Téma: Mit eszünk ma ? |
|
|
lámpás |
|
Ma nálunk is maradék, a tegnapi menüből: hideg meggyleves, sült csirkecomb, tejfölös, fokhagymás mángold, csípős-fűszeres sült zöldségek, rizs meggyes-diós piskóta |
|
Békáscity |
|
Lehet tökfőzelék rántott hússal, vagy rántott cukkini kaporszósszal, vagy csak egy sima borsóleves utána süti - vagymittudomén ! úúútálom már az egészet ! |
|
Cirus |
|
A tegnapi ebéd fantasztikus volt, bár ha nem nyeremény, ennyit én tuti nem adtam volna érte..
Ma maradékok lesznek és főtt kukorica. |
|
|
mamácska |
|
Nem fogyott el teljesen a hétvégén készített kaja,ma maradék lesz az ebéd, sült csirke és petrezselymes krumpli+ uborkasaláta |
|
|
Békáscity |
|
Ma zöldbab főzelék - fasírt, holnap : kínai édes-savanyú pulykából, ananásszal és főtt rizs és lehet hog elkövetem a nagyon-gyors túrós-sütit |
|
|
Cirus |
|
Nem, ez csajos hétvége lesz. Férj pecázik szombaton, vasárnap pedig biciklizik. Én meg elkezdek pakolni, jövő vasárnap már repülőn ülünk. Kér esküvő után kell már egy nászút is |
|
Békáscity |
|
Ez igen ! használd ki ! - férj is megy ? |
|
Cirus |
|
Életemben először belevágtam a zölddió befőtt készítésébe. Ha tudom, hogy ennyi a munka vele, hozzá sem kezdek Csak ugye előbb szedtem, aztán néztem meg, mit kell vele csinálni.. |
|
Cirus |
|
Viszont! Ma grillezett csirkemell bazslikompestós-fetás töltött paprikával.(Ez valami isteni!)
Holnap átköltözöm a Meridien hotelbe (nyereményéj), fröccs, Budapest-eye túra, vasárnap Sunday Brunch nyami Nem kell főzni, hurrá!!! |
|
mamácska |
|
Hétvégén pedig terveim szerint tyúkhúsleves lesz és töltött csirke vajon párolt zöldségekkel és gyümölcssaláta. Mindenkinek szép hétvégét,jó pihenést kívánok! |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig zelleres krumplileves és bácskai rizseshús |
|
Békáscity |
|
Pénteken hagyományosan hús nélküli ebéd van, ma : karfiol leves, lecsó tésztával - fagyi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Gombaleves és zöldborsófőzelék fasírttal |
|
Békáscity |
|
Újkrumpliból papr.kr. virsli, saláta, maradék palacsinta (nem olyan nagyon finom ez a mélyhűtött, tegnap nem fogyott el) |
|
Békáscity |
|
Hát valami fantasztikus finom lett ! a zöldségekkel megfőztem a húst - tegnap és egy éjszaka állt a hűtőben. Ma kiszedtem a husit és a maradék zöldséges lét felforraltam, majd kukorica-darával besűrítettem (nem keményre, hígra). Mexikói finomfőzelék - főtt hússal lett a neve - könnyű, finom, gyors nyári étel ! |
|
Cirus |
|
Az nálunk lesz holnap Kétféle grillkolbász, saláta (bébispenót, paradicsom, plussz ami a ládákban kint van mindenféle tépősaláta) |
|
lámpás |
|
Ma gyereksereggel főztem, úgy mint zöldséges csirkemellcsíkok krumplipürével dobálós-leves eperkrém |
|
panda |
|
tegnap pacal ma meg semmi még |
|
panda |
|
na, ma meg kóbászos napot tartanak
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldségleves csirkeaprólékkal és tojásos nokedli salátával |
|
Cirus |
|
Ma a tegnapi grillkaraj maradékát eszem. Isteni lett a pác, a végén ciderrel összefőztem, besűrítettem, ez lett a szósz. Barna rizzsel tálaltam. |
|