Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Rendes Kis |
|
Ez a "széteső ízvilág" zseniális: költői magasságba emeli a pocsék löttyöt ! |
|
|
orosz_hussalata |
|
Szerintem a menzás idők miatt utálja mindenki. Mert hogyan is él az én gyerekkori emlékemben a "finomfőzelék"?
Fehér csiriztengerben néhány narancssárga kocka, és néhány zöld golyó, és mindez teljesen széteső ízvilággal. |
|
keresztkem |
|
Köszönöm válaszaikat,de úgy gondolom: valamelyes magyarázattal tartozom a' tekintetben, hogy ezt a "finomfőzelék dolgot" egyáltalában miért is merészeltem megkérdezni. A következőkért. A finomfőzelékről tudható, hogy "közutálatnak örvendő" étel--többnyire azért, gondolom én, mert az óvodákban a sok rántással való elkészítés nyomán gondoskodnak arról, hogy "így", s ne másként legyen.No, mindennek következtében az én családomban is egyedül vagyok aki kedveli: sem feleségem, sem fiaim, sem unokáim, sőt menyeim sem szeretik.Fölmenőim közül--akik persze sajnos már rég nincsenek az élő sorában--egyedül édesanyám szerette, apukám is, nővérem is úgy volt vele, hogy ki lehetett (volna!) őket kergetni e Világból, ha édesanyám "erőltette" volna a gyakori ebéd repertoár-ra való tűzését. Ezekután feleségem--a nekem történő KEDVEZÉS(!!!) OKÁBÓL--néha főz finom főzeléket, amit azután jó sokáig fogyaszthatok...egyedül, mert azért olyannyira keveset mégsem csinálhat, hogy csak egyetlen alkalomra legyen ölég. Továbbá. Van a városunkban egy ú.n. "FŐZELÉKHÁZ", ahol rengeteg féle főzelék akad mindig, így finomfőzelék is.Tehát ott is hozzájuthatok e -számomra--CSEMEGÉHEZ.Ámde azért.Ez ügyben a helyzet méiscsak faramuci.Mindezért tettem föl e kérdést és köszönöma a válaszokat. k.k. |
|
|
Békáscity |
|
Igen, én ! vagyishogy mi - de olaszosan, azaz nem rántással, hanem tejjel, staubolva. És a kelkáp.főz. is ugyanígy, nem a madjarosch módon (paprikás, zsíros, majorannás, köménymagos) - csak fokhagymával fűszerezve. |
|
mackó |
|
Gyermekkorom azon kevés rossz emléke, amit nem kívánok senkinek. Amióta a magam ura vagyok, s bűntársam (feleségem) látja el zömében a főzési teendőket, nem volt "szerencsém" nevezett ételhez. |
|
keresztkem |
|
Megragadnám az alkalmat itt arra, még jóval az ebédidő előtti időben, hogy föltegyek egy kérdést.Nevezetesen azt, hogy: VAN-É A VILÁGON, VAGY LEGALÁBB A "MAGYAR UGARON" OLYAN EMBERFIA--VAGY EMBERLÁNYA--RAJTAM KIVÜL, AKI SZERETI A FINOMFŐZELÉKET? MERT ÉN EBBEN IS "CSODABOGÁR" VAGYOK, MIVELHOGY ÉN--SZÉGYEN-NEM SZÉGYEN--SZERETEM-KEDVELEM.Ez az én "coming out"-om. k.k. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig karfiolleves és sült oldalas rizi-bizivel lesz az ebéd. |
|
Békáscity |
|
Májgombóc leves (mirelitte májgombóc) sok petrezselyemmel - és pirított darált pulykahús (25 dkg comb) kínai fűszerekkel, héjában főtt krumplival. Nagyon finom lett ! |
|
Békáscity |
|
tegnap vettem kínai pirított csirke és édes-savanyú fűszereket (akciósan) - ma kipróbálom valamelyiket darált pulykával és talán héjában főtt krumplival |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig meggyleves és paprikás csirke tarhonyával volt a mai ebéd. |
|
Cirus |
|
Man paradicsomos-mozarellás csirke sült újkrumplival.. |
|
Cirus |
|
Szerintem nem ezt akartam írni, de minkehelyen tényleg hideg van.. |
|
mpd |
|
A Félegyházi szelet receptjét én nem ismerem..... |
|
mamácska |
|
A sertéshúst felvert tojásba forgatom és zsíron lesütöm sok-sok fokhagymával. |
|
Békáscity |
|
Kérlek oszd meg velünk a tudást - Félegyházi szelet recept ide : |
|
mamácska |
|
Köszi a tippet, ki fogom próbálni,jónak tűnik! Most nagy szezonja van a salátának, ehhez kifejezetten jó köretnek! |
|
|
mamácska |
|
Nem tudom,hogy hol vagy, de rólam folyik a víz most. Párás az idő, semmi hideg nincs. |
|
Cirus |
|
Ma hideg lesz, nincs idő rendes ebédre majd holnap.. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves és tojásos nokedli,salátával |
|
Cirus |
|
A sertéshúst felvert tojásba forgatom és zsíron lesütöm sok-sok fokhagymával. Anyu ezt így hívja, bár máshol valóban én sem találkoztam vele |
|
mpd |
|
Az olyasmi lehet, mint a Félegyházi szelet. |
|
Békáscity |
|
Buggyantott tojás-leves, gombás rizs |
|