Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
Kábé 140 mérföld megtétele után Nándi eléri (keresztezi!?) saját két hónappal ezelőtti útvonalát! .. :-)
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: „Mire fölnéztem, mögöttem porzott a víz, és hiába ejtettem tovább, már nem tudtam szél felöli oldalra áthúzni a lobogó, kaotikus bugyrot, vitte a szél kifelé. Nincs mese, le kell húzni szél alá, ami kockázatos, mert könnyen belemegy a vízbe. Félig lent volt, mikor rám tört 30 csomó és iszonyúan küzdöttem a vitorláért. Lerángattam a fedélzetre, de az kevés, onnét viszi, be kell alulra gyűrni valahogy. Feküdtem a vitorlán, hogy ne vigye el a szél, a fölső 5 méter nem jött le, valahol elakadt a felhúzó, a fedélzeti nyílás alattam és a vitorla alatt van. Valahogy félretúrtam magam is és a vitorla kupacot is, félig felnyitottam a fedelet és kezdtem begyűrni, amit tudtam. A C1 nem egy vékony, könnyű vitorla, irdatlan módon elakad mindenben, nehezen adja magát. Végül nem kevés víz társaságában lent volt az a rész, ami lent volt. Kibogoztam a felhúzót lerángattam a maradék hurkát, beszedtem a köteleket és lezártam a fedelet. Most ott van egy hasznavehetetlen kupacban az egész, de legalább megvan. Valamikor, ha gyenge szél lesz, megpróbálom úgy visszavarázsolni az árbocra, hogy húzás közben rendezem a vitorlát, föltekerem, amit tudok és kibogozom a középső részt, ahol jól magára zárt” – fejtette ki.
http://molcsapat.hu/2017/01/fa-nandor-soha-ne-bizz-egy-felhoben/ |
|
Felkesz Deneverr |
|
Doldrums neki is jön majd, mint ahogy Lajosnak is jött, sz'al nem árt néhány mérföld előnyt betárazni! (Most már 683. Fújjad, Nándi!) |
|
gajo |
|
Na, erre számítottam, Nándi most 46-tal hasít, a közvetlen ellenfelek csak poroszkálnak. |
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ja, már lehet, hogy értem... az ún. doldrums-on (szélcsendes zónán) ment keresztül, és valszeg unatkozott .... :--D
|
|
|
|
mackó |
|
Egészen rendes ember ez az Alex
Nándi gyerek meg tűrhető sebességgel közeledik Európa felé, tartva a ~600 mérföldes előnyét ... |
|
R.András |
|
Nem akarta álmából fölzavarni a fogadóbizottságot ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Hm, érdekes "manőver" volt, de most mégiscsak elindult Les Sables d'Olonne felé ....
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Mi törpént?? A 7. helyen haladó Lajos csak 'kóvályog'... Jelenleg Brazília felé van "visszafordulva",,, (Csak erősebb kizoomnál látszik jól a mozgása ..)
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Azé' a 4.-5.-6. helyen állók között még lehet nagyon izgi befutás!... Köztük csak 20 mérföld a különbség, és/de volt már olyan is amikor csak cca 0.5 mérföld különbség volt kettő között!!
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nah, a fővitorlát is bereffeli(k). Már nem neki kell csinálnia, segítenek nek!! |
|
Felkesz Deneverr |
|
~600 mérföld az előnye. Azé' jobb lenne, ha feljebb tornázná! .. Volt ez már a duplája is!!
|
|
|
gajo |
|
A közeli időben talán Nándinak lesz a legkedvezőbb szele, jó lenne ha sikerülne nagyobb előnyt szereznie. |
|
gajo |
|
Majd kiszalad lábai alól a föld.. |
|
mackó |
|
Viszont már látni a partot ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ilyenkor lehet jól érzékelni, hogy milyen hatalmas a vitorla ...
|
|