Téma: A VÍRUS (csak erős idegzetűeknek !) |
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
Mindenki nyilatkozgat össze- vissza. Szájukhoz tartanak egy mikrofont és azonnal elkezdenek beszélni, képtelenek azt mondani: nem tudom, majd meglátjuk, minden percben újabb agresszív mutánsok lépnek fel, stb.
|
|
|
tiszavirág |
|
"Egyelőre nem világos, hogy van-e ok-okozati összefüggés az oltás és az immun trombocitopénia között"
Lehet, hogy nincs összefüggés.
|
|
|
|
pandala |
|
a svédek se mondanak mást ....
Idézet: Egy friss kutatás szerint ez lehet a leghatásosabb koronavírus elleni oltóanyag a világon Origo2021.03.10. 11:37
Egy friss svéd kutatás szerint néhány vakcina sokkal hatásosabb lehet a koronavírus ellen, mint azt korábban gondolták. Az Umea Egyetem tudósai által végzett tesztek során pedig az derült ki, hogy jelenleg a Szputnyik V lehet az egyik legjobb vakcina.
A svéd Umea Egyetem tudósai a PNAS tudományos lapban publikálták kutatásuk eredményeit. A szakemberek azt vizsgálták, hogy miért lehetnek hatásosabbak bizonyos vakcinák a koronavírus ellen, valamint megnézték azt is, hogy a most piacon lévő oltóanyagok közül melyik lehet a legeredményesebb a járvány elleni harcban.
A svéd kutatók szerint a Szputnyik V lehet az egyik leghatásosabb vakcina a koronavírus ellen.
Az általuk elvégzett tanulmány segít megérteni a vektoralapú vakcinák - például az Egyesült Államokban gyártott Johnson & Johnson vakcinájának és az orosz Sputnik V - nagyobb hatékonyságának mechanizmusát - írja az SVT csatorna. ....
|
|
|
pandala |
|
Egy 19 éves férfi is elhunyt. A kormányzati oldal alapján csak azt lehet tudni róla h epilepsziás volt. .... |
|
tiszavirág |
|
2021.03.12.
16627. Nõ 88 éves magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, krónikus tüdõbetegség, demencia, daganatos megbetegedés
130 új halott
Azért ez a 3. hullám rendesen elkapott bennünket.
|
|
tiszavirág |
|
Szóval az történt, hogy a háziorvos emilben értesített bennünket, hogy lehet menni oltani és abban volt mellékletként berakva a kitöltendő nyilatkozat. |
|
glens |
|
Továbbra is az ötödik az ország az oltási gyorsaságban. Ha tudnánk tartani ezt a tempót (104 536/nap), akkor gyorsan dobogósok lennénk.
|
|
pandala |
|
Kár, pedig úgy megnéztem volna amikor megkipukkadnak .... :-DD |
|
glens |
|
Dehogy, nem fog megpukkadni az ellenzék. Innentől keveslik majd a beszerzett orosz vakcina mennyiségét, és azt fogják mondani, hogy ők kezdettől fogva azt mondták, hogy orosszal kell oltani. Simán hazudnak akkorát, hogy először még levegőt se kapsz, mikor meghallod. |
|
glens |
|
A mai adatok: 9 011 új, regisztrált fertőzött, és újabb 130 halott. Az aktív fertőzöttek száma 134 652, 2 637 a gyógyultak száma. 8 718 (+389) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 949 (+38) szorul lélegeztetőgépre. Tegnap estig 1 229 827 (+80 270) fő kapott első oltást, ez a lakosság 12,75%-a. A második oltást 351 694 fő kapta meg (3,65%).
Nagyon sok az új fertőzött. Tegnap ~100 ezer ember kapott oltást 80 ezer elsőt, 20 ezer másodikat. Ez elég derék, köszönjük meg az eü. dolgozóknak.
|
|
pandala |
|
"2021. március 11. 23:53 Már közel 3 millió koronavírus-vakcina van Magyarországon
Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeztek: 450 ezer adag Sinopharm és 55 200 adag AstraZeneca - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
A kínai Sinopharmból ez a második szállítmány, az előző több mint félmillió adagot mára gyakorlatilag felhasználták a háziorvosok a regisztrált idősek oltására. A mai szállítmánnyal együtt immár egymillió adag kínai vakcina érkezett Magyarországra. Az AstraZenecából eddig összesen 405 ezer adag érkezett, és értesülések szerint ebből a vakcinából a következő hetekben a vártnál jóval kevesebb érkezhet hazánkba. ... A tájékoztató portál emlékeztet arra is, hogy az eddigi 6,5 millió adagról 10,9 millióra növeltük a lekötött Pfizer-BioNtech oltóanyag mennyiségét. Magyarország így már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le.
