Téma: Vectrix |
|
mackó |
|
Ha így haladsz, jövőre Dalmácia sem elérhetetlen... |
|
|
Rendes Kis |
|
Új range-rekord: 94,1 !
Ráadásul úgy, hogy NEM rekordot akartam fölállítani, hanem a regeneratív féket akartam tesztelni, ... ... ezért dimbes-dombos útvonalon mentem (többek között a híres-nevezetes budakeszi emelkedőt is megmásztam oda-vissza): hogy a range mennyivel CSÖKKEN !
... Errefel: nemhogy nem csökkent: de NÖVEKEDETT, sőt: rekord lett ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Eladó Vectrix ELEKTROMOS motorkerékpár (maxi-robogó) Rendkívüli akció: 1.280,- eFt ! (ÁFA-val: 1.600,- eFt, az ÁFA visszaigényelhető !) Egyedi szín: sötétzöld !
0 km-es, 2008-as, 1 év garanciával. Bővebben: http://vectrix.hu/ajanlat.html |
|
Rendes Kis |
|
Jó hír: a "félig jó" hír nem friss - a mi mocijainkban már az "új" szoftver van ! |
|
Rendes Kis |
|
Meghoztam és föltettük a csomagtartó konzolt:
|
|
Rendes Kis |
|
Nem vagy Te 1 kicsit túl gyanakvó ?? Szerintem ez egyszerűen csak hivatalnoki mentalitás: ő nem tud olyan szabályozásról, ami akadályozza a visszaigénylést, de nem meri ezt határozottan állítani, nehogy támadható legyen ... |
|
mackó |
|
Érzésem szerint arra bíztat, hogy igényeld vissza. Egy pár hónap múlva adócsalásért feljelent, büntetésképpen az ÁFA többszörösét kiveti, de lehet, hogy másodbüntetésként még Stadler mellé is tesznek a hűvösre. Én nem erőltetném. |
|
Rendes Kis |
|
Tegnap megérkezett a válasz az APEH-től az ÁFA-kérdésre: Idézet: Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön által megadott információk alapján az alábbiakról tájékoztatom.
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa törvény) 124. § (1) bekezdés e) pontja alapján a levelében megjelölt motorkerékpár*t terhelo elozetesen felszámított adó levonható az általános szabályok szerint (Áfa törvény 120. §).
A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a levelében megjelölt motorkerékpár* beszerzéséhez kapcsolódóan ? környezetkímélo hatására tekintettel - adókedvezmény nem érvényesítheto.
Az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI.17.) AB határozatában rögzítettekkel összhangban tájékoztatom, hogy a válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minosülnek, kötelezo jogi erovel nem bírnak.
Üdvözlettel: Adó- és Pénzügyi Ellenorzési Hivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága Tájékoztatási Foosztály
(Már csak az a kérdésem maradt, hogy kitől kaphatnék kötelezo jogi erovel bíró választ ??) ____________ *) A Vectrix |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Voltam Wroclawban, a gyárban.
1 jó hír: köszönik szépen jól vannak, dolgoznak, múlt héten küldték a 3000. gyári számú mocit Japánba.
1 félig jó hír: fölemelték az akku-cellák kisüthetőségi határértékét. Ez részben jó, mert nő a moci megbízhatósága, részben rossz, mert kissé csökkenti a hatótávot ! |
|
Rendes Kis |
|
Új egyéni rekordom:
92,5 km ! ... És ezt is úgy, hogy nem spóroltam különösebben: el-elcsábultam 1-1 piros lámpánál némi kis gyorsulási versenyre ... |
|
|
Rendes Kis |
|
Kiegészítés a kiegészítőkhöz:
Hosszított szárú tükör: |
|
mackó |
|
Ahh. Úgy már normális... |
|
Rendes Kis |
|
Csak 3300 ... (A tizedespötty nem látszik ... ) |
|
mackó |
|
~33 ezer km a mociban. Nem semmi! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Gazdasági társaságok és vállalkozók figyelmébe ! Egy kicsit utánajártam az ÁFA kérdésének, és arra a meggyőződésre jutottam, hogy a Vectrix utáni visszaigényelhető: - ha a gazdasági tevékenységhez kapcsolódik a jármű, mint pl. a taxisnak a taxi, akkor még a szgk.-ét is vissza lehet, - és a 125 ccm alattit meg egyébként is.
... http://apeh.hu/data/cms56062/afa_torveny_2010_jan1_apr1_tol_labjegyzettel.pdf
Ezzel együtt, ha 1 erre járó adószakértő megerősítőleg rábólintana, azért hálás lennék ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Hitel: Merkantil Bank 1 kiszámolt példa: HUF alapú, 25 % önerővel Motor ára: 2 MFt Önerő: 500 eFt Futamidő: 72 hó Havi (fix) törlesztés: 24.500,- Ft/hó Kezességvállalást kérnek. Tudnak EUR és CHF alapú hitelt is, ahhoz nagyobb önerőt kérnek, valamivel kisebb (de nem fix) a törlesztőrészlet. (Viszont, ha erősödni fog a forint, akkor a változás csökkenés lesz). Javaslat: max. 60 hó futamidő. |
|
Rendes Kis |
|
Vectrix teszt a Suzuki Budakalász motorosnapján:
|
|