Téma: Sertéshús- ÁFA |
|
dejszen |
|
Egyem a húsotok, ezt már el is felejtettem! Éjjen az ÁFA, éjjek én, Rendes Kis meg éjjen örökké! Meg éjjen a tojás is! Már olyan olcsó lett minden! Fizetnek ha veszünk valamit!
|
|
dejszen |
|
Csak nem ....? Alcsúton laksz? |
|
tiszavirág |
|
Megkérdeztem a feleségemet, hogy a mi hentesünknél is olcsóbb lett-e a hús és megerősítette, hogy a szűzérme, amit a legtöbbször veszünk 500 Ft-tal lett olcsóbb. Heuréka! Ez nagyszerű. |
|
tiszavirág |
|
Tényleg örülök annak, hogy a karaj olcsóbb lett. Üsse kavics, az évi 1 kocsonyáról is lemondok, hátha jobb kedvre derülsz. |
|
dejszen |
|
Majd ha a kis nyugdíjadból, csekélyke zsírszalonnát szeretnél venni, hogy egy kis tepertőt is ehess, és zsírod is legyen, akkor tökjózzál , eregesd a rakétákat, verd a hátsódat az aszfalthoz örömödben! Aki közelében sem volt még szegénységnek, az itt ne verje a nyálát!!! Kommunista volt amikor kellett, burzsoá amikor az kell! Bravó! Az ilyeneknek bevezetném az ÁFA-könyvet, ha sokat keres, fizessen 90% forgalmit! |
|
tiszavirág |
|
Nekem ez tök jó. Karajt sokszor eszem, kocsonyát talán ha évente egyszer. |
|
dejszen |
|
Nem egyszerű ebben az országban semmi. Ami csak elképzelhető az túl van bonyolítva! Örülj jobbágy, úgy is elhúzom a nótádat.
"Ezeket a húsokat veheti olcsóbban, mert 5 százalékos áfa terheli - karaj - tarja - comb - lapocka - oldalas - dagadó - tokaszalonna - császár - hasaalja-szalonna"
"Itt vannak az áfacsökkentésből kiesett sertéshúsfélék - sertésmáj - zsírszalonna - farok, fej, fül, nyelv - vese, tüdő, szív - láb - velő"
"Az uniós besorolás szerint a comb, az elülső részek, a tarja és a karaj esetében csonttal együtt 5 százalék az áfa, csont nélkül viszont már 27 százalék, ha szigorúan, betű szerint nézzük a besorolást "
http://www.origo.hu/gazdasag/20160106-afacsokkentes-serteshus-hentes-daralt-h ...
Szóval kocsonyát továbbra is 27 százalékos adóval lehet főzni.
|
|
|