Téma: Mit eszünk ma ? |
|
glens |
|
Nem hinni kell benne. Nem paraszvakítás az. Ki kell menni a piacra, oszt' vegyél ott, próbáld ki. Ha kedden vagy pénteken (hetipiackor, ott így mondják) Jászberényben járok, akkor biztosan ott veszek juhtúrót, juhsajtot, azoknak nincs párja. Egyébként is nagyon szeretem ezeket, sokat végigkóstoltam már, de annak egy se jön még csak a közelébe se, parádés. Megvan a szertartása is a vásárlásnak, már messziről üdvözöl az eladó (frissen vasalt makulátlan hófehér ruhában, sapkában árusít): "Na, csakhogy előkerültél, igazgató úr!", én meg általában professzor urazom. Többféle érettségi fokú túró és sajt van nála.
És a piacon lehet kapni általában ökörszív paradicsomot (boltban nyilván azért nem, mert nem áll el, mint a vastagabb héjú), na, az meg a másik nagy kedvenc. Ilyesmi, de mintha lilásabb lenne:
|
|
Békáscity |
|
megy a dőzs : tegnapi maradék tésztához lecsó, és 6 db csirkeszárny megfőzve fél kiló zöldbabbal majd tejföllel behabarva - elméletileg holnapra lett volna ... |
|
tiszavirág |
|
A rakott karfiolért sem rajongok. A zöld színű zöld hüvelyű zöldbabból viszont készít az asszony valami nagyon finom köretet, azt nagyon szeretem.Meg is kérem rá, hogy csináljon olyat. |
|
|
tiszavirág |
|
Én sem, rajongok a brokkoliért, de van a családban olyan, aki él-hal a brokkolilevesért. Szerintem is fura gusztus. |
|
mpd |
|
Rakni lehet a karfiolt is! Sőt, a ződbabot is. (Brokkolit még jelentős összegű jutalomért sem ennék) |
|
mpd |
|
Barátom, én már régen nem hiszek a házitúróban, a tanyasi tojásban és a mangalicában. Ez mind csak parasztvakítás. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: tojásleves és rántott csirke rizi-bizivel |
|
rafiki |
|
Megkóstoltam, ezért kérdeztem (-:: |
|
mpd |
|
Affranc tökölődjön vele. És ez a nádudvari egész jó, kóstold meg eccer. |
|
tiszavirág |
|
Ma nálunk borsóleves van és rakott káposzta. A káposzta egy időre kifújt, mondta a feleségem. A brokkolinak is vége, közölte pár nappal ezelőtt. Csupa rossz hír.
|
|
rafiki |
|
Egy szakértő miért nem keveri meg magának a kőrözöttet? |
|
mpd |
|
Nádudvari házias körözött, császárzsemlye, vegyes puszedli (Spar Budget)és Apenta kóla. |
|
rafiki |
|
Tárkonyos-bazsalikomos pulykaragu leves. Kicsit csípősen. |
|
Cirus |
|
Grillezett sajt és zöldségek lesz ma (elfelejtettem levenni a húst a mélyhűtőből, rögtönözni kellett valamit.. Mára kiolvad. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves és pörkölt nokedlivel |
|
tiszavirág |
|
Ejnye bejnye City, úgy emlékszem cukros vagy.... |
|
glens |
|
Az se rosz, de nekem a kéksajtos verzió jobb. A szovinyon blan maradhat, de szerintem sárdoné is harmonizál vele. |
|
rafiki |
|
sárgadinnye pármai sonkával + sauvignon blanc / badacsonyi kéknyelű |
|
glens |
|
Próbáljátok ki a sárgadinnyét kéksajttal. Nagyon jó, valamelyik este találtam ki. |
|
rafiki |
|
hopp! jó, hogy mondod, van a fagyon egy filézett csülköm. Pörkölt? CsülökPékné? majd meglátjuk... |
|
Békáscity |
|
Nem tudom mi az oka,tán a hideg ? vettem egy füstölt csülköt és megfőztem mára csak úgy magában. A másik felét lefagyasztom, majd valamikor jó hagymásan átsütöm, krumplipürével. A levéből meg holnap toledoi kastélyleves lesz túrós tésztával. |
|
rafiki |
|
bolognai... kicsit megfűszereztem a tésztát és reszeltem rá fetasajtot is (a trappistán kívül) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és kolbásszal töltött hús petrezselymes krumplival |
|
rafiki |
|
Abszolúte friss volt, a véresből még csöpögött a vér (-:: Kihasználtuk, hogy kicsit visszahűlt az idő. |
|