Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Paradicsomleves és rántott csirke rizi-bizivel... |
|
mamácska |
|
Ma nálunk paprikás lisztben forgatott sült hal lesz majonézes krumplival ebédre. |
|
mamácska |
|
A mai ebéd: zöldségleves és pörkölt tarhonyával+savanyúság |
|
Békáscity |
|
Barátnőm jött egy kis dumcsira (1 éve nem láttuk egymást) - hurkát sütöttem kompóttal, ő meg hozott Rigó Jancsikat |
|
mamácska |
|
Ma pedig sült husi lesz párolt káposztával és almás pite ebédre nálunk. |
|
mamácska |
|
Bableves füstölt csülökkel és krumplis tészta lesz ma ebédre. |
|
|
Békáscity |
|
Nem tudom melyik sütire gondolsz, de lehet hogy a házinénivel volt a baj .. egyébként sose mondtam hogy remek háziasszony lennék, csak csinálom közel 50 éve - de utálom ... minden házimunkát utálok ! |
|
|
tiszavirág |
|
Jaj City! Megőrjítesz! Először jöttél a darált húsból pörkölttel. Utána jöttél a pacallevessel. Most meg ez a sertésláb rántva.....
Körömpörkölt!!!! Kisanyám!
(Még a kék Gondolán bepaliztál és megkértem a házinénit, hogy süsse meg nekünk a süteményedet, ami sajnos nagyon nem volt az igazi...)
Pedig virtuálisan én úgy képzeltelek el, mint egy remek háziasszonyt, de ne haragudjál, most már úgy látom, felül kell bíráljam a korábbi megérzésemet.
De nem haragszom rád, kell egy barát ott Békáson!
|
|
Békáscity |
|
a sertés-láb (köröm) is nagyon jó rántva - kocsonyakor kiemelem, lecsepegtetem és másnap kirántom tartárral De csak 1-1 mert igen nehéz étel ! (A kocsonyába főzök -szinte a végén- vagy csirke felsőcombot, vagy nagsyobb darabokra vágott sertés-lapockát és azt teszem a tányérra, rá a k.levét... pazar) |
|
tiszavirág |
|
Nálunk hétvégén ebéd vendégek lesznek és halászlé lesz sok friss belsőséggel, rántott ponty és rántott harcsa, majonézes krumpli és vöröshagymás ecetes krumpli. |
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Még életemben nem ettem grízes tésztát, de szerintem nem is fogok. |
|
mamácska |
|
Nálunk ünnepi kaja lesz a hosszú hétvégén: borjúláb rántva majonézes krumplisalátával és süti Persze fogok még főzni újházy tyúkhúslevest is, meg tölteni fogok húst is még. |
|
mackó |
|
Borzalom. Majdnem kitaccsoltam. A videókat ne nézzétek meg, egy hétig nem fogtok enni. |
|
Békáscity |
|
Építő jellegű bírálatokat pacalleves és grízestészta ügyben vettem és köszönöm - úgy hogy ma konszlidálódom : tojásleves, pacalpörkölt krumplival, uborkával lesz az ebéd |
|
|
Cirus |
|
Engem speciel a grízestésztával lehet kikergetni a világból, de ízlések és pofonok.. A család amúgy azt evett a hét végén, én inkább nem |
|
Békáscity |
|
Pedig pont meg akartalak hívni ! Különben olyan mint egy finom marhahús leves - az ókori Rómában a gladiátorok kajája volt. Szlovákiában viszont olyan mint egy gulyás. Horribile dictu: tervbe van egy jó rántott-pacal ebéd is - tartárral, kr.pürével amit viszont a csehek szeretnek a pilsenijükhöz |
|
tiszavirág |
|
Egyébként szeretem a pacalt, na de levesnek! Szörnyű. |
|
tiszavirág |
|
Pacalleves???? Már a múltkor is írtál valami szörnyűséget..... pörkölt darált húsból....most meg ez a pacalleves..... Hát nem megyek hozzád vendégségbe az biztos! |
|
|