Téma: A VÍRUS (csak erős idegzetűeknek !) |
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
glens |
|
Na, közben frissítettek, már bronzérmesek vagyunk. Már az április 4-i adatok is fent vannak, 0,99-cel állunk Málta (1,16) és Uruguay (1,1) mögött a harmadik helyen.
AZ EU átlaga 0,33, épp a harmada a mienknek. Jobban örülnék, ha gyorsabb lenne az EU. |
|
glens |
|
Dobogósok lennénk oltási sebességeben, ha az Our World in Data frissítené az adatainkat. Így negyedikek vagyunk, ha az április 3-án közzétett adatokat figyelembe venné, akkor 0,93 lenne a 100 főre számított beadott dózisok száma 7 nap átlagában. |
|
glens |
|
Valószínűleg te fogsz nyerni mindkét tippre. Április 6-ig még két nap van oltásra (mai és holnapi), a 2,5 millióig 137 161 hiányzik az első, 1 millióig 86 988 hiányzik az 1+2 oltásból. |
|
glens |
|
A mai adatok: 3 874 új, regisztrált fertőzött, és újabb 213 halott. Az aktív fertőzöttek száma 249 841, 1 112 a gyógyultak száma. 11 806 (+235) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 451 (+11) szorul lélegeztetőgépre. Tegnap estig 2 362 839 (+50 338) fő kapott első oltást, ez a lakosság 24,51%-a. A második oltást 913 012 (+7 895) fő kapta meg (9,47%).
Sajnos, még mindig sok a halott, de ez valószínűleg nem fog változni 1-2 hétig. A fertőzöttek alacsony száma remélem, hogy nem csak annak tudható be, hogy kevesebbet teszteltünk. Egy hét, és meglátjuk.
|
|
pandala |
|
Idézet: 2021. április 04. 19:06 Romániában a gyerekeket is támadja a koronavírus Romániában a gyerekeket sem kíméli a koronavírus-járvány harmadik hulláma - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a román egészségügyi miniszter. Vlad Voiculescu elmondta: 167 gyereket kezelnek a koronavírusos esetekre szakosodott kórházakban, közülük 16-ot intenzív osztályon, kettőt pedig lélegeztetőgépre kötve. A miniszter arról számolt be, hogy a járvány harmadik hulláma minden eddiginél jobban próbára teszi az egészségügyi rendszert.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210404/romaniaban-a-gyerekeket-is-tamadja ... |
|
pandala |
|
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210331/friss-adatokat-kozolt-a-pfizer-100-sz ...
"2021. március 31. 14:00 Friss adatokat közölt a Pfizer: 100 százalékban hatékony a koronavírus vakcinája bizonyos korcsoportnál A Pfizer/ BionTech vakcinája 100 százalékosan hatékonynak bizonyult a teszteken a tünetes koronavírus-fertőzés ellen a 12 és 15 év közötti gyerekek esetén és nem merültek fel biztonsági kockázatok – közölte a The Wall Street Journal a legfrissebb eredményeket. A vizsgálatokat 2200 gyermek bevonásával végezték. Az eredmények ismeretében a Pfizer kérvényezni fogja az amerikai gyógyszerhatóságnál, hogy terjesszék ki a Pfizer/BionTech vakcina engedélyét a 12 és 15 év közötti fiatalokra és várhatóan más országokban is így fog tenni. "
|
|
|
glens |
|
A próféta szóljon belőled. |
|
glens |
|
A próféta szóljon belőled. |
|
pandala |
|
"Orbán Viktor: a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott 2021. április 04. - 11:04"
Sz'al, vagy te nyersz, vagy én. De Viktor mindenképpen! |
|
tiszavirág |
|
2021.04.04.
21715. Férfi 92 éves daganatos megbetegedés, tüdõbetegség
211 új halott
|
|
glens |
|
A mai adatok: 6 566 új, regisztrált fertőzött, és újabb 211 halott. Az aktív fertőzöttek száma 247 292, 1 371 a gyógyultak száma. 11 571 (+188) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 440 (+3) szorul lélegeztetőgépre. Tegnap estig 2 312 501 (+76 770) fő kapott első oltást, ez a lakosság 23,98%-a. A második oltást 905 117 (+14 115) fő kapta meg (9,39%).
|
|
glens |
|
Összesen hat megyében növekedtek az esetszámok, a többiben csökkentek. Talán alakul valami...
|
|
glens |
|
Teljesen hasonlót csináltam én is excelben. Csak nálam beállítható volt, hogy hány nap várakozás után kapnak oltást, meddig tart a fertőzés, ill. oltás utáni immunitás. Halottak nem keletkeztek nálam, de az torzítja a legkevésbé a szimulációt. |
|
|
|
pandala |
|
Jó lenne tudni, hogy vajon hányan lehetnek ténylegesen valamelyest védettek a betegségen való átesés okán... és persze, hogy ebból mennyi fog "átlapolódni" az oltottakkal... ( Jelenleg, ha jól tudom, aki 3 hónapnál nem régebben volt beteg, azt pl. nem oltják még. ) |
|
pandala |
|
Nem kőbevésett számok ezek... Amúgy, jelenleg cca 3.7 millió a regisztráltak száma, ami tkp. már nagyon közel van a felnőtt lakosság 60%-hoz! ... + akik átestek, és/de azért nem oltakoznak ... sz'al 70%-os védettség is összejöhet még akár, a jelenlegi számok mellett is .. Jön majd még két vakcina típus is plusszban. Sz'al, nem reménytelen, szerintem .. |
|
tiszavirág |
|
2021.04.03.
21504. Férfi 82 éves hörghurut, tüdõbetegség, májbetegség, cukorbetegség
242 új halott
Korábban valahol azt olvastam, minimum 60%- s átoltottságra van szükség a nyájimmunitás eléréséhez. Később ezt felemelték 70%- ra. Szerintetek ebben az országban, ezekkel a lakosokkal, el lehet érni ezt az átoltottságot?
|
|
pandala |
|
Nincs azzal baj, tehát akkor az 166 ezer. Gromek!! |
|
glens |
|
Hülye vagyok, hogy mindent kétszer mondok, mindent kétszer mondok? |
|
glens |
|