Téma: Itt kérdezz! Majd valaki válaszol! II. |
|
mackó |
|
Nem jó! Menj el dokihoz. |
|
Cirus |
|
Megnyugtattatok, most rákattantam a sportra és nem akarok sokat kihagyni |
|
tiszavirág |
|
A haveromnak volt, ugyanúgy műtötték, mint mpd-t, 2 nap mankó, utána 2-3 nap pihenés és azután semmi. Egy hét múlva már síelni is ment, persze csak óvatosan. Neki még egy elszakadt inat is ki kellett venni, majd nemsokára visszaépítik. |
|
Cirus |
|
Én tudom ide-oda mozgatni, nem is fáj és be se dagadt, csak ha hozzányúlok fáj... Ma edzettem is, nem lett rosszabb (igaz, jobb sem), de szerintem azért nem jó, hogy ott mozog
Ma azért elnézek a dokihoz, ő mit mond... |
|
mpd |
|
Nekem vót. Én speciális eset vagyok, mert a levált porc beszorult olyan helyre, hogy nem tudtam se kinyújtani, se rendesen behajlítani a lábamat. Egy hét után műtöttek, artroszpókkal, és ugye nekem egy hét mozdulatlanság miatt tulképpen tanulnom kellett járni. Már a műtét másnapján gyógytornász nyaggatott. |
|
Békáscity |
|
Meegoszlanak az -orvosi- vélemények ... egyikük szerint igen - a másik szerint nem |
|
Cirus |
|
Van valakinek tapasztalata porcleválás terén? Gondolom, kiműtik a lepattant cuccot, utána kell pihenni? |
|
|
panda |
|
Nem számít, úgyis trüttyög már a bütyöge. |
|
mpd |
|
Én kérek elnézést, nehogymán megbántóggyál. Durva voltam és igazságtalan, bocsánat. |
|
keresztkem |
|
..És akkor még egy fél szót sem ejtettünk arról, hogy az is nagyon lényeges: az ablakszögletet balról behatároló főfal északi tájolású-é avagy ettől eltérő bármelyik másik 3 égtájnak "feszülő". Bizony ez is nagyon fontos--a bőrömön tapasztaltam meg,mennyire