Téma: .... aranyat lel. |
|
menta |
|
NICOLAUS CUSANUS: A hit békéjéről. Nicolaus Cusanus (1401–1464) bíboros De pace fidei / A hit békéjéről című műve a katolikus gondolkozás ma is aktuális üzenetét közvetíti az egyetemesség mibenlétéről. Feltárja, hogy a hagyományhű vallásosság mély átélése miként vezethet el más vallások elfogadó megértéséhez és ezáltal a valódi békéhez. A kötet az eredeti latin nyelvű szöveget és annak párhuzamos fordítását tartalmazza André Conrad és Jean Borella előtanulmányával, aminek címe: A kinyilatkoztatások transzcendens egysége Nicolaus Cusanus szerint. http://www.tradicio.org/kvintesszencia/cusanus.htm Könyvbemutató: 2016. április 22. péntek.19.ó. Helyszín: Last Exit. Bp.,V.Váci utca 47. |
|
|
|
|
menta |
|
József Attila
Istenem
Dolgaim elől rejtegetlek, Istenem, én nagyon szeretlek. Ha rikkancs volna mesterséged, segítenék kiabálni néked.
Hogyha meg szántóvető lennél, segítenék akkor is mindennél. A lovaidat is szeretném és szépen, okosan vezetném.
Vagy inkább ekeszarvat fogva szántanék én is nyomodba, a szikre figyelnék, hogy ottan a vasat még mélyebben nyomjam.
Ha csősz volnál, hogy óvd a sarját én zavarnám a fele varjat. S bármi efféle volna munkád, velem azt soha meg nem unnád.
Ha nevetnél, én is örülnék, vacsora után melléd ülnék, pipámat egy kicsit elkérnéd s én hosszan, mindent elbeszélnék. |
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Ezelőtt a háborúban Nem követtek semmi elvet, Az erősebb a gyengébbtől Amit elvehetett, elvett. Ma nem így van. A világot Értekezlet igazgatja: S az erősebb ha mi csínyt tesz, Összeül és - helybehagyja.
Arany János: Civilizáció ... www.facebook.com/laszlo.novotny.3?fref=nf |
|
|
|
Rendes Kis |
|
NEM EMEL FÖL
Nem emel föl már senki sem, belenehezültem a sárba. Fogadj fiadnak, Istenem, hogy ne legyek kegyetlen árva. Fogj össze, formáló alak, s amire kényszerítnek engem, hogy valljalak, tagadjalak, segíts meg mindkét szükségemben.
Tudod, szivem mily kisgyerek - ne viszonozd a tagadásom; ne vakítsd meg a lelkemet, néha engedd, hogy mennybe lásson.
Kinek mindegy volt már a kín, hisz gondjaid magamra vettem, az árnyékvilág árkain most már te őrködj énfelettem.
Intsd meg mind, kiket szeretek, hogy legyenek jobb szívvel hozzám. Vizsgáld meg az én ügyemet, mielőtt magam feláldoznám.
József Attila ... www.facebook.com/ArsSacraAlapitvany/?fref=nf |
|
|
|
|
|
|
|
rafiki |
|
Meg is lelnék. A 3 nap miatt nem tudnának olyan későn kelni, hogy ne legyen korán. Irogathatnának ebbe a topikba. |
|
|
rafiki |
|
Oda kéne küldeni a celebeket. Nem kéne szoliba járniuk. |
|
|
Rendes Kis |
|
Jn 10,11 Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért. A JÓ PÁSZTOR ÉLETÉT ADJA A JUHOKÉRT. -------------------------------------------------------------- Történelmi emlékezet... "A sokféle képesség közül, melyekkel felruházta Isten az emberi lelket, kétségtelenül a legértékesebbek egyike a szeretet. Hogy nemcsak megismerni tudjuk a dolgokat, de a bennük megtalált jóság és szépség, miatt vonzódunk feléjük, megszerzésükért küzdünk s ha elértük, öröm és boldogság árad szét bensőnkben: ez valóban oly kincse lelki életünknek, melyért mindennap hálát kell adnunk a Teremtőnek. Igaz, hogy a szeretet vak, ha nem világít neki az emberi elme, de hideg és erőtlen az értelem fénye, ha nem kíséri és követi, nem sarkallja és ösztönzi a szeretet melege. Ész nélkül pusztító tűzzé válhatik a szeretet, de szeretet nélkül céltalan, eredménytelen keresés marad az észnek működése." Boldog Apor Vilmos győri püspök (1892. február 29.-1945. április 2.) ... www.facebook.com/O.P.V.Tabori.Puspokseg/posts/1027161274030507 |
|