Téma: A VÍRUS (csak erős idegzetűeknek !) |
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
glens |
|
Hm... egy kicsit furcsa volt. Az, hogy a kínai vakcina tesztelésekor meghalt egy ember (akinek - mint kiderült - a halála nem volt kapcsolatban az oltással), neki nagyon furcsa körülmény volt. Az viszont, hogy a Pfizer vakcinájától meghalt 14 idős ember Norvégiában, az meg nem. Egyébként a Sinopharm vakcinája a sikeres 3. fázisú vizsgálatok befejezésével megkapta Kínában a forgalomba hozatali engedélyt: Sinopharm’s COVID-19 vaccine scores approval in China Vaccine found to be 79% effective in top-line results (A cikk linkjét elküldtem a dokinak.) |
|
tiszavirág |
|
Ázsiába szakadtam
Nagy az izgalom a napokban Magyarországon, mert a kormány kínai vakcinát készül vásárolni. Ezért aztán mindenki igen kíváncsi lett erre a készítményre. A mai videóban a kínai vakcinákat tekintjük át. Többek között... Mert lesz más is.
https://www.youtube.com/watch?v=8FhSbs1vI_Q
Hoppá! A Pfizerrel befürdöttek a norvégek? |
|
|
pandala |
|
Ez viszont érdekes(Pestisracok): 2021-01-19 "A brit lakosság tíz százalékának szervezetében már lehet koronavírus-antitest A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett legújabb becslése szerint a brit lakosság tíz százalékának szervezetében lehet jelen koronavírus-antitest. Ez a tizenhat évesnél idősebb lakosságra vetítve azt jelenti, hogy Angliában közel öt és fél millió felnőtt szervezetében lehet jelen a koronavírus ellen képződő antitest, vagyis nyolc ember közül egynek a vérmintájában ki lehetne mutatni ennek az antitestnek a jelenlétét." |
|
|
tiszavirág |
|
2021.01.19.
11520. férfi 82 magas vérnyomás, tüdõbetegség, cukorbetegség
111 új halott
Tegnap azt hittem, hogy már csak lefelé megyünk.
|
|
glens |
|
Ez se túl jó hír (Portfolio): Egy friss kutatás szerint közel harmada azoknak az embereknek, akik a koronavírus-fertőzés miatt korábban kórházi ellátásra szorultak és gyógyultnak nyilvánítottak, visszakerül a kórházba öt hónapon belül Angliában. A Guardian által közzétett anyagból kiderült az is, hogy közel minden nyolcadik beteg, akit korábban már kórházban kezeltek, elhunyt azt követően, hogy ismét bekerült valamelyik egészségügyi intézménybe. |
|
pandala |
|
milyen fura... az 573-nál tavaly még erősssen hüledeztünk volna.. mosmeg a javulás jelllének tekinhetjük... mondjuk, szerintem se valszínű nagyon, hogy kimaradunk a dél-afrikai-angol mutánsvírusok áldásából ... |
|
pandala |
|
nemtom, én szegény vagyok... nekem nincs egymilliárdom s lépni se igen tudok sokat, sz'al inkább hiszek neked... a gyuriferinél csak jobb leheccc.. |
|
glens |
|
Dehogy. Ha a Csebisev approximációt használsz (és egymilliárd lépés alatt számolsz), akkor kerekítve valóban 41-et kapsz. Én Fourier sort használtam, ott a sor alternáló, emiatt az első elmaradó tag abszolút értéke nagyobb, mint az elkövetett hiba, így kerekítve 42 jött ki. A helyes megoldás tehát:
|
|
glens |
|
A mai adatok: 573 új, regisztrált fertőzött, és újabb 111 halott. Az aktív fertőzöttek száma 109 841, 1474 a csökkenés. 4445 (0) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 309 (-21) szorul lélegeztetőgépre. Tegnap estig 129 689 (+6501) fő kapott oltást, ez a lakosság 1,34 %-a. A második oltást 1 643 fő kapta meg. |
|
|
|
glens |
|
Izraelben már közel 2 millió fő (az ország lakosságának 23 százaléka) Most 30%-nál tart Izrael, az UK 6,7% fölött jár. Itt mindig lehet látni az aktuális adatokat. Csak be pittyenteni, hogy melyik országok oltottsági adatait látni. Mi egy egész kicsit fölötte vagyunk az uniós átlagnak.
|
|
|
glens |
|
Mi és a környék: 1872 Szlovákia (1060) 1746 Szerbia (1578) 1359 Szlovénia (293) 1240 Ausztria (1161) _875 Magyarország (875) _759 Románia (1509) _671 Ukrajna (3034) _410 Horvátország (174)
|
|
glens |
|
Ez egy számtanpélda? |
|
dejszen |
|
"A 80 éven felüliek fele megkapta az oltást az Egyesült Királyságban"
A 80 éven felülieknek a feléből, mennyien haltak meg? |
|
|
R.András |
|
Századvég: A magyarok a vakcinában bíznak
A kutatás alapján megállapítható, hogy hazánkban a vírustagadó, illetve oltásellenes nézetek társadalmi beágyazottsága egyre csekélyebb, a vakcinák megérkezésével tovább nőtt az oltási kedv. A felmérés rámutat ugyanis, hogy a decemberi 24 százalékról januárban 34 százalékra nőtt azon megkérdezettek aránya, akik biztosan beadatják maguknak a védőoltást, továbbá a válaszadók 28 százaléka – szemben az előző havi 25 százalékkal – úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg élni fog az oltás lehetőségével.
Ezzel párhuzamosan a magyarok 35 százaléka vélekedett úgy, hogy biztosan nem vagy valószínűleg nem adatja be magának a vakcinát, míg ez az arány novemberben 52, decemberben 48 százalék volt. Fontos megjegyezni, hogy világszerte fokozatosan nő a beoltottak száma: Izraelben már közel 2 millió fő (az ország lakosságának 23 százaléka) kapta meg a védőoltást, míg az Egyesült Államokban 10 millió, az Egyesült Királyságban 3 millió, Olaszországban és Oroszországban 800-800 ezer ember.
Ennek nyomán a magyarok is érzékelik, hogy a vakcina veszélytelen, jelentős mellékhatásai nincsenek, amely körülmény növeli az oltási hajlandóságot, illetve a védőoltással kapcsolatos bizalmat. ... https://gondola.hu/cikkek/118546-Szazadveg__A_magyarok_a_vakcinaban_biznak.html |
|
|
tiszavirág |
|
2021.01.18.
11409. férfi 90 éves Parkinson-kór, krónikus veseelégtelenség, magasvérnyomás-betegség, vesebetegség
68 új halott
Csökken. Most kellene a tömeges oltás, még a következő hullám előtt.
|
|
glens |
|
Hát... mit lehet ehhez hozzáfűzni? Sóhivatalnak lehetne nevezni az EU-t, ha nem volna nagyon kártékony. Azt láttam valamelyik EU-s honlapon, hogy a szerződések titkosak a gyártókkal, az üzleti titokra hivatkoznak. Ezzel együtt megtiltják, hogy a tagállamok külön tárgyaljanak azokkal a gyártókkal, akikkel az EU üzleti kapcsolatban van.
|
|