Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
Holnapra egytálétel : 6 db félbevágott csirkeszárny sárgarépával, zellerrel, kicsi tárkonnyal összefőrve - holnap csak be kell habarni. És vettem elősütött palacsintát (10 db 200,- Ft vettem 3 csomaggal) amit csak megkenek legvárral ... Hogy is van ? Vazsmegye, vazsvár ott megyen a kizsvazsút ... vagy hogy |
|
panda |
|
a Google kereső zőccséges napokat tart
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves májgombóccal és töltött karalábé kapros mártással |
|
lámpás |
|
Meggyleves, fokhagymás-lestyános-baconos tejfölös penne |
|
Cirus |
|
Anyukám rakott kelkáposztája |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: babgulyás és túrós csusza sok-sok töpörtyűvel... |
|
Békáscity |
|
No ma kiteszek magamért : borsóleves grzgaluskával, rántott csirke felső-comb (csont ki, levesbe be) sopszka saláta és találtam 4 db régi krumplit, na azt megsütöm kb. fél kiló héjastul. Aztán cseresznye, fagyi, kávé, zizi-bambi-körhinta |
|
lámpás |
|
Gombaleves, sárgabarackos-mákos gombóc |
|
Békáscity |
|
éhen halok ... mert nem ehetek a kajáitokból ! |
|
Cirus |
|
Marhahamburger édeskrumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: spárgakrémleves és rántott máj újkrumplival |
|
Békáscity |
|
Igaz ! akkor nem Mai ebéd : hideg meggyleves, hortobágyi palacsinta |
|
lámpás |
|
ma a kaját hozattuk, de jót ettünk! Harcsapaprikás volt túrós csuszával... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: spárgakrémleves és milánói makaróni sok sajttal |
|
Cirus |
|
Spenótos tönkölyspagetti padlizsános szósszal. |
|
Rendes Kis |
|
Mi okod, hogy újat nyiss ? Nem a Kéken vagyunk ! |
|
Békáscity |
|
a 2000. bejegyzésnél új topicot nyitok ! Mai ebéd: maradék leveske krutonnal, pulykafasírt-golyók kr.püré (zacskós) + ubisali délután fagyi (nagyon finom és jó árban van a FamilyFrostnál a foci-csomag!) |
|
Cirus |
|
Én tegnap nem főztem készre a mára szánt ételt, későn értem haza. Kolleginával elmentünk olasz tésztát enni.. |
|
Békáscity |
|
Hát épp ez az ! egy fazékban megfő - semmi pepecs, mosogatás |
|
mamácska |
|
Ez biztosan nagyon finom! De ennyit pepecselni ilyen melegben? Nálunk a melegre való tekintettel a mai ebéd: paradicsomleves és zöldborsófőzelék sült virslivel |
|
Békáscity |
|
Vadas, ahogy én csinálom : odateszem a pulykaszárnyakat (fejenként 1 szárny - vagyis hogy 3 db Lexikét is beleszámítva ) meg a sok zöldséget -már fő ! kb. 2 - 2,5 óra aztán kiszedem a levesnekvalót és grízgaluska lesz bele, a leves levének kb. felét fogom felhasználni a tészta megfőzésére (spagetti) és közben a zöldségeket összeturmixolom, majd a megfőtt tésztához öntöm és tejfölös/mustáros habarással besűrítem. Pikk-pakk kész és nagyon finom, egyszerű. Utána pálcikás foci-jégkrém (tegnap vettem a Family Frost-tól - nagyon jó áron és finom ) |
|
Cirus |
|
parmezános bundás csirkemell mézes-diós sült répával. |
|
|
Békáscity |
|
lecsó, kukoricadarával, fodros saláta - délután fagyi |
|