Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
azé', peches lett ezzel az újabb viharral ... Erik már "csak" 450 mérföldre van tőle ... Remélem, ez volt már tényleg az uccsó viharos bolondság!! ... És, nem lesz zérus-szeles maszatolás sem!
Hajráááááááá, Nándiiiii !
|
|
R.András |
|
Fa Nándor túl van a verseny háromnegyedén 2017. január 13. 23:17 Fa Nándor pénteken túljutott az elméleti versenytáv 75 százalékán a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.
A magyar versenyző honlapjának bejegyzése szerint a Dél-Atlanti-óceánon halad, immáron "hazafelé". Amint azt Fa Nándor írta, a Horn-fok hétfői megkerülése óta új erőre kapott, és szeretné tisztességgel befejezni a versenyt magyar tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryval. ... http://gondola.hu/hirek/199245-Fa_Nandor_tul_van_a_verseny_haromnegyeden.html |
|
|
R.András |
|
Ráadásul az útvonaltérképre "FR" időzóna szerint írják ki az időt, a széltérképre meg UTC-ben ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
hehe, nagy todomány ez! A vezető Armel is hasonló manő vert csinált itt, csak épp' kábé 250 mérfölddel délebbre ... Hajráááááá, Nándi! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Mondjuk, fura dolog ez, mert lehet, hogy arra számít, hogy a forgó szél közepe viszonylag gyorsan (gyorsabban mint ő ) megy jobbra, és akkor előbb-utóbb megjön neki a fincsi, jó irányú szél!!!! |
|
Felkesz Deneverr |
|
hát, ezt jól kifogta; ha az lesz, ami a tracking széltérképén látszik jövendőőőlésnek... lehet, mégiscsak jobb lett volna az "orthodromy-n" haladni!? .. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Hát, nemtom, nálam a "fujdogálás" az 20 csomó feletti erős szembeszélnek látszik! (9-kor) Na, erre megy praktice merőleges irányban Nándi ... Kiváncsi vagyok a déli állásra...
|
|
Felkesz Deneverr |
|
mármint, úgy értem, hogy akkor is, amikor "pont" a fő időnek megfelelő időpontban nézem a lapot frissítés után... Pl., ha nyitva volt hagyva a lap sokáig, akkor a fő időpont pirosítását továbbviszi egyel, de a tartalmat nem frissíti... legalábbis nálam... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Úgy vettem észre, hogy engem néha azzal is "becsapnak", hogy nincs teljesen szinkronban a széltérkép és a betöltött lap fő ideje!... Mert ha megnézem fenn, középen levő csúszkára írt első időt, akkor az néha akár 3 órával is kevesebbet mutat, és csak egyel továbblökés esetén mutatja a lap fő idejének megfelelő állást.... Mindenesetre, érdemes többször F5-el frissíteni a lapot ...
|
|
|
gajo |
|
Egyenlőre fújdogál ott valamennyi szél, de az csak keleti irányba jó. Erik most vakarhatja a fejét, jobbra, vagy balra. |
|
mackó |
|
Valamit csak ért a hobbijához Nándi, hiszen most meg szinte száguld majd'15 csomós sebességgel. Gyorsabban, mint szélviharban ... |
|
mackó |
|
Sajnos belecsöppent a totális szélcsendbe, ráadásul az is szemből fúj ( ). Sebaj, legalább aludhat egy rendeset ... |
|
R.András |
|
Szerintem téves volt a meteo előrejelzés. Az éles irányváltás előtti órákban még úgy mutatták, mintha arrafelé is volna egy szélcsík. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jó lenne, ha Erikkel szemben stabilizálódna legalább 700 mérföld környéken a különbség... Az elég biztonságos távolságnak tűnik a 8. hely megtartásához... ( Nagyon feljött. Ha jól emlékszem, volt cca 1300 mérföldnél is nagyobb a különbség! .. :--( )
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Remélem nincs. Én úgy látom, hogy most döntötte el, hogy neki is 'muszáj' azon a nyomvonalon mennie, ahol a 4 évvel ezelőtti győztes, ill. ahol most Alexék is mentek korábban ... Túl nagy az a 'szélcsendes' vidék, ami előtte fekszik .. Balról meg nemigen kerülheti, mert arrafele meg túl sok szembeszeles terület látsik... a'szem. De, lehet, hogy másképp' vann
|
|
gajo |
|
Nem értem miért fordult élesen jobbra? Csak nincs valami baj? |
|
R.András |
|
Igen ! Most volt a 20. évfordulója, hogy 1 földkerülő vitorlázó elveszett a tengeren ! |
|
mackó |
|
A lényeg, hogy jöjjön haza épségben. Jó az úgy is, ha lassabban ... |
|
R.András |
|
Két vitorlája is tönkrement útközben, lehet hogy bizonyos fajta szeleknél azok hiányzanak. Meg ő maga is mondta, hogy elfáradt, emiatt lehet hogy energiatakarékosabb megoldást választ. Meg azt is mondta, hogy nem akar kockáztatni. |
|
mackó |
|
Elég erős szelek fújnak most arrafelé, mégsem halad elég gyorsan. Lehet, a hajója nem bírja ... |
|