Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
Tegnapról maradt töltött paprika, van maradék lecsó + főzök ki orsó-tésztát hozzá és jön a barátosném beállítani a gépemet kontrasztosabbra hogy jobban láthassam ... Ő fagyit kap mert fáj a foga |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves csipetkével és resztelt máj főtt krumplival |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig vadas marha zsemlegombóccal és barack minden mennyiségben |
|
Békáscity |
|
Borsófőzelék fasírttal + cba fagyiszendvics (nagyon rákaptunk 129 Ft/db és kb. 2 gombóc méretű) |
|
|
lámpás |
|
Hústalan nap: bazsalikomos, zelleres, fűszeres rizottó, uborkasalátával és majonézes zöldségsalátával. némi maradék süti |
|
Békáscity |
|
Nálunk is tojásleves - sült cs.comb petr.krumpli, kovi ubi Meglepve tapasztalom hogy a 7.em. ablakna egy tücsök ciripel ... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és rántott karfiol petrezselymes krumplival és gyümölcs |
|
panda |
|
remélem, pandát nem esznek ... |
|
lámpás |
|
Hét közben kevesen. Hétvégén a nagy családból aki idevetődik, és ebben benne van az anyukám hétvégi ellátmánya csakúgy mint az ő a mi hétfői menünk is. A fasírt maradékát beteszem a mélyhűtőbe, valamikor jó lesz. A zöldbableves és zöldbabpörkölt egy tőről fakad, a sóskaszósz maradék, pont úgy mint az öntött kalács, amit csak felszeleteltem és nyakon öntve megsütöttem. A főzelék és a leves rántása is egy menetben készült. Szóval ez egy többnapos menüsor, csak ma került asztalra a legbővebb választék. |
|
|
tiszavirág |
|
Ezt mind megettétek? Hányan esztek odahaza? |
|
lámpás |
|
Ma minden, amit a piacon kapni lehetett: zöldborsófőzelék, tejfölös zöldbableves, zöldbabpörkölt, sóskaszósz, fasírt, öntött kalács meggyöntettel |
|
Békáscity |
|
Vasárnapi ebéd : vietnami (zacskós) leves - rántott cukkini, karfiol, kaporszósz, - cseresznye |
|
|
Rendes Kis |
|
Megkóstolni a medvét – Székely ízek vására Budapesten Fotó: Végh László / Magyar Nemzet Pénteken és szombaton a székely ízek vásárát tartják a budapesti Fény utcai piacon. A szervező Székely Szeretetszolgálat kurátora, Domokos István azt mondja: itt az ideje a jó minőségű élelmiszereket előállító erdélyi termelőknek is lehetőséget adni az anyaországban, mert eddig meglehetősen egyoldalú volt az áruforgalom. ... http://erdely.ma/gazdasag.php?id=167461&cim=megkostolni_a_medvet_szekely_izek ... |
|
Békáscity |
|
Tul.kép. a Minestrone levesben is van cukkini csak ott minden le van reszelve - én meg apró kockákra vágtam + zeller is. Szóval pici olajon megfuttattam a vöröshagymát és 2 zöldpaprikát, erre ráraktam a cukkinit meg a zeller és felöntöttem 3 bögre vízzel és felforraltam, majd kb. 15 perc főzés után hozzáadtam 1 kisdoboz paradicsompürét, pár levél lestyánt (de bármilyen levél-fűszer lehet) és sót, cukrot egy keveset majd készre főztem. A biztonság kedvéért tettem bele egy kis betü-tésztát de nem muszáj. Evés előtt kb. 3/4 órával kész lett és már nem volt tűz forró mikor ettük, és délután már kihűlve is finom volt! mint a Goszpacso (nem tudom hogyan írják) Most viszont meggyes-egybögrést sütök holnapra és lesz füstölt főtt csülök krumplival és meggymártással. |
|
mamácska |
|
Hűha! Ilyet még nem is hallottam! Kísérleteztél? Én a cukkinit grillezve vagy rántva szeretem,eddig levesként nem hallottam róla. Nálunk ma hagymaleves és roston sült hal lesz mexikói raguval, krumplipürével.
|
|
Békáscity |
|
Tudod mamácska mi a finom ? az a cukkinis lestyános paradicsomleves ami ma követtem el ! |
|
mamácska |
|
Irigyellek! Biztosan nagyon finom volt. Nálunk pedig: gulyásleves és sóska tükörtojással... |
|
Cirus |
|
Utazás előtt kapkodás. Főtt virsli pepperonis mustárral és meggy.
Jó főzőcskézést mindenkinek, másfél hét múlva ugyanitt! |
|
Békáscity |
|
ma úrinő vagyok - rendeltem ebédet, vendégek jönnek, nem főzök 6 emberre ! Ebéd: borsóleves, rántott csirke és hagymakarikák, petr.újkrumpli, kovi ubi, Apunak pörkölt nokedli és utána fagyi mindenkinek |
|
mamácska |
|
Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni. Mai ebéd: rántott karfiol és rántott tök vajon párolt zöldségekkel+fagyi |
|
lámpás |
|
Minden másnap sütök egy meggyes piskótát, amíg van friss meggy. A közbülső napokon hideg meggyleves. Kipróbált, jó recept: 5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg friss, puha vaj, 1 sütőpor. Robotgéppel habosra keverem,beleszórom a kimagozott meggyet, formába simítom és durvára vágott dióval meghintem. Lassú tűzön szép aranysárgára sütöm, porcukorral megszórom. (vagy nem) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma tojásos lecsó lesz,utána pedig meggyes pite(saját készítésű) |
|