Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Ma gulyásleves és szilvás gombóc volt ebédre. |
|
tiszavirág |
|
Jó pap holtig tanul. Egyszer kipróbáljuk. |
|
Békáscity |
|
olykor jó lenne egy-egy nyári kerti partin összejönni grillezni |
|
Cirus |
|
Igen, ez az! Én lilahagymát tettem közé és rozmaringgal szórtam meg, de valóban szinte bármivel társítható, sőt, ha sokna/szalonna megy bele, magában is megállja a helyét. |
|
mackó |
|
Elfelejtettem mondani, hogy a zsiradék lehet szalonnadarab szintén vékonyra vágva, s a nyílások közé rakva sütöd ki. Feleségem némi fűszert is használ a són kívül (majoránna, öreganyó, mikor milyen ételhez kell köretként). |
|
mackó |
|
Többnyire kifli-burgonyát használnak hozzá, de ez nem annyira fontos. Bevagdalod a burgonyát vékonyan, de úgy, hogy egyben maradjon (nem vágod végig). Így teszed a sütőbe, rendszerint valamilyen zsiradékot (vajat) morzsolsz rá, s puhára sütöd. Mi szoktunk még egy kis sajtot is rádobni a végén, s ropogósra sütjük. A végeredmény látványra is gerjesztő, legyezőszerűen szétnyílik, de az íze is elég jó... |
|
tiszavirág |
|
Hogy miket tetszenek itt főzni! Mi az a legyezőkrumpli???? |
|
mamácska |
|
Nálunk disznótoros lesz párolt káposztával és hagymás tört krumplival + almakompót ma ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma sajtos bundában sült csirkemellfilé lesz legyezőkrumplival és vegyes salátával. |
|
Békáscity |
|
Gumósat kell ujjnyi hasábokra vágni (1 nagyobb gumó 2 embernek elég + sárgarépa nagyon finom ahogy megkaramellizálódik !) - de érdekes lehet a száras is ...hmmm legközelebb megpróbálom (ma a piacon veszek valami kaját, vagy ha időben hazaérek krumplis tészta céklával, rántottleves)
|
|
|
Békáscity |
|
Ma a rántotthusihoz hasábburgonya helyett hasáb-zellert és sárgarépát sütöttem - valami isteni ! |
|
Rendes Kis |
|
„Ha nő lettem volna, szenvedélyesen szerettem volna tálalni. Meg vagyok győződve róla, hogy szendvicseim híresek lettek volna, mert a citrom, a lazac, a szardínia, a sonka, a tojás, a petrezselyem színharmóniáit és formáit messze földön senki oly becsvággyal nem válogatta volna össze és nem tudta volna olyan leleményesen kombinálni. Egy teadélutánra készített tálam szebb lett volna, mintha Ruysdael festette volna. Kamrámban a befőttes üvegek, a cukor, a dara és a tarhonya úgy állott volna, mint a katona, vagy a balett-táncosnő, zárt rendben.” | www.hamvasbela.org [fotó: www.zsolt.ro] ... www.facebook.com/HamvasBela?fref=nf |
|
Békáscity |
|
Szombaton furcsán alakultak a dolgok - mégsem mentünk az ürömi Hüttébe ... úgy hogy 1 tányér (zacskós)krumplipürét ettem itthon (vízzel készítve, tej nélkül, mert elfogyott) viszont flekken-fűszerporral ízesítettem és céklát ettem hozzá ! állati jó volt ! |
|
Békáscity |
|
magyaros krumplileves (1 db krumpliból) + diós spagetti |
|
mamácska |
|
A mai ebéd pedig gombaleves és rakott kelkáposzta
Szép hétvégét kívánok mindenkinek! A közelgő Katalin napra pedig jó szórakozást! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sütőtökkrémleves és töltött paprika |
|
Rendes Kis |
|
Egy ismeretlen hős esete Forrás: users.atw.hu El se hinném, ha nem velem történik, de más embernek fia sem, hogy milyen aprócska tényezők indítanak el nagy horderejű, világot felforgató eseményeket. Elmúlt már huszonöt éve, hogy francia állampolgár vagyok. Párizsnak egy külvárosi negyedében egy négyemeletes háztömb egyik lakása a jelenlegi otthonom.
Azt csak egy messze földre szakadt hazánkfia tudja megérteni és átérezni, hogy mit jelent az, amikor megérinti a honvágy nyomasztó érzése. Amikor megkíván egy juhtúróból készített, lerakott és megrotyogtatott túrós puliszkát frissen fejt pasztőrözetlen tejjel, töltött káposztát gömböccel, amelyben rizsa helyett kukoricadercét tesznek, vagy hajában sült pityókát savanyú káposzta levével, vereshagymával és vajjal. Esetleg erdélyi recept szerint készített ... http://erdely.ma/publicisztika.php?id=176675&cim=egy_ismeretlen_hos_esete |
|
mamácska |
|
A krémlevesek nálunk nagyon népszerűek. Ma nálunk zellerkrémleves lesz és zöldborsófőzelék fasírttal. |
|
Békáscity |
|
Ma paprikás krumpli babcsíra-salátával (nem nagyon jó, de meg kell enni, elég drága volt egy üveggel...) Leves helyett spárgaturmix (csak úgy a levével összeturmixolva - nagyon kellemes ízű) |
|
Békáscity |
|
Zsíroskenyér lilahagymával, tea volt az ebéd Aranyköpés : Annak esélye hogy a vajas/zsíros kenyér a megkent felével essen a szőnyegre - egyenesen arányos a szőnyeg árával. (Murphy) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig csontleves és vörösboros marhapörkölt tarhonyával... |
|
Cirus |
|
Végre főztem! Grillezett füstölt chipolltlés csirkemellet grillezett vegyez zöldségekkel. |
|
mamácska |
|
Ma zöldségleves és rántott sajt lesz rizi-bizivel nálunk ebédre. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma tojásleves lesz és töltött káposzta ebédre.
|
|