21:50:56
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna
... Elejére 1. lap 
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 03. 15:22 | Sorszám: 615
http://index.hu/sport/extremsport/2017/01/03/vendee_globe_colman_foldkerules_ ...

Fa Nándornak nem csendes a Csendes-óceán
Fa Nándor továbbra is a nyolcadik helyen vitorlázik a Spirit of Hungaryvel. Hajónaplójának friss bejegyzései szerint az előző éjszakája küzdelmes volt a reggele és a délelőttje viszont borzalmasan alakult. „Ha fúj (a szél), nagyon, ha nem, akkor semmi, és azzal is rengeteg a vitorlaállítási munka! Forgolódós, kiszámíthatatlan szelek, erős hullámzással! Nagyon munkás, nagyon kemény ez a környék. Nem is értem hogy hívja a magyar ezt csendes óceánnak, az angol, meg békésnek?" (MTI)
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 03. 12:22 | Sorszám: 614
Nekem úgy tűnik, hogy még legalább fél napot kellene várnia, hogy megmászhassa az árbocot... Mondjuk, én nem tudom, hogy milyen szélviszonyoknál kezdhet ilyesmibe ..
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 03. 12:13 | Sorszám: 613
http://www.conradcolman.com/single-post/2017/01/03/Update-day-58-critical-sit ...

"He's now waiting for wind to die and the sea to calm to climb mast, cut down pull the stay close to the mast, clear the sail and the put the cable back. This is a very complicated job and the weather needs to be a lot calmer for Conrad to do it in safe conditions."

Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 03. 11:58 | Sorszám: 612
A 9h-kori helyzet szerint is lassan halad, de legalább már jó irányban ... Kiváncsi vagyok, mi lesz 12h-kor ...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 03. 00:33 | Sorszám: 611
Valami kötélzet problémája is van, de nem tudja azt javítani a jelenlegi körülmények között ....
http://www.conradcolman.com/
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 03. 00:24 | Sorszám: 610
Nem nagyon figyeltem Alexéket a Horn fok környékén, de ha jól sejtem, nem volt túl nagy gondjuk... Remélem, nem pont Nándiék kapják meg majd még egyszer ott ....
gajo
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 03. 00:12 | Sorszám: 609
298! Húzz bele Nándor!
Ezek a térképek nem jelzik a széllökéseket, amik bizony nagyon durvák is lehetnek.
Konrád elkapta a közepét, remélem nem történt komolyabb baj...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. január 02. 22:44 | Sorszám: 608

http://spiritofhungary.hu/2017-ujevi-dinazmussal-kezdett-fa-nandor-soh77-janu ...
"Jan. 02. délután – forró helyzet a Csendes óceánon – időjárás info a Vendée Globe hivatalos honlap alapján – részlet

Fa Nándor és Conrad Colman számára sokkal komolyabb és erősebb front érkezett, mint amit az előrejelzés alapján várhattunk. Sokkal aktívabb és tovább is fog tartani. Az új-zélandi kiwi vitorlázó számára jelentős problémákat okozott a közel 70 csomós erősödésekkel tartkított vihar. A ciklonnak pont azon területén, ahol jelenleg Conrad vitorlázik, az alap széltartomány 45 és 55 csomó között mozog, hirtelen 70 csomós „ráfújásokkal”. A 2016-os Vendée Globe során talán ezek az eddigi legkeményebb időjárási viszonyok, melyeket versenyzőnek át kellett vészelni. A vihar holnapra már talán enyhülhet. Fa Nándor számára sem sokkal kedvezőbb a helyzet. Bár valamelyest enyhébb szelek között vitorlázik, mint korábbi co-skippere – a Barcelona World Race alatt -, de a szélszög és a hullámzás iránya meglehetősen kényelmetlen viszonyokat teremt számára is. A Spirit of Hungary jelenleg kb. 90°-os szélszögön halad 40 csomós szélben, 50 csomós erősödésekkel.

eredeti cikk : http://www.vendeeglobe.org/en/news/17713/storms-in-the-pacific-ocean "
Felkesz Deneverr
Olvasta: 9 | Válasz | 2017. január 02. 22:40 | Sorszám: 607
Remélem nincs gond, talán csak megvárja míg elsomfordál keletre a vihar ...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 10 | Válasz | 2017. január 02. 22:35 | Sorszám: 606
húú ba.... Konráddal mi van?? Úgy tűnik, megfordult. Nagyjából szintén Tahiti az irány. Most.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 15:12 | Sorszám: 605
"Nem hagyott nyugodni, hogy a Horn-fok környékén mi vár rám, milyen szelekre, frontokra, viszonyokra számíthatok. Letöltöttem egy 10 napos előjelzést egészen a fokig, sőt egy picit túl is rajta. Egyetlen dolog tűnik stabilnak, az instabilitás. Lefuttattam két routingot, az egyik egy nagy S vonalban visz, fölfelé kezd, aztán fél távnál lemerül a fok vonala alá, és onnét közelít, nyolc napra teszi az odaérkezést. A másik végig fönt marad, nekivezet a Cordilleráknak valahol a Magellán szoros környékén, aztán a partok mentén ereszkedik le a fokig.

