Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Mielőbbi gyógyulást a cicusnak! |
|
Cirus |
|
Én ma a változatosság kedvéért megint állatorvosnál jártam, a macsnak valószínűleg hasnyálmirígy gyulladása van, most teljes kivizsgálás folyik (a fogorvost és az ultrahangot múlt héten tudtuk le). Utána én rohantam a fogorvoshoz, így maradt a dalmát sonka és a sajt mint ebéd |
|
Békáscity |
|
Magyaros kelkáp.főzelék - diós spagetti (ma utcára nem megyek - csak Lexivel a kapuig, de ő sem vágyik messzebbre ) |
|
mamácska |
|
Ma pedig gulyásleves és milánói makaróni lesz ebédre. |
|
Békáscity |
|
Maradék paradicsomleves, sült zeller és sárgarépa, tükörtojás, kávé ... sok sok kávé... |
|
|
mamácska |
|
A szülinaposnak - utólag is - minden jót kívánok!
Nálunk pedig: zöldborsóleves és sült csülök hagymás tört krumplival lesz a mai ebéd. |
|
Békáscity |
|
napok óta nem ment a netem - de azért ettem, ettünk Vasárnap pl. paradicsomlevest betűtésztával, hurka-kolbász, puliszka, savanyúság, szülinapi torta-tüzijáték - mert megérdemeltük ! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és sült oldalas rösti krumplival és salátával |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: spárgakrémleves és rántott gomba rizzsel |
|
mackó |
|
Pl. nekem még van is... |
|
Békáscity |
|
sokáig merengtem mi a fene az öreganyó - aztán leesett a tantusz (fiatalok tudjátok mi az a tantusz ?) |
|
Cirus |
|
Ma gyömbéres csirkenyárs gombás-póréhagymás kuszkusszal. |
|
mamácska |
|
Ma gulyásleves és szilvás gombóc volt ebédre. |
|
tiszavirág |
|
Jó pap holtig tanul. Egyszer kipróbáljuk. |
|
Békáscity |
|
olykor jó lenne egy-egy nyári kerti partin összejönni grillezni |
|
Cirus |
|
Igen, ez az! Én lilahagymát tettem közé és rozmaringgal szórtam meg, de valóban szinte bármivel társítható, sőt, ha sokna/szalonna megy bele, magában is megállja a helyét. |
|
mackó |
|
Elfelejtettem mondani, hogy a zsiradék lehet szalonnadarab szintén vékonyra vágva, s a nyílások közé rakva sütöd ki. Feleségem némi fűszert is használ a són kívül (majoránna, öreganyó, mikor milyen ételhez kell köretként). |
|
mackó |
|
Többnyire kifli-burgonyát használnak hozzá, de ez nem annyira fontos. Bevagdalod a burgonyát vékonyan, de úgy, hogy egyben maradjon (nem vágod végig). Így teszed a sütőbe, rendszerint valamilyen zsiradékot (vajat) morzsolsz rá, s puhára sütöd. Mi szoktunk még egy kis sajtot is rádobni a végén, s ropogósra sütjük. A végeredmény látványra is gerjesztő, legyezőszerűen szétnyílik, de az íze is elég jó... |
|
tiszavirág |
|
Hogy miket tetszenek itt főzni! Mi az a legyezőkrumpli???? |
|
mamácska |
|
Nálunk disznótoros lesz párolt káposztával és hagymás tört krumplival + almakompót ma ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma sajtos bundában sült csirkemellfilé lesz legyezőkrumplival és vegyes salátával. |
|
Békáscity |
|
Gumósat kell ujjnyi hasábokra vágni (1 nagyobb gumó 2 embernek elég + sárgarépa nagyon finom ahogy megkaramellizálódik !) - de érdekes lehet a száras is ...hmmm legközelebb megpróbálom (ma a piacon veszek valami kaját, vagy ha időben hazaérek krumplis tészta céklával, rántottleves)
|
|
|