Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
A zötödik helyre is van esélye talán, bár nem tudom mennyire lehet hinni a trackingen látható szélviszonyoknak ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nőtt a lemaradás, de talán most a há túlról érkező szelekkel visszavesz valamelyest! .. |
|
|
mackó |
|
De! Már megijedtem ... |
|
mackó |
|
Nem érzékeli Nándit a rendszer ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Lehet, szükség is lesz rá a következő 24+ órában!... Nándi mögött közelednek az "üvöltő" szelek! |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Aha, gondolom, van ilyen ennél a hajónál is... és, tényleg, mintha én is emlékeznék olyasmire, hogy Nándi is beszélt már olyasmiről hogy "reffelés".. Hát igen, valszeg, nem elég csak beletaposni a fékbe! :-D Ha talpunk alatt fütyül a szél. |
|
R.András |
|
Létezik (legalábbis balatoni vitorlásokon) a "reffelés" nevű művelet, amikor nem cserélik ki a nagyvitorlát, hanem rátekercselik az alját a boomra, úgy csökkentik a vitorlafelületet. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na, vajon közelít-e majd a "surranó" pályán? Remélem, jégyhegy tényleg nem tévedhet odáig ...
|
|
|
R.András |
|
Vhol azt olvastam, hogy 1 vitorlacsere = 1/2 kg izomenergia-leadás ! |
|
R.András |
|
Ha csak a vitorlát viszi, a hajót nem, az félsiker ! |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nagy eredmény lenne már az is, hogyha Nándi ezen a mostani helyezésén végezne. Ha pedig bejutna a tízbe, akkor az aztán már igen!... Alexet nem számítva, már most is elég jó a nem-franciákat tekintve... És ha a tengerrel nem rendelkező országokat nézzük... ő az első!!! |
|
mackó |
|
Észjáték és szerencse. Az a kis fizikai megterhelés meg már csak hab tortán ...
Nagy játék és hősies küzdelem. Minden célba érkező előtt le a kalappal. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jean-Pierre viszont, úgy látszik, az Új-Zéland alatti vihart is megússza. Mire oda ér, a vihar "meglóg" előle ... Lehet, végül még helyezést sem veszt a többiekkel szemben... hmm, talán.. |
|
|
|
R.András |
|
Be kell, mer különben viszi a szél ! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Hát nemtom, hogy azt a hatalmasat, azt be lehet-e egyáltalán vonni ... |
|