Téma: Budapest (csak erős idegzetűeknek !) |
|
|
Late Devonian |
|
nem kellene hülyeségeket beszélned folyton, s akkor nem gondolná rólad senki sem ..
|
|
|
tiszavirág |
|
Te meg azt hiszed magadról, hogy érted, pedig a fenéket érted, te nagyképű, hülye vadbarom.
|
|
|
|
|
tiszavirág |
|
http://spiler.blog.hu/2016/02/24/ilyen_lesz_budapest_eveken_belul
Talán túlzás lenne azt állítani, hogy a főváros olyan fejlődési ciklus előtt áll, mint az 1848-1849-es forradalmat követő kiegyezést követően, de az egészen biztos,hogy olyan jelentős változások előtt áll Budapest, melyek újra feltűzhetik a világtérképre. Így "gyűlöli" hát az Orbán-kormány a fővárost, mi lenne, ha szeretné?!
|
|
|
Late Devonian |
|
Talán egy beosztott rendőr ne ordibáljon... senkivel!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
tiszavirág |
|
http://valasz.hu/itthon/durva-bontas-keszul-budapest-sziveben-116578
Biztos, hogy mindig ragaszkodni kell a régihez? A két régi épület között kivitelezésben szerintem óriási különbség van. Míg az innenső nagyon míves és remek arányai vannak, a hátsó roppant szerény......szerintem eddig sem nagyon passzoltak egymáshoz. Az új sem passzol a míveshez, de ha igényes a kivitelezés és az alkalmazott anyagok, akkor nekem nem tűnik nagyon gáznak a változás, sőt.... |
|
|
|
tiszavirág |
|
Az Oktogon is mindig Oktogon volt. A Néphadsereg utcát is mindig Falk Miksának hívtuk. Úgy hogy nekem nem volt rendszerváltás. Csak azt vettem észre, hogy mások is úgy mondják, ahogy mi. |
|
tiszavirág |
|
Az én szüleim is mindig a régi neveket használták. Tudod hol volt a München Grétzi? No és a Brammer? |
|
Békáscity |
|
igen, csakhogy az én -egyébként zsidó nagynagynénim a régi utcaneveket használta és én úgy is jegyeztem meg, hogy Király utca meg Andrássy út stb. Úgy hogy a Moszkva tér lánykori nevének újbóli használata sem okozott nekem problémát ! |
|
Cirus |
|
Mi anno ott laktunk. Dédanyám, akinek a férjét Szamuelyék nyírták ki, soha nem használta ezt a nevet, minden postája a Közraktár utcába szólt, mivel a házunk átjáróház volt. A postások ismerték. |
|
tiszavirág |
|
Gyermekkorodban nem a "Lónyay" utca, hanem a "Szamuely" utca felé mehettél....mert én is úgy mentem... |
|
Békáscity |
|
én nem, de az ilyen elvetemültek építészek lehettek ... |
|