06:32:10
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 26. 10:26 | Sorszám: 1914
szombatról gulyásleves - utána sajtos spagetti
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 26. 09:33 | Sorszám: 1913
Mai ebéd: zöldbableves és tojásos lecsó
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 25. 18:45 | Sorszám: 1912
Vicceltem.
Engem is mérgesít ez az állandóan emlegetett 4 millió éhező, ráadásul úgy írnak/beszélnek róluk, mintha ezt személyesen Orbán termelte volna ki.
Attól is a falnak tudok menni, amikor Kálmán Olga azon vacakol, hogy most már megint nőtt az államadósság 82%-ról 82,5% és ez milyen tűrhetetlen, hogy Orbán azt ígérte, hogy csökkenti és most mégsem teszi, tehát hazudott. Arról persze egyetlen szó nem esik, hogy kinek a regnálása alatt is nőtt ez a fránya államadósság 52%-ról 85%-ra????

Nem érdemes velük vitatkozni. Ők csak a lumpen-prolikat akarják meggyőzni Orbán- fej rugdosással, trágárkodással, kecske-baszogatással és hasonlókkal.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 25. 17:24 | Sorszám: 1911
Ne bosszants ezzel az éhező tömeggel/gyerekekkel !!! kamu az egész - ha éheznek nem az állam hibája ! nem kéne a segílykét elinni, cigizni stb. ! Én az ételosztást is megtiltanám nyilvános helyen, ha a krisnások vagy akárki meg kívánja vendégelni a népet - hívja meg saját lakába ! ne köztereken vándlizzanak a "rászorultak" egyik ételosztótól a másikig keresztül a városon. Naná hogy a tv-sek mindenütt veszik a tömeget - csak sajnos sok arc már ismerős az előző helyről ...
(Az éhező gyerekeket meg egyszerűen min. heti iskolába/koleszba tenném ... majd lenne nyirvákolás - mert akkor ugye nem jogosultak a segélyre... )
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 25. 16:06 | Sorszám: 1910
Ott egy sem él a 4 millió éhezőből?
lámpás
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 25. 10:30 | Sorszám: 1909
Mai menü:
Gyümölcsleves, fokhagymás, vörösboros sült pulykacomb, petrezselymes újkrumpli, párolt új fejeskáposzta, meggyes-csokis őzgerinc
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 25. 10:28 | Sorszám: 1908
vasárnapi ütemes húsklopfolás az egész házban - rántotthús, krumplipüré, jégsaláta és vieetnamizacskósleves (Wyshu)
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 24. 08:43 | Sorszám: 1907
Gratula ! nálunk ma szerény gulyásleves - de olyan hogy a kanál megálljon benne ! utána készen vett süti, eper
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 24. 01:08 | Sorszám: 1906
Külföldön élő régi barátok átutazása volt az alkalom.
A szakács a feleségem volt, de az alapanyagokat én szereztem be.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 23. 12:51 | Sorszám: 1905
Kedves egészségetekre! Mi volt az alkalom? Esküvő vagy születésnap,netán házassági évforduló? Szép menüsor volt.Tiszteletem a szakácsnak!

Nálunk pedig: mozzarellás-paradicsomos sült csirke petrezselymes krumplival és uborkasaláta
volt az ebéd ma.
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 23. 02:27 | Sorszám: 1904
Nálunk ma nagy vendégség volt.
Nagykanállal ettünk:
*marhahúsleves finommetélttel
*sült libamáj pirítóssal
*sajtos-tejfölös-téliszalámis szűzérme sült krumplipürével, ecetes uborkával, ecetes, káposztával töltött paprikával
*kávé
*földieper vanília fagyival
*sajtos rúd
*meggyes zserbó.
Nem lehetett végigenni.

Barackpálinkával indítottunk és közben vörösbort ittunk.
Jó volt a társaság.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 14:49 | Sorszám: 1903
Megbeszéltük,hogy nekem muszáj, a családom miatt! És szeretek is főzni.
Kiélhetem a kreativitásomat, a fantáziám elszabadulhat.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 13:59 | Sorszám: 1902
Mamácska Te egy hős vagy ! - én már a gondolattól rosszul vagyok hogy mit főzzek ma ? (tegnap,holnap)
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 12:23 | Sorszám: 1901
Biztosan finom volt az is! Én azért a főzőtt kaját jobban értékelem!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 12:10 | Sorszám: 1900
Pármai sonka, hajdinás buci, paprika, uborka, ezek lettek belapátolva két rohanás között
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 11:38 | Sorszám: 1899
Nálunk pedig rántott cukkini petrezselymes krumplival és fagyi...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 11:16 | Sorszám: 1898
Narancsos-mustáros csirke (köszi az ötletet) édesburgonyával.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 22. 08:15 | Sorszám: 1897
Maradékok
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 12:18 | Sorszám: 1896
Csak óvatosan a kapkodással!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:56 | Sorszám: 1895
Rohanás van egész héten, valamit majd bekapok útközben..
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:15 | Sorszám: 1894
Nálunk pedig a mai ebéd:
zöldségleves és sült oldalas párolt káposztával és krumplival+saláta
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:10 | Sorszám: 1893
Benne főtt a hús - amit kivettem és tandori massalával meghintve átsütöttem, mjd visszatettem a paradicsomos káposztába. Nagyon nagyon finom lett ! legközelebb hús nélkül fogok tandosi massalát kipróbálni
Mai ebéd: b ableves, tejberizs, eper
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 13:16 | Sorszám: 1892
Mai ebéd: gyümölcsleves és óvári szelet krumplipürével
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:48 | Sorszám: 1891
Igen, ismerem a lányokat Szoktam is venni a czidert, bár elég drága, így csak keveset
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:25 | Sorszám: 1890
Vértesbogláron ugyanis desszertalmából, palackos erjesztéssel készül a Czider, szemben a külföldiekkel, amelyeket kifejezetten erre a célra termelt, étkezésre gyakorlatilag nem alkalmas fajtából nyerik (a teljességhez tartozik, hogy itthon egyelőre nem is léteznek ezek az általában kisebb, magas tannintartalmú, savanykásabb, keserűbb cideralmák). A vértesboglári Czider – szemben az általános jellemzőkkel – kifejezetten könnyű, gyümölcsös, kevésbé tanninos, ám 6-7 százalékos alkoholtartalmú ital (a magyar piacon ugyancsak elterjedt Somersby 4,5 százalékot, a Strongbow pedig 4,5-5 százalékot tud).

“Kezdetben a legnagyobb kihívás a megfelelő alma kiválasztása volt, hiszen Magyarországon sok a jó desszertalma, nekünk viszont semmilyen almaszakmai tapasztalatunk nem volt” – ez volt az első komoly fennakadás, ám egy közeli baráton keresztül eljutottak egy váli termelőhőz, aki többféle almát is termesztett. Az ő almafajtáiból készült italt barátokon tesztelve választották ki végül azokat a fajtákat, amiket azóta is használnak. A váli termelő préselt natúr alapanyagot szállít, amiből az év bármely szakában lehet Czidert erjeszteni.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...