Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
Remélem nincs gond, talán csak megvárja míg elsomfordál keletre a vihar ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
húú ba.... Konráddal mi van?? Úgy tűnik, megfordult. Nagyjából szintén Tahiti az irány. Most. |
|
Felkesz Deneverr |
|
"Nem hagyott nyugodni, hogy a Horn-fok környékén mi vár rám, milyen szelekre, frontokra, viszonyokra számíthatok. Letöltöttem egy 10 napos előjelzést egészen a fokig, sőt egy picit túl is rajta. Egyetlen dolog tűnik stabilnak, az instabilitás. Lefuttattam két routingot, az egyik egy nagy S vonalban visz, fölfelé kezd, aztán fél távnál lemerül a fok vonala alá, és onnét közelít, nyolc napra teszi az odaérkezést. A másik végig fönt marad, nekivezet a Cordilleráknak valahol a Magellán szoros környékén, aztán a partok mentén ereszkedik le a fokig.
Ez a második, a sziklás partok mentén szembeszélben nem tetszik. A nagy kanyarban is van szembeszél és 3 órával hosszabb, mégis biztonságosabbnak érzem. Lentről, nyílt víz felől közelíteni a Fokot nekem lényegesen biztonságosabb, mint a partok mentén. Vitorláztam itt 75 cs-s szélben is a 92-93-as Vendée Globe-n, tudom, hogy mennyire kiszolgáltatott tud az ember lenni." |
|
Felkesz Deneverr |
|
http://spiritofhungary.hu/2017-ujevi-dinazmussal-kezdett-fa-nandor-soh77-janu ...
VENDÉE GLOBE 9. hét – kiadós alvás után, határozott útválasztással hajózik a Horn-fok felé – az év első Fa Nándor riportja. Enda árboctörése újabb Vendée Globe veszteség! Sajnáljuk!
Január 02. Vendée Globe SOH77 Árbocvesztés miatt, az újév első napján kiesett a versenyből az ír Enda O’Coineen, ismét megfogyatkozott a mezőny. 2016. november 06-án rajtolt a szóló-nonstop vitorlázóverseny a föld körül, a 29 indulóból 18 Imoca 60 lábas hajó maradt versenyben.
|
|
R.András |
|
Az online térkép szerint vaklárma volt: nem követte el azt a határsértést, amit aztán ennek ellenére korrigált. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Szerintem, az történhetett, hogy mivel elromlott a gps-e, tényleg eltévedt egy kicsit, s mire kimérte a szextárstánssal, hogy mi merre, addigra már rájött, hogy ezt kis kurflit meg kell tennie... |
|
R.András |
|
Szerintem igen: igazságtalan(nak látszó) büntetését már le is töltötte. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na meg még valami, hát 45 csomós () szélben Conrad-nak nincs túl sok választása, gondolom.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Na de várjunk csak, hiszen akkor már pont meg is csinálta amit mondcc! Azzal a kis köröcskével, ami csak erős kizoomolásnál látszik meg is cselekedte a büntetést!!!
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Na, már meg is dőlt az "elméletem".. Conrad dél felé korrigál. Remélem, én vagyok a hülye. Lehet, hogy arra számít, hogy hosszabb távon is az a kisebbik rossz... Vagy, a trackingból valamit nem lehet megállapítani, s akkor azé' én is okos maradhatok ..
|
|
R.András |
|
Azt hiszem, csak annyi a tiltott zónába belépés büntetése, hogy vissza kell menni a zónában a határsértés pontja elé és ott lehet újra visszalépni a versenyterületre. A most 4. Jean-Pierre futott bele Madagaszkár alatt csúnyán a tilosba. Szerintem Nándit igazságtalanul büntették: eredetileg még időben irányt változtatott és csak a büntető vargabetű közben lépett be a tilos területre. De az is lehet, hogy az online térkép pontatlan. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
na, ez az "elmélet"(em), de mindjárt meglásssuk szümünkel, hogy... 12h-kor jön a friss tacking! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nekem úgy tűnik, hogy Nándinak most egy darabig "jó dolga" lesz... A nagyobb szelek talán már nem érik utol, és elég helye lett most így ahhoz is, hogy szükség esetén megint inkább egy kissé délfelé mehessen, ha kell... Conrad meg "telibetalálja" a forgó szél szemét, és ő dél felé már nem mehet, mert ott most éppen már szembejön vele a fú ...
|
|
gajo |
|
Ilyenkor jönnek a váratlan, más irányú széllökések. |
|
gajo |
|
Most ért egy nagyon kellemetlen övezetbe, erős ellentéte irányú szelek fújnak. Talán Nándor megúszta. Sikerült kicsit javítani.
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Próbáltam kiókumulálni, hogy vajon mi lesz a következő 48 órában (is).... de hát, ez sem egyszarvú .. Elvileg, Nándinak kedvez, de hát csak a trackingen... A valóság más is lehet... akárcsak eddig ..
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jajja, kábé max 1.5 mérföld mélység, és kábé 3 mérföld szélesség.... Ha jól értem, épp' akkor rommlott el mindkét!! GPS műszere... Ennek a valószínűsége 0, gyakorlatilag .. |
|
gajo |
|
Azokat nem, de mit csinálhat az élőlényekkel? |
|
gajo |
|
Én sem vettem észre, pedig többször is néztem, csak erős nagyítással lehet felfedezni.
|
|
gajo |
|
175, Konrádot elkapja a vihar, Nándi talán kicsúszik. |
|