Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Marhahamburger édeskrumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig: spárgakrémleves és rántott máj újkrumplival |
|
Békáscity |
|
Igaz ! akkor nem Mai ebéd : hideg meggyleves, hortobágyi palacsinta |
|
lámpás |
|
ma a kaját hozattuk, de jót ettünk! Harcsapaprikás volt túrós csuszával... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: spárgakrémleves és milánói makaróni sok sajttal |
|
Cirus |
|
Spenótos tönkölyspagetti padlizsános szósszal. |
|
Rendes Kis |
|
Mi okod, hogy újat nyiss ? Nem a Kéken vagyunk ! |
|
Békáscity |
|
a 2000. bejegyzésnél új topicot nyitok ! Mai ebéd: maradék leveske krutonnal, pulykafasírt-golyók kr.püré (zacskós) + ubisali délután fagyi (nagyon finom és jó árban van a FamilyFrostnál a foci-csomag!) |
|
Cirus |
|
Én tegnap nem főztem készre a mára szánt ételt, későn értem haza. Kolleginával elmentünk olasz tésztát enni.. |
|
Békáscity |
|
Hát épp ez az ! egy fazékban megfő - semmi pepecs, mosogatás |
|
mamácska |
|
Ez biztosan nagyon finom! De ennyit pepecselni ilyen melegben? Nálunk a melegre való tekintettel a mai ebéd: paradicsomleves és zöldborsófőzelék sült virslivel |
|
Békáscity |
|
Vadas, ahogy én csinálom : odateszem a pulykaszárnyakat (fejenként 1 szárny - vagyis hogy 3 db Lexikét is beleszámítva ) meg a sok zöldséget -már fő ! kb. 2 - 2,5 óra aztán kiszedem a levesnekvalót és grízgaluska lesz bele, a leves levének kb. felét fogom felhasználni a tészta megfőzésére (spagetti) és közben a zöldségeket összeturmixolom, majd a megfőtt tésztához öntöm és tejfölös/mustáros habarással besűrítem. Pikk-pakk kész és nagyon finom, egyszerű. Utána pálcikás foci-jégkrém (tegnap vettem a Family Frost-tól - nagyon jó áron és finom ) |
|
Cirus |
|
parmezános bundás csirkemell mézes-diós sült répával. |
|
|
Békáscity |
|
lecsó, kukoricadarával, fodros saláta - délután fagyi |
|
mpd |
|
Csülkös pizza, meg valamilyen XIXO, remélem lesz a bótba' mojitós... Na meg valami jékkrémet is utánnakűdök. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd a hőségre való tekintettel: meggyleves és sült csirke újkrumplival,salátával |
|
Békáscity |
|
Tegnap töltött karalábé volt és cseresznye Mai ebéd : Borsóleves, rántott gomba, sajt tartárral + petr.burgonya, őszibarack (hozzáteszem a mennyiségeket: 3 db karalábé, 30 dkg darált hús, fél kiló csereszne - ma pedig: 3 bögrényi víz meg egy kicsi a párolgásért, ez 2 tányér leves, 10 dkg borsó és petruska, eperlevél tészta, fél kg. újburgonya, 25 dkg gomba és kb 15 dkg sajt) |
|
Békáscity |
|
Újkrumpliból papr.kr. virslivel, salátával, cseresznye |
|
mamácska |
|
Köszönöm a jókívánságokat Nektek! |
|
Cirus |
|
jaj, lemaradtam! Isten éltessen sokáig! |