Téma: Kisvállalkozási kaszinó |
|
glens |
|
Óvatosabb legyél...
Facebook: Imhof Iván Én utánanéztem, mielőtt gondolkodás nélkül megosztottam volna:
Pitagorasz tétel: 1. változat: 9, 2. változat: 17 szó. Egyszerű matematikai törvényszerűség.
Miatyánk: 55 szó. Katolikus ima.
A Tízparancsolat: rövidebb változat: 42, hosszabb változat: 77 Ószövetségi morális alapvetés.
Függetlenségi nyilatkozat: Magyarul: 3126, angolul: 1338 Politikai deklaráció.
USA alkotmány: magyarul 6226, angolul 7972. Jogi szöveg, egy állam alapvető szabályai.
A káposztát nem sikerült megtalálnom, amit nem is csodálok. A megadott számok pontatlanok voltak, az ilyesfajta összehasonlítás pedig teljesen értelmetlen és demagóg. Ráadásul ez egy régesrégi hoax. Még az negyevenes-ötvenes években tűnt fel először az amerikai képoszta-szabályozásra vonatkozóan, meglepő módon szintén 26911 szóval. Később persze újból és újból előjött, csak a tematika változott, amit felmutattak, a számokat elfelejtették mindig átírni. Mostanában ezzel az EU-káposztás szöveggel terjed. A hitelességéről a fentiek után nem kell többet mondanom. |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
A Pitagorasz-tétel: 24 szó A Miatyánk: 66 szó A Tízparancsolat :167 szó Az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat: 1.300 szó Az Amerikai Alkotmány a 27 függelékkel: 7.818 szó Az EU káposztákra vonatkozó szabályzata: 26.911 szó ... www.facebook.com/termelotol?ref=stream |
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Bizony emlékszem, de akkor már öntudatos, 14-16 éves voltam! Nyilván még sok más helyen is volt ilyesmi, de említem, még a Körösi Csoma úton lévőt -ma sétány és már nem ott jár a villamos-, ahol ugyanazt kaptam, mint a belvárosban. Eszembe jut még az innen pár utcára lévő ún. Tejcsarnok (a szomszéd házban laktam), ahol naponta meg kellett jelennem a kék csíkos, zománcos tejeskannámmal a rendes napi 1-2 liter tejünkért. Túrót és sajtot, vajat is lehetett ott kapni. Közben a késélező kiabált a lábhajtású köszörűje mellől, hogy: "Éles kés, jó háztartás!" Szép emlékek... Persze ez ma már csak nosztalgia! |
|
|
mamácska |
|
Gratulálok a tervedhez! Csatlakozom szívesen,mindig ránk fér egy kellemes beszélgetés... |
|
|
onogur |
|
Az Átkosban a Madách téren és a Múzeum körúton is volt tejivó. Alumínium edényből merőkanállal mérték rendes üveg söröskorsóba a tejet, kakaót. Nem tudom, az a kakaó miből volt, de olyan jót azóta se ittam. Fél liter kakaó, hozzá két friss túrós batyu... |
|
|
onodij |
|
Lélektükör studium klubot tervezek - egyéni vagy kiscsop. beszélgetések, díjmentesen ! januártól (nem vállalkozás, baráti beszélgetések !) |
|
mackó |
|
Egyik barátom elment egy ormánsági sajtüzembe. Svájcból hozták a teljes technológiát. Raclette sajtot szerettünk volna tőlük venni, amit kaptunk az még sajtnak sem volt mondható... Aztán megkérdeztük, hogy mi lehet ennek az oka. Mindent betartottak, (alapanyag stb.) egyet kivéve: az érlelési időt. Sürgették. Persze nagyon jó az irány, de az évszázados tradíciót megbolygatni nem szabad.
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Harmincmillió forint értékű gabonát loptak el Győr megyében 2012. augusztus 10. 14.22 — Rönky Balázs
Mintegy 30 millió forint értékű gabonát loptak el a Győr-Moson-Sopron megyei Veszkény község egyik raktárából, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz - közölte a megyei rendőr-főkapityányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.
Kocsis Tünde alezredes elmondta: a tulajdonos csütörtök reggel észlelte az éjszakai bűncselekményt, amelynek során 120 tonna repcét és 160 tonna búzát vittek el a tolvajok.
Az eltulajdonított termény az idei aratásból származik. A hívatlan látogatók még a magtárban tárolt gépeket is kivontatták az épület elé, hogy könnyebben hozzáférjenek a gabonához.
A gépeket csütörtök reggel a magtár előtt találta meg a gazda.
A rendőrség jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt folytat eljárást. ... http://termelotol.hu/hirek/harmincmillio-forint-erteku-gabonat-loptak-el-gyor ... |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Betett a hőség - Nehéz helyzetbe kerültek a tejtermők 2012. július 26. 09.16 — Rönky Balázs
Az utóbbi hetek rendkívül meleg időjárása nehéz helyzetbe hozta a tejágazatot, a hőség miatt napi egymillió literrel csökkent a belföldi tejtermelés - közölte Krajcsovicz András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) Szarvasmarhatenyésztők Országos Választmányának elnöke.
A hőség miatt előállt takarmányhiány, valamint az állatokat ért hőstressz és a csökkenő felvásárlási árak következtében az ágazatban a válsághelyzet jelei mutatkoznak. A választmányi elnök közölte: a tej felvásárlási ára mintegy 10 forinttal marad el kilogrammonként az év eleji mértéktől. Most a felvásárlók 80-83 forintot adnak a tejért literenként. A fórumon jelen lévő szakemberek szerint a korábban elindult pozitív folyamatok, azaz a kiegyensúlyozott belföldi tejpiac, továbbá az állatállomány növekedése veszélybe kerülhet a most előállt problémák miatt.
... http://termelotol.hu/hirek/betett-hoseg-nehez-helyzetbe-kerultek-tejtermok |
|