Téma: Kisvállalkozási kaszinó |
|
|
onogur |
|
Konkrétan a káposzta kötelező minőségi előírásait az 1591/1987/EGK rendeletben szabályozzák. |
|
|
|
glens |
|
Értem én, persze. De kár ilyen nyilvánvaló blöffel támadni. Nem ér így célt (arról nem is beszélve, hogy a hazugságot nem szeretem, még akkor se, ha beleillik az üggyel kapcsolatos prekoncepciómba). |
|
glens |
|
Hogy meggyőződjünk az eredeti valóságtartalmáról, csak rá kell keresni arra, hogy: cabbage 26911 words |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem ezeket a számokat "kvalitatíve" kell olvasni ... A fószer arra céloz, hogy az Unnyó túlszabályoz ... |
|
glens |
|
Amúgy azt sem hiszem, hogy ennek a szivarnak igaza lenne. Aszongya: Függetlenségi nyilatkozat: Magyarul: 3126, angolul: 1338 USA alkotmány: magyarul 6226, angolul 7972.
A függetlenségi nyilatkozat magyarul 2,5x több szóból áll mint angolul, ezzel szemben az USA alkotmány magyarul rövidebb. Ez így nem hihető, szerintem ez is blöff, csakúgy mint az eredeti. Ha már blöffölnék, akkor egy kicsit jobban vigyáznék az arányokra... |
|
mpd |
|
Nemtom. Én egyszer találtam egy uniós szabályzatot, mezőgazdaságra szabva. De semmi ingerenciám újra keresni, mellesleg tuti, hogy nem lesz benne konkrétan a káposzta. A szöveg egyébként lehetne hosszú, mert az Unnyó minden nyelvén ott kell legyen. Fogjuk föl ezt idétlen viccnek. |
|
glens |
|
Óvatosabb legyél...
Facebook: Imhof Iván Én utánanéztem, mielőtt gondolkodás nélkül megosztottam volna:
Pitagorasz tétel: 1. változat: 9, 2. változat: 17 szó. Egyszerű matematikai törvényszerűség.
Miatyánk: 55 szó. Katolikus ima.
A Tízparancsolat: rövidebb változat: 42, hosszabb változat: 77 Ószövetségi morális alapvetés.
Függetlenségi nyilatkozat: Magyarul: 3126, angolul: 1338 Politikai deklaráció.
USA alkotmány: magyarul 6226, angolul 7972. Jogi szöveg, egy állam alapvető szabályai.
A káposztát nem sikerült megtalálnom, amit nem is csodálok. A megadott számok pontatlanok voltak, az ilyesfajta összehasonlítás pedig teljesen értelmetlen és demagóg. Ráadásul ez egy régesrégi hoax. Még az negyevenes-ötvenes években tűnt fel először az amerikai képoszta-szabályozásra vonatkozóan, meglepő módon szintén 26911 szóval. Később persze újból és újból előjött, csak a tematika változott, amit felmutattak, a számokat elfelejtették mindig átírni. Mostanában ezzel az EU-káposztás szöveggel terjed. A hitelességéről a fentiek után nem kell többet mondanom. |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
A Pitagorasz-tétel: 24 szó A Miatyánk: 66 szó A Tízparancsolat :167 szó Az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat: 1.300 szó Az Amerikai Alkotmány a 27 függelékkel: 7.818 szó Az EU káposztákra vonatkozó szabályzata: 26.911 szó ... www.facebook.com/termelotol?ref=stream |
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Bizony emlékszem, de akkor már öntudatos, 14-16 éves voltam! Nyilván még sok más helyen is volt ilyesmi, de említem, még a Körösi Csoma úton lévőt -ma sétány és már nem ott jár a villamos-, ahol ugyanazt kaptam, mint a belvárosban. Eszembe jut még az innen pár utcára lévő ún. Tejcsarnok (a szomszéd házban laktam), ahol naponta meg kellett jelennem a kék csíkos, zománcos tejeskannámmal a rendes napi 1-2 liter tejünkért. Túrót és sajtot, vajat is lehetett ott kapni. Közben a késélező kiabált a lábhajtású köszörűje mellől, hogy: "Éles kés, jó háztartás!" Szép emlékek... Persze ez ma már csak nosztalgia! |
|
|
mamácska |
|
Gratulálok a tervedhez! Csatlakozom szívesen,mindig ránk fér egy kellemes beszélgetés... |
|
|
onogur |
|
Az Átkosban a Madách téren és a Múzeum körúton is volt tejivó. Alumínium edényből merőkanállal mérték rendes üveg söröskorsóba a tejet, kakaót. Nem tudom, az a kakaó miből volt, de olyan jót azóta se ittam. Fél liter kakaó, hozzá két friss túrós batyu... |
|
|
onodij |
|
Lélektükör studium klubot tervezek - egyéni vagy kiscsop. beszélgetések, díjmentesen ! januártól (nem vállalkozás, baráti beszélgetések !) |
|