Ez a második, a sziklás partok mentén szembeszélben nem tetszik. A nagy kanyarban is van szembeszél és 3 órával hosszabb, mégis biztonságosabbnak érzem. Lentről, nyílt víz felől közelíteni a Fokot nekem lényegesen biztonságosabb, mint a partok mentén. Vitorláztam itt 75 cs-s szélben is a 92-93-as Vendée Globe-n, tudom, hogy mennyire kiszolgáltatott tud az ember lenni."
Felkesz Deneverr
Olvasta: 10 | Válasz | 2017. január 02. 13:43 | Sorszám: 604
http://spiritofhungary.hu/2017-ujevi-dinazmussal-kezdett-fa-nandor-soh77-janu ...

VENDÉE GLOBE 9. hét – kiadós alvás után, határozott útválasztással hajózik a Horn-fok felé – az év első Fa Nándor riportja. Enda árboctörése újabb Vendée Globe veszteség! Sajnáljuk!

Január 02. Vendée Globe SOH77 Árbocvesztés miatt, az újév első napján kiesett a versenyből az ír Enda O’Coineen, ismét megfogyatkozott a mezőny. 2016. november 06-án rajtolt a szóló-nonstop vitorlázóverseny a föld körül, a 29 indulóból 18 Imoca 60 lábas hajó maradt versenyben.

R.András
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 12:46 | Sorszám: 603
Az online térkép szerint vaklárma volt: nem követte el azt a határsértést, amit aztán ennek
ellenére korrigált.
R.András
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 12:44 | Sorszám: 602
"SOH girls" in the VG tv: www.facebook.com/VendeeGlobe/videos/10158019368885187/?hc_ref=PAGES_TIMELINE
... www.facebook.com/SpiritOfHungary/posts/

... www.facebook.com/SpiritOfHungary/photos/pcb.780376162119672/780374955453126/? ...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 12:43 | Sorszám: 601
Szerintem, az történhetett, hogy mivel elromlott a gps-e, tényleg eltévedt egy kicsit, s mire kimérte a szextárstánssal, hogy mi merre, addigra már rájött, hogy ezt kis kurflit meg kell tennie...
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 12:35 | Sorszám: 600
Szerintem igen: igazságtalan(nak látszó) büntetését már le is töltötte.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 12:34 | Sorszám: 599
Na meg még valami, hát 45 csomós () szélben Conrad-nak nincs túl sok választása, gondolom.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 12:28 | Sorszám: 598
Na de várjunk csak, hiszen akkor már pont meg is csinálta amit mondcc! Azzal a kis köröcskével, ami csak erős kizoomolásnál látszik meg is cselekedte a büntetést!!!
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 12:24 | Sorszám: 597
Na, már meg is dőlt az "elméletem".. Conrad dél felé korrigál. Remélem, én vagyok a hülye. Lehet, hogy arra számít, hogy hosszabb távon is az a kisebbik rossz... Vagy, a trackingból valamit nem lehet megállapítani, s akkor azé' én is okos maradhatok ..
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 12:20 | Sorszám: 596
Azt hiszem, csak annyi a tiltott zónába belépés büntetése, hogy vissza kell menni a zónában
a határsértés pontja elé és ott lehet újra visszalépni a versenyterületre.
A most 4. Jean-Pierre futott bele Madagaszkár alatt csúnyán a tilosba.
Szerintem Nándit igazságtalanul büntették: eredetileg még időben irányt változtatott és csak
a büntető vargabetű közben lépett be a tilos területre.
De az is lehet, hogy az online térkép pontatlan.
Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 11:59 | Sorszám: 595

http://tracking2016.vendeeglobe.org/gv5ip0/

Felkesz Deneverr
Olvasta: 7 | Válasz | 2017. január 02. 11:58 | Sorszám: 594
na, ez az "elmélet"(em), de mindjárt meglásssuk szümünkel, hogy...
12h-kor jön a friss tacking!
Felkesz Deneverr
Olvasta: 8 | Válasz | 2017. január 02. 11:54 | Sorszám: 593
Nekem úgy tűnik, hogy Nándinak most egy darabig "jó dolga" lesz... A nagyobb szelek talán már nem érik utol, és elég helye lett most így ahhoz is, hogy szükség esetén megint inkább egy kissé délfelé mehessen, ha kell...
Conrad meg "telibetalálja" a forgó szél szemét, és ő dél felé már nem mehet, mert ott most éppen már szembejön vele a fú ...
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2017. január 02. 11:28 | Sorszám: 592
Ilyenkor jönnek a váratlan, más irányú széllökések.
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2017. január 02. 11:26 | Sorszám: 591
Most ért egy nagyon kellemetlen övezetbe, erős ellentéte irányú szelek fújnak. Talán Nándor megúszta.
Sikerült kicsit javítani.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...