Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Barátom, én már régen nem hiszek a házitúróban, a tanyasi tojásban és a mangalicában. Ez mind csak parasztvakítás. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: tojásleves és rántott csirke rizi-bizivel |
|
rafiki |
|
Megkóstoltam, ezért kérdeztem (-:: |
|
mpd |
|
Affranc tökölődjön vele. És ez a nádudvari egész jó, kóstold meg eccer. |
|
tiszavirág |
|
Ma nálunk borsóleves van és rakott káposzta. A káposzta egy időre kifújt, mondta a feleségem. A brokkolinak is vége, közölte pár nappal ezelőtt. Csupa rossz hír.
|
|
rafiki |
|
Egy szakértő miért nem keveri meg magának a kőrözöttet? |
|
mpd |
|
Nádudvari házias körözött, császárzsemlye, vegyes puszedli (Spar Budget)és Apenta kóla. |
|
rafiki |
|
Tárkonyos-bazsalikomos pulykaragu leves. Kicsit csípősen. |
|
Cirus |
|
Grillezett sajt és zöldségek lesz ma (elfelejtettem levenni a húst a mélyhűtőből, rögtönözni kellett valamit.. Mára kiolvad. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves és pörkölt nokedlivel |
|
tiszavirág |
|
Ejnye bejnye City, úgy emlékszem cukros vagy.... |
|
glens |
|
Az se rosz, de nekem a kéksajtos verzió jobb. A szovinyon blan maradhat, de szerintem sárdoné is harmonizál vele. |
|
rafiki |
|
sárgadinnye pármai sonkával + sauvignon blanc / badacsonyi kéknyelű |
|
glens |
|
Próbáljátok ki a sárgadinnyét kéksajttal. Nagyon jó, valamelyik este találtam ki. |
|
rafiki |
|
hopp! jó, hogy mondod, van a fagyon egy filézett csülköm. Pörkölt? CsülökPékné? majd meglátjuk... |
|
Békáscity |
|
Nem tudom mi az oka,tán a hideg ? vettem egy füstölt csülköt és megfőztem mára csak úgy magában. A másik felét lefagyasztom, majd valamikor jó hagymásan átsütöm, krumplipürével. A levéből meg holnap toledoi kastélyleves lesz túrós tésztával. |
|
rafiki |
|
bolognai... kicsit megfűszereztem a tésztát és reszeltem rá fetasajtot is (a trappistán kívül) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és kolbásszal töltött hús petrezselymes krumplival |
|
rafiki |
|
Abszolúte friss volt, a véresből még csöpögött a vér (-:: Kihasználtuk, hogy kicsit visszahűlt az idő. |
|
tiszavirág |
|
Nekem a májas a kedvencem. De ilyen melegben nem szoktak disznótorosat enni, meg úgy tudom, veszélyes is. |
|
rafiki |
|
Hurkát sütöttem. Tanyasi, kukoricás, nem szójás. Véreset és májasat. + kenyér, savanyúság, gösser. |
|
mamácska |
|
Ma nálunk csontleves lesz és töltött karalábé + gyümölcs ebédre. |
|
Cirus |
|
Köszönöm! Ilyet én is szoktam, de eddig a lilahagymát kihagytam belőle, most ki is fogom próbálni.
Ma maradék vaddisznó lesz barna rizzsel |
|
|
mamácska |
|
Ma krumplileves és mézes-mustáros csirke rizzsel lesz ebédre. |
|