Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
A tejfölös uborkasalátát mi nem szeretjük. Ma van a születésnapom,ebből az alkalomból lesz a torta! |
|
Cirus |
|
Maradék töltött padlizsán és kuszkusz.. ha eljutok valaha is enni ma. |
|
mpd |
|
Lassan két hete minden nap megeszek fél-egy kiló meggyet, meg ami eper marad a lányok után. |
|
lámpás |
|
Valamilyen ünnep van? Nekem az ünnepi menüsorból csak a tejfeles uborkasaláta hibádzik. Nálunk: töltött paprika, eper |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: újházy tyúkhúsleves és rántott csirke petrezselymes újkrumplival + torta! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: brassói aprópecsenye uborkasalátával és eper... |
|
Cirus |
|
Töltött padlizsán kuszkusszal. |
|
Békáscity |
|
Közkívánatra: tarhonya ! előtte friss zöldségekből leves májgaluskával, hozzá pedig grillezett zöldfűszeres csirkeszárny (Lidl akciós) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és sajtos tészta sok sajttal... |
|
mamácska |
|
A paradicsomleves betűtésztával nálunk is nyerő. Főleg, ha bele van reszelve egy kis füstölt sajt is.. A finomfőzelék már kisgyermek korom óta hanyagolva van,helyette zöldborsófőzelék,vagy tökfőzelék vagy spenót.... |
|
Cirus |
|
Én a menzás betűtésztás paradicsomlevest imádom, lehet, hogy perverz, de ez van Finomfőzeléket egyszer ettem azóta, a Menzában, az jó volt. Igaz, nem volt se tej benne, se rántás - ezeket nem bírja a gyomrom |
|
Cirus |
|
Zöldborsó leves lesz csipetkével. |
|
Békáscity |
|
Vasárnapi maradék húsleves, rántott tarja krumplipüré - Apunak, én meg megyek a szemészetre, viszek kaját, ki tudja mikor szabadulok ... |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig a mai ebéd: zöldségleves és rizseshús uborkasalátával |
|
Békáscity |
|
Kész a mai ebéd : csirka far-hát-láb leves sok zöldséggel, csigatésztával, csirkeszárny+máj pörkölt kukoricadarával (polenta) + uborkasaláta ! végre nem volt rohadt a kígyóuborka belseje (mert az EU-komform nylonban nevelteké mind poshadt !) |
|
mamácska |
|
Bizony rég volt! Valamint az Országház pince,ahol finom borok és zsíros kenyér is volt. |
|
Békáscity |
|
Vár - Illés-buli - E-klub - menza ... de szép volt, de rég volt |
|
keresztkem |
|
"..Szerintem a menzás idők miatt utálja mindenki." Háát! Én a menzán is nagyon kedveltem a finomfőzeléket, az 'ottani betűtésztás paradicsomleves pedig máig az egyik leveskedvencem.Még az ú.n- üzemi konyhákon sem--pedig ott sok vackot az ember tányérjába raknak-- izlett oly' annyira a paradicsomleves, mint a budai Vár kollégiumi menzáján fogysztható... Egyáltalán. MENZÁN--NEKEM--MINDEN ÉTEL NAGYON FINOM VOLT, A PARADICSOMOSKÁPOSZTA FŐTELÉK FASIRTTAL KÜLÖNÖSEN.És minél egyszerűbb, tahóbb, parasztosabb-prolisabb volt egy étel,nekem annál jobban izlett.Pl, az ú.n. "serpenyős kumpli" vagy--másnéven--"tepsis krumpli" is különösen nagyon finom volt.Vagy a savanyú tojásleves, piritott zsemlekockákkal.Lényeg: szerettem az ú.n. "előkelősködő ételeket is"--mondjuk a csabai sertéskaraj-t sóskrumpli és pároltkáposzta garnirunggal, de a proli-bunkó és tahó ételeket mégjobban.Pl.: a rizseshúst kovászosuborkával meg ilyesféle szarokat nagyon csiptem, meg a jó, zsiros tarhonyásakat: tarhonyalevest, lebbencslevest.És minél többen "fintorogtak" valamire, nekem annál jobban izlett...."Illés bulik" után másnap vasárnap reggel a főtt 2 Ft.80 fill.-es kolbászt--amit marhára ferdén vágtak el, hogy többnek nézzen ki--finom, nagyon friss kenyérrel, sok mustárral, teával....nehezen lelejtem... k.k. |
|
Békáscity |
|
Ennél csak a menzás grízescsuszpájz "jobb" ... De a betűtésztás paradicsomleves örök emlékű! |
|
Rendes Kis |
|
Ez a "széteső ízvilág" zseniális: költői magasságba emeli a pocsék löttyöt ! |
|
|
orosz_hussalata |
|
Szerintem a menzás idők miatt utálja mindenki. Mert hogyan is él az én gyerekkori emlékemben a "finomfőzelék"?
Fehér csiriztengerben néhány narancssárga kocka, és néhány zöld golyó, és mindez teljesen széteső ízvilággal. |
|
keresztkem |
|
Köszönöm válaszaikat,de úgy gondolom: valamelyes magyarázattal tartozom a' tekintetben, hogy ezt a "finomfőzelék dolgot" egyáltalában miért is merészeltem megkérdezni. A következőkért. A finomfőzelékről tudható, hogy "közutálatnak örvendő" étel--többnyire azért, gondolom én, mert az óvodákban a sok rántással való elkészítés nyomán gondoskodnak arról, hogy "így", s ne másként legyen.No, mindennek következtében az én családomban is egyedül vagyok aki kedveli: sem feleségem, sem fiaim, sem unokáim, sőt menyeim sem szeretik.Fölmenőim közül--akik persze sajnos már rég nincsenek az élő sorában--egyedül édesanyám szerette, apukám is, nővérem is úgy volt vele, hogy ki lehetett (volna!) őket kergetni e Világból, ha édesanyám "erőltette" volna a gyakori ebéd repertoár-ra való tűzését. Ezekután feleségem--a nekem történő KEDVEZÉS(!!!) OKÁBÓL--néha főz finom főzeléket, amit azután jó sokáig fogyaszthatok...egyedül, mert azért olyannyira keveset mégsem csinálhat, hogy csak egyetlen alkalomra legyen ölég. Továbbá. Van a városunkban egy ú.n. "FŐZELÉKHÁZ", ahol rengeteg féle főzelék akad mindig, így finomfőzelék is.Tehát ott is hozzájuthatok e -számomra--CSEMEGÉHEZ.Ámde azért.Ez ügyben a helyzet méiscsak faramuci.Mindezért tettem föl e kérdést és köszönöma a válaszokat. k.k. |
|
|
Békáscity |
|
Igen, én ! vagyishogy mi - de olaszosan, azaz nem rántással, hanem tejjel, staubolva. És a kelkáp.főz. is ugyanígy, nem a madjarosch módon (paprikás, zsíros, majorannás, köménymagos) - csak fokhagymával fűszerezve. |
|