Téma: A VÍRUS (csak erős idegzetűeknek !) |
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
glens |
|
Dehogy, nem fog megpukkadni az ellenzék. Innentől keveslik majd a beszerzett orosz vakcina mennyiségét, és azt fogják mondani, hogy ők kezdettől fogva azt mondták, hogy orosszal kell oltani. Simán hazudnak akkorát, hogy először még levegőt se kapsz, mikor meghallod. |
|
glens |
|
A mai adatok: 9 011 új, regisztrált fertőzött, és újabb 130 halott. Az aktív fertőzöttek száma 134 652, 2 637 a gyógyultak száma. 8 718 (+389) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 949 (+38) szorul lélegeztetőgépre. Tegnap estig 1 229 827 (+80 270) fő kapott első oltást, ez a lakosság 12,75%-a. A második oltást 351 694 fő kapta meg (3,65%).
Nagyon sok az új fertőzött. Tegnap ~100 ezer ember kapott oltást 80 ezer elsőt, 20 ezer másodikat. Ez elég derék, köszönjük meg az eü. dolgozóknak.
|
|
pandala |
|
"2021. március 11. 23:53 Már közel 3 millió koronavírus-vakcina van Magyarországon
Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeztek: 450 ezer adag Sinopharm és 55 200 adag AstraZeneca - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
A kínai Sinopharmból ez a második szállítmány, az előző több mint félmillió adagot mára gyakorlatilag felhasználták a háziorvosok a regisztrált idősek oltására. A mai szállítmánnyal együtt immár egymillió adag kínai vakcina érkezett Magyarországra. Az AstraZenecából eddig összesen 405 ezer adag érkezett, és értesülések szerint ebből a vakcinából a következő hetekben a vártnál jóval kevesebb érkezhet hazánkba. ... A tájékoztató portál emlékeztet arra is, hogy az eddigi 6,5 millió adagról 10,9 millióra növeltük a lekötött Pfizer-BioNtech oltóanyag mennyiségét. Magyarország így már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le.
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ma jelentette be, hogy forgalmazásra ajánlja az Európai Unióban a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot. A vakcina európai uniós forgalmazását az EMA ajánlását követően az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie. A Janssen oltóanyagból 4,36 millió adagot vár Magyarország, amely ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé, mert ez az első olyan vakcina, amely egydózisú.
Az eddig érkezett Szputnyik-vakcinával a regisztrált idősek oltását végezték és jelenleg is végzik a kórházi oltópontokon, a legutóbb érkezett 180 ezer adag első dózisú vakcinával akkor kezdődhet meg az oltás, ha arra a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megadja az engedélyt." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210311/mar-kozel-3-millio-koronavirus-vak ...
|
|
pandala |
|
a zellenzék meg fog pukkadni, vagymi |
|
pandala |
|
Idézet: A németek szerint ügyesen van felépítve a Szputnyik V Infostart / MTI 2021. március 10. 18:22 Várhatóan engedélyezik majd az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz oltóanyag forgalmazását az Európai Unióban - mondta a német szövetségi kormány munkáját a fertőző betegségek elleni védekezés ügyében ajánlásokkal segítő testület, az állandó oltási bizottság (STIKO) vezetője egy szerdai lapinterjúban. ....
https://infostart.hu/kulfold/2021/03/10/a-nemetek-szerint-ugyesen-van-felepit ...
|
|
|
tiszavirág |
|
Nálunk hasonlóan zajlott le az oltás (csuklás nélkül), de a nyilatkozatot itthon töltöttük ki. Nem tudom hogy került hozzánk a dokumentum, lehet, hogy a feleségem töltötte le valahonnan, de már nem tudom megkérdezni őt, mert már az igazak álmát alussza. Reggel majd megkérdezem. |
|
glens |
|
Na, jó hírek a kínai vakcináról: China’s Two Sessions Delegates Had Sinopharm’s Covid-19 Jab
Az is jó hír, hogy Kína legnagyobb éves politikai találkozóján részt vett több mint 5000 képviselőt és tagot beoltották a Covid-19 ellen a Sinopharm Group által kifejlesztett termékkel, de ennél jobb hír, hogy a Sinopharm néhány vezetője már 2020 márciusában megkapta az első dózisokat és az antitest szintjük most is magas. |
|
pandala |
|
Ja, még 1-2 millió év, és két orrunk lesz, hogy kiszagoljuk a vírusokat! .... )) |
|
glens |
|
a mutálódás minden vírus természetes "viselkedése" ... és minden élőlényé is (a vírust megítélése nem egységes, van aki élőnek tartja, van aki nem. Anyagcseréje nincs és csak a gazdatestben képes szaporodásra). A fejlettebb élőlényeknél ez a mutálódás nem olyan látványos, nagyon hosszú idő alatt nagyon kevés új "változat" jön létre. |
|
pandala |
|
Én úgy tudom, maga mutálódás egyáltalán nem egy nagy csoda, több tízezer mutálódott variánsa van már a covid-19 vírusának .... Szerintem, Merkely sem egészen azt mondta, ahogy le van írva az olyságban! Arra utalt, hogy az Influenza vírus kialakít magának "erős" vírustörzseket* is, s azért nem tűnik el ... Akkoriban még egyáltalán nem látszott, hogy a SARS-Cov2-nél előfordultak volna ilyenek ..
