Konrád meg, elindult Új-Zéland felé... Úgy döntött tesz még egy kört! :-)
|
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Én "néztem" on-line-ban az itt korábban megadott linken... alig hittem a szememnek, amikor már látszott, meglehetősen jól áll!... Túlságosan sok kockázatot vállal időnként... Wei Yi ellen is azért kapott ki, sajnos. Esse könnyű sport, mindig ott van szemben az ellenfél!!
|
|
mackó |
|
Olvastam, csak az bosszant, hogy elég sok vereséget is összeszedett ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
A harmadik helyezett Beyou sem igen tud "kikötni" mert már vagy két napja szembeszélben kellett mennie... most meg nem fúj neki túlságosan... De már csak 116 mérföldje van hátra ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Konrádék "megszívták" a partközeli hajókázást... Bár, az is lehet, hogy a másik útvonallal sem jártak volna sokkal jobban az elmúlt időszakban ...
|
|
mackó |
|
Igen, szépen "beékelődött " kettejük közé szinte féltávra ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Egy ideig, de nem sokkal gyengébb... Na meg valszeg, elindulhat ő is abba az irányba, amelyikbe végül Lajos is menetel. De Nándi már valamivel hamarabb elkezdheti az irányváltást... aszem... Lassan pont középen lesz Nándi a Lajos - Erik távolságon belül! (cca ezer - ezer mérföld )
|
|
mackó |
|
Gyenge szeleknek nézünk elébe, de legalább egy kicsit nyugisabb időszak jöhet Nándinak ... |
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
( De ez a csúszka csak akkor látszik, ha a széltérkép be van kapcsolva .. ) |
|
Felkesz Deneverr |
|
Általában egyezik... A felső-középső szélcsúszkával van némi gond .. Ott pl. az idő FR, azaz francúzban van írva... máshol meg általában UTC ... |
|
gajo |
|
A térkp nemigen egyezik az írt adatokkal. |
|
gajo |
|
A két Jean meg beszélget! |
|