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ma jelentette be, hogy forgalmazásra ajánlja az Európai Unióban a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot. A vakcina európai uniós forgalmazását az EMA ajánlását követően az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie. A Janssen oltóanyagból 4,36 millió adagot vár Magyarország, amely ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé, mert ez az első olyan vakcina, amely egydózisú.
Az eddig érkezett Szputnyik-vakcinával a regisztrált idősek oltását végezték és jelenleg is végzik a kórházi oltópontokon, a legutóbb érkezett 180 ezer adag első dózisú vakcinával akkor kezdődhet meg az oltás, ha arra a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megadja az engedélyt." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210311/mar-kozel-3-millio-koronavirus-vak ...
|
|
pandala |
|
a zellenzék meg fog pukkadni, vagymi |
|
pandala |
|
Idézet: A németek szerint ügyesen van felépítve a Szputnyik V Infostart / MTI 2021. március 10. 18:22 Várhatóan engedélyezik majd az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz oltóanyag forgalmazását az Európai Unióban - mondta a német szövetségi kormány munkáját a fertőző betegségek elleni védekezés ügyében ajánlásokkal segítő testület, az állandó oltási bizottság (STIKO) vezetője egy szerdai lapinterjúban. ....
https://infostart.hu/kulfold/2021/03/10/a-nemetek-szerint-ugyesen-van-felepit ...
|
|
|
tiszavirág |
|
Nálunk hasonlóan zajlott le az oltás (csuklás nélkül), de a nyilatkozatot itthon töltöttük ki. Nem tudom hogy került hozzánk a dokumentum, lehet, hogy a feleségem töltötte le valahonnan, de már nem tudom megkérdezni őt, mert már az igazak álmát alussza. Reggel majd megkérdezem. |
|
glens |
|
Na, jó hírek a kínai vakcináról: China’s Two Sessions Delegates Had Sinopharm’s Covid-19 Jab
Az is jó hír, hogy Kína legnagyobb éves politikai találkozóján részt vett több mint 5000 képviselőt és tagot beoltották a Covid-19 ellen a Sinopharm Group által kifejlesztett termékkel, de ennél jobb hír, hogy a Sinopharm néhány vezetője már 2020 márciusában megkapta az első dózisokat és az antitest szintjük most is magas. |
|
pandala |
|
Ja, még 1-2 millió év, és két orrunk lesz, hogy kiszagoljuk a vírusokat! .... )) |
|
glens |
|
a mutálódás minden vírus természetes "viselkedése" ... és minden élőlényé is (a vírust megítélése nem egységes, van aki élőnek tartja, van aki nem. Anyagcseréje nincs és csak a gazdatestben képes szaporodásra). A fejlettebb élőlényeknél ez a mutálódás nem olyan látványos, nagyon hosszú idő alatt nagyon kevés új "változat" jön létre. |
|
pandala |
|
Én úgy tudom, maga mutálódás egyáltalán nem egy nagy csoda, több tízezer mutálódott variánsa van már a covid-19 vírusának .... Szerintem, Merkely sem egészen azt mondta, ahogy le van írva az olyságban! Arra utalt, hogy az Influenza vírus kialakít magának "erős" vírustörzseket* is, s azért nem tűnik el ... Akkoriban még egyáltalán nem látszott, hogy a SARS-Cov2-nél előfordultak volna ilyenek ..
*) Olyan vírusmutánsok, amelyeknél a vírus szerkezetének jelentős részének az átalakulása történt. És amely muti jelentősen befolyásolja már a biológiai aktivitását, a korábbiakhoz képest ... Pontosabban nem tudom megfogalmazni, de valami ilyesmi. Vírusmutánsból, viszont, annyi van hogy meg sem lehet számolni, a mutálódás minden vírus természetes "viselkedése" ..
|
|