*) Olyan vírusmutánsok, amelyeknél a vírus szerkezetének jelentős részének az átalakulása történt. És amely muti jelentősen befolyásolja már a biológiai aktivitását, a korábbiakhoz képest ... Pontosabban nem tudom megfogalmazni, de valami ilyesmi. Vírusmutánsból, viszont, annyi van hogy meg sem lehet számolni, a mutálódás minden vírus természetes "viselkedése" ..
|
|
glens |
|
Egészen biztosan el fog tűnni, csak nem tudjuk, hogy mikor. Legkésőbb akkor, amikor megszűnik az élet a földön.
A vírus tavaly nyáron még nem mutálódott. Az a baj, hogy ez is - mint minden - szaporodáskor mutálódik. Emiatt kellene minél gyorsabban minél több embert beoltani. |
|
dejszen |
|
"Magyar Nemzet NYILVÁNOSAK A MAGYAR VAKCINASZERZŐDÉSEK BELFÖLD 2020. JÚNIUS 23. KEDD 11:37 2020. 06. 23. 15:48 Nem lesz bizniszkérdés a gyógyszergyáraknak a Covid–19-vakcina MAGYAR HÍRLAP Kincses Krisztina Ha jönne a járvány második hulláma, akkor a most szerzett tapasztalatok birtokában már nem védtelenül kell elé állnunk – mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Hírlapnak. Véleménye szerint a Covid-19 el fog tűnni, mivel az influenza vírus folyamatos változásával ellentétben a koronavírus nem mutálódik."
Hú-húúú! Eltűnt, nem mutálódik! |
|
negyven rabló |
|
Fölhív a háziorvos. Csókolom. Kedden oltunk kínaival, rendben? (Múlt hét) Rendben. 14.50. jó? Jó. Csókolom. Viszlát. 14,45-kor a rendelő előtt (nem lehet csak úgy bemenni)5-6 ember. A nővérek (2-3 orvos aktív éppen) 2-3 percenként jönnek ki a nővérek és adják kézbe a kérdőívet. (Az értesítésben benne volt, hogy legyen íróeszköz.) Nincs tollam. Nem baj, adok, de hol a maszkja? Nincs. Azt is adok. Csönd. Bemegyünk a váróba. Szólítanak, megszúrnak, a kötelező humorosnak gondolt, de nekik valszeg iszonyúan idegesítő poénok után szépen kiülünk a kötelező várakozási időre az előtérbe. Ülünk, ülünk, egyszercsak az egyik nő akkorát csuklik, hogy majdnem leesik a székről. Pillanatnyi csönd, majd általános röhögés és közösen megállapítjuk, hogy ez biztosan kínai mellékhatás! |
|
tiszavirág |
|
2021.03.11.
16497. Nõ 65 éves tüdõdaganat
172 új halott
|
|
pandala |
|
Idézet: 2021. március 11. 09:53 Egy magyar laborban kiderítették, miért okoz súlyosabb betegséget a koronavírus brit mutánsa
Akár hússzor több vírus mutatható ki a brit típusú variáns által fertőzött személyekben, mint az eredeti, vuhani koronavírust elkapók szervezetében – derült ki a Neumann Labs-nál elvégzett több mint 1500 PCR teszt adatainak elemzéséből. Mivel a jelenlegi tudományos állásfoglalás szerint a betegekben lévő vírusmennyiség egyenesen arányos a betegség súlyosságával, feltételezhető, hogy a harmadik hullámban azért kerül egyre több ember - köztük fiatalok is - kórházba, mert a nagyobb vírusszámmal szemben kevésbé vagyunk védettek. ....
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210311/egy-magyar-laborban-kideritettek-m ...
|
|
pandala |
|
mármint úgy értem, hogy az össz-szám talán csak ezért csökkent, viszont a sok éppen bekerülőt az nemigen vígasztalja... :-( |
|
pandala |
|
Nemtom, sajnos majd' minden adathalmaz 'periódusa' az 1 hét .... A kórházból például sokszor a hét közepe tájékán szokták "kiebrudálni" a népeket, de azé' remélem nem emiatti a javulás ....
|
|
pandala |
|
Én is röhögök, de mindig hamar kijózanodom, hogy ez egyáltalán nem is annyira vicces... nincs most harminc év toszigálás után már idő!! ... Menjenek a sunyiba, üljenek az aranyládikájukon, s malmozzanak magukban! .. |
|
glens |
|
Nem esne jól, de mit tehet az ember? Én például röhögök, már ebben elég nagy gyakorlatom van, sajnos. Ha összeszámolom, akkor 52 évet töltöttem ellenzékben. |
|
pandala |
|
" Feri, nem veszed észre, hogy minden hazugságod egy összetett mondattal megcáfolható? "
|
|
pandala |
|
'hazudtunk reggel, éjjel meg este' és még mindig itt van, és pofázik .... |
|
pandala |
|
és !ezek! így vezetnék ezt a "qrrvaországot" is .... borzasztó Nem tudom mit csinálok, hogyha akárcsak közelebb kerülnek a "tűzhöz" 2022-től!! ............ |
|
|