13:49:28
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
glens
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 24. 00:06 | Sorszám: 2920
Köveskálon a Köveskál étteremben a túrógombócuk kiváló.
A picér mesélte, hogy hollandok is mentek már oda túrógombócot enni, mert otthon hallották a hírét.
Kérdeztük, tőle, hogy mi a titka a túrógombócuknak.
Azt mondta, hogy a túró. Mindig ugyaabból a gazdaságból szerzik be, és stabilan jó a minősége.
Merthogy jó túróból is lehet rossz gombócot csinálni, de rossz túróból jót soha.

Szóval, van különbség a tehéntúrók minőségében is.
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 22:54 | Sorszám: 2919
A nagymarosi piacon is ugyanez a helyzet.
Ott is remek juhsajtot meg egyéb ilyeneket árulnak.
glens
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 22:42 | Sorszám: 2918
Nem hinni kell benne.
Nem paraszvakítás az.
Ki kell menni a piacra, oszt' vegyél ott, próbáld ki.
Ha kedden vagy pénteken (hetipiackor, ott így mondják) Jászberényben járok, akkor biztosan ott veszek juhtúrót, juhsajtot, azoknak nincs párja.
Egyébként is nagyon szeretem ezeket, sokat végigkóstoltam már, de annak egy se jön még csak a közelébe se, parádés.
Megvan a szertartása is a vásárlásnak, már messziről üdvözöl az eladó (frissen vasalt makulátlan hófehér ruhában, sapkában árusít): "Na, csakhogy előkerültél, igazgató úr!", én meg általában professzor urazom.
Többféle érettségi fokú túró és sajt van nála.

És a piacon lehet kapni általában ökörszív paradicsomot (boltban nyilván azért nem, mert nem áll el, mint a vastagabb héjú), na, az meg a másik nagy kedvenc.
Ilyesmi, de mintha lilásabb lenne:
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 17:14 | Sorszám: 2917
megy a dőzs : tegnapi maradék tésztához lecsó, és 6 db csirkeszárny megfőzve fél kiló zöldbabbal majd tejföllel behabarva - elméletileg holnapra lett volna ...
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 17:12 | Sorszám: 2916
A rakott karfiolért sem rajongok.
A zöld színű zöld hüvelyű zöldbabból viszont készít az asszony valami nagyon finom köretet, azt nagyon szeretem.Meg is kérem rá, hogy csináljon olyat.
Békáscity
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. június 23. 17:11 | Sorszám: 2915
https://www.idokep.hu/idokep - bizonyos paxia jelenti északról
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 17:07 | Sorszám: 2914
Én sem, rajongok a brokkoliért, de van a családban olyan, aki él-hal a brokkolilevesért.
Szerintem is fura gusztus.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 14:26 | Sorszám: 2913
Rakni lehet a karfiolt is! Sőt, a ződbabot is.
(Brokkolit még jelentős összegű jutalomért sem ennék)
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 14:25 | Sorszám: 2912
Barátom, én már régen nem hiszek a házitúróban, a tanyasi tojásban és a mangalicában.
Ez mind csak parasztvakítás.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 13:11 | Sorszám: 2911
Nálunk pedig: tojásleves és rántott csirke rizi-bizivel
rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 07:38 | Sorszám: 2910
Megkóstoltam, ezért kérdeztem (-::
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 23. 07:22 | Sorszám: 2909
Affranc tökölődjön vele. És ez a nádudvari egész jó, kóstold meg eccer.
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 19:29 | Sorszám: 2908
Ma nálunk borsóleves van és rakott káposzta.
A káposzta egy időre kifújt, mondta a feleségem.
A brokkolinak is vége, közölte pár nappal ezelőtt.
Csupa rossz hír.

rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 14:09 | Sorszám: 2907
Egy szakértő miért nem keveri meg magának a kőrözöttet?
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 12:44 | Sorszám: 2906
Nádudvari házias körözött, császárzsemlye, vegyes puszedli (Spar Budget)és Apenta kóla.
rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 12:41 | Sorszám: 2905
Tárkonyos-bazsalikomos pulykaragu leves. Kicsit csípősen.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 09:35 | Sorszám: 2904
Grillezett sajt és zöldségek lesz ma (elfelejtettem levenni a húst a mélyhűtőből, rögtönözni kellett valamit.. Mára kiolvad.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 22. 08:41 | Sorszám: 2903
Mai ebéd: zöldborsóleves és pörkölt nokedlivel
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 21:14 | Sorszám: 2902
Ejnye bejnye City, úgy emlékszem cukros vagy....
glens
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 19:29 | Sorszám: 2901
Az se rosz, de nekem a kéksajtos verzió jobb.
A szovinyon blan maradhat, de szerintem sárdoné is harmonizál vele.
rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 19:22 | Sorszám: 2900
sárgadinnye pármai sonkával + sauvignon blanc / badacsonyi kéknyelű
glens
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 18:57 | Sorszám: 2899
Próbáljátok ki a sárgadinnyét kéksajttal.
Nagyon jó, valamelyik este találtam ki.
rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 17:49 | Sorszám: 2898
hopp! jó, hogy mondod, van a fagyon egy filézett csülköm.
Pörkölt? CsülökPékné? majd meglátjuk...
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 21. 13:54 | Sorszám: 2897
Nem tudom mi az oka,tán a hideg ? vettem egy füstölt csülköt és megfőztem mára csak úgy magában. A másik felét lefagyasztom, majd valamikor jó hagymásan átsütöm, krumplipürével. A levéből meg holnap toledoi kastélyleves lesz túrós tésztával.
rafiki
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. június 19. 13:26 | Sorszám: 2896
bolognai... kicsit megfűszereztem a tésztát és reszeltem rá fetasajtot is
(a trappistán kívül)
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...