08:59:21
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
orosz_hussalata
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 10:37 | Sorszám: 1939
Szerintem a menzás idők miatt utálja mindenki.
Mert hogyan is él az én gyerekkori emlékemben a "finomfőzelék"?

Fehér csiriztengerben néhány narancssárga kocka, és néhány zöld golyó, és mindez teljesen széteső ízvilággal.
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 10:13 | Sorszám: 1938
Köszönöm válaszaikat,de úgy gondolom: valamelyes magyarázattal tartozom a' tekintetben, hogy ezt a "finomfőzelék dolgot" egyáltalában miért is merészeltem megkérdezni.
A következőkért.
A finomfőzelékről tudható, hogy "közutálatnak örvendő" étel--többnyire azért, gondolom én, mert az óvodákban a sok rántással való elkészítés nyomán gondoskodnak arról, hogy "így", s ne másként legyen.No, mindennek következtében az én családomban is egyedül vagyok aki kedveli: sem feleségem, sem fiaim, sem unokáim, sőt menyeim sem szeretik.Fölmenőim közül--akik persze sajnos már rég nincsenek az élő sorában--egyedül édesanyám szerette, apukám is, nővérem is úgy volt vele, hogy ki lehetett (volna!) őket kergetni e Világból, ha édesanyám "erőltette" volna a gyakori ebéd repertoár-ra való tűzését.
Ezekután feleségem--a nekem történő KEDVEZÉS(!!!) OKÁBÓL--néha főz finom főzeléket, amit azután jó sokáig fogyaszthatok...egyedül, mert azért olyannyira keveset mégsem csinálhat, hogy csak egyetlen alkalomra legyen ölég.
Továbbá. Van a városunkban egy ú.n. "FŐZELÉKHÁZ", ahol rengeteg féle főzelék akad mindig, így finomfőzelék is.Tehát ott is hozzájuthatok e -számomra--CSEMEGÉHEZ.Ámde azért.Ez ügyben a helyzet méiscsak faramuci.Mindezért tettem föl e kérdést és köszönöma a válaszokat.
k.k.
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 09:31 | Sorszám: 1937
Gratulálok!
k.k.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 09:10 | Sorszám: 1936
Igen, én ! vagyishogy mi - de olaszosan, azaz nem rántással, hanem tejjel, staubolva.
És a kelkáp.főz. is ugyanígy, nem a madjarosch módon (paprikás, zsíros, majorannás, köménymagos) - csak fokhagymával fűszerezve.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 08:50 | Sorszám: 1935
Gyermekkorom azon kevés rossz emléke, amit nem kívánok senkinek. Amióta a magam ura vagyok, s bűntársam (feleségem) látja el zömében a főzési teendőket, nem volt "szerencsém" nevezett ételhez.
keresztkem
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 30. 08:29 | Sorszám: 1934
Megragadnám az alkalmat itt arra, még jóval az ebédidő előtti időben, hogy föltegyek egy kérdést.Nevezetesen azt, hogy: VAN-É A VILÁGON, VAGY LEGALÁBB A "MAGYAR UGARON" OLYAN EMBERFIA--VAGY EMBERLÁNYA--RAJTAM KIVÜL, AKI SZERETI A FINOMFŐZELÉKET? MERT ÉN EBBEN IS "CSODABOGÁR" VAGYOK, MIVELHOGY ÉN--SZÉGYEN-NEM SZÉGYEN--SZERETEM-KEDVELEM.Ez az én "coming out"-om.
k.k.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 29. 12:04 | Sorszám: 1933
Nálunk pedig karfiolleves és sült oldalas rizi-bizivel lesz az ebéd.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 29. 10:32 | Sorszám: 1932
Májgombóc leves (mirelitte májgombóc) sok petrezselyemmel - és pirított darált pulykahús (25 dkg comb) kínai fűszerekkel, héjában főtt krumplival. Nagyon finom lett !
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 29. 09:24 | Sorszám: 1931
tegnap vettem kínai pirított csirke és édes-savanyú fűszereket (akciósan) - ma kipróbálom valamelyiket darált pulykával és talán héjában főtt krumplival
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 28. 13:31 | Sorszám: 1930
Nálunk pedig meggyleves és paprikás csirke tarhonyával volt a mai ebéd.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 28. 11:27 | Sorszám: 1929
Man paradicsomos-mozarellás csirke sült újkrumplival..
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 28. 11:27 | Sorszám: 1928
Szerintem nem ezt akartam írni, de minkehelyen tényleg hideg van..
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 28. 08:10 | Sorszám: 1927
A Félegyházi szelet receptjét én nem ismerem.....
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 28. 07:58 | Sorszám: 1926
A sertéshúst felvert tojásba forgatom és zsíron lesütöm sok-sok fokhagymával.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 18:14 | Sorszám: 1925
Kérlek oszd meg velünk a tudást - Félegyházi szelet recept ide :
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 13:52 | Sorszám: 1924
Köszi a tippet, ki fogom próbálni,jónak tűnik!
Most nagy szezonja van a salátának, ehhez kifejezetten jó köretnek!
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 13:19 | Sorszám: 1923
Hideg étel ...
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 12:48 | Sorszám: 1922
Nem tudom,hogy hol vagy, de rólam folyik a víz most. Párás az idő, semmi hideg nincs.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 11:41 | Sorszám: 1921
Ma hideg lesz, nincs idő rendes ebédre majd holnap..
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 11:35 | Sorszám: 1920
Mai ebéd: csontleves és tojásos nokedli,salátával
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 11:21 | Sorszám: 1919
A sertéshúst felvert tojásba forgatom és zsíron lesütöm sok-sok fokhagymával. Anyu ezt így hívja, bár máshol valóban én sem találkoztam vele
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 11:21 | Sorszám: 1918
Az olyasmi lehet, mint a Félegyházi szelet.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 27. 11:13 | Sorszám: 1917
Buggyantott tojás-leves, gombás rizs
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 26. 13:50 | Sorszám: 1916
Mi az a Vásárhelyi szelet?
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 26. 13:47 | Sorszám: 1915
Vásárhelyi szelet, rizs.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...