Téma: Mit eszünk ma ? |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig paradicsomleves lesz és töltött csirke rizi-bizivel |
|
Cirus |
|
Én bablevest főztem, ma azt eszem, férj meg székelykáposztát. |
|
Békáscity |
|
Nálunk is borsóleves lesz grízgaluskával és túrós tészta, fagyi |
|
mamácska |
|
Én pedig nem főztem a hétvégén ebben a nagy melegben,csak szendvicset ettünk és hűtött gyümölcsöt... Mai ebéd: zöldborsóleves és juhtúrós sztrapacska |
|
Cirus |
|
Tegnap megfőztem egész hétre magamnak, anyunak és a húgomnak is. Ma répás-cukkinis lepény és húsleves. |
|
lámpás |
|
Fúúúúúúúúúúúú! Nincs is jobb egy ilyen egyszerű, de nagyszerű menünél.Sajnos nem elég, ha csak én szeretem. |
|
tiszavirág |
|
Nálunk marhapörkölt volt vízbefőtt krumplival és házi kovászos uborkával. |
|
lámpás |
|
Őszibarack-krémleves, rántott csirke rizzsel és krumplipürével, vegyes zöldsaláta, túrós-sárgabarackos linzertorta. |
|
Békáscity |
|
Vasárnapi ebéd - hideg meggyleves, kacsanyak-pörkölt tésztával, ubisali tejföllel, fagyi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sült hús kolbásszal töltve (egybesütve) és tzatziki saláta.... |
|
Békáscity |
|
Fini ebéd volt : - vietnami zacskósleves (kacsa ízesítéssel) és mirelitte fasirtgolyó felmelegítve, lecsóval tálalva (lett volna kukorica-dara is, de ahogy kinyitottam a zacskót kirepült belőle egy molylepke ... már dobtam is kifele az egészet ! - volt más hús ) |
|
Cirus |
|
Hát így edzés után baconös tojás! |
|
Békáscity |
|
Péntek - valami tésztaféle kéne ... vagy főzelék, vagy svanyú-tojás rizzsel ! |
|
Békáscity |
|
délutánra zivatarok jönnek - de ettől majd csak rosszabb lesz a hőérzetünk |
|
Békáscity |
|
francia hagymaleves reszelt sajttal, utána főtt virsli mustárral, kovi ubival - délután sárgadinnye, fagyi |
|
mamácska |
|
Ebben a melegben csökken az étvágy! Nálunk ma lecsó lesz ebédre és hűtött dinnye... |
|
Cirus |
|
Ma én is hideget ebédelek, ebben a hőségben étvágyam sincs, egy kis káposztasalátát ütöttem össze. |
|
mamácska |
|
Sok sikert! Ebben a melegben még sütsz? Elismerésem, le a kalappal! |
|
lámpás |
|
Igazi nyári fogás ma: padlizsánkrém, vegyes zöldsaláta, és (életemben először) próbálkozom a croissant - sütéssel. Majd beszámolok. |
|
mamácska |
|
Információnk szerint csütörtökre virradó éjjel ötven középiskolás gyermeket vittek ételmérgezés gyanújával a siófoki kórházba egy balatonszárszói táborból. Úgy tudjuk, valamennyien a tatabányai Bárdos László Gimnázium tanulói. Egy aggódó tatabányai szülő kereste meg szerkesztőségünket csütörtökön reggel azzal, hogy gyermeket és még közel ötven másikat kórházba szállították egy balatonszárszói táborból, ahol kilencven diák tölti szünidejét. Az édesapa elmondása szerint a gyermekek felügyelőtanára nem volt hajlandó felvenni a telefont az éjszaka, ezért keresett meg minket. Gyermekétől annyit tudott meg, hogy ételmérgezés gyanújával vitte őket el a mentő Siófokra.
|
|
|
tiszavirág |
|
Egy Németországban élő ismerős azt mondta, hogy a német spárga nagyon finom és vastag. Csodálkoztam, mert ezt eddig nem hallottam. Úgy tudtam, hogy a németek távolról szerzik be a spárgát, először Görögországból és így jönnek egyre közelebb és közelebb a saját országukhoz.... és akkor most itt az újabb kihívás, a németek ezt is jobban csinálják, mint a többiek, nemcsak a focit? |
|
mamácska |
|
Szerintem még nem járt le,és a spárga nagyon egészséges! Én is nagyon szeretem levesként és sonkába göngyölve, vajon párolva szintén. |
|
tiszavirág |
|
http://www.inba.hu/hu/index.html Az Auchanban vettünk két csomag finom spárgát és a feleségem olyan finom spárgakrémlevest rittyentett belőle, hogy ihaj. Közben az az érzésem, hogy a spárga-szezon már lejárt, nem?
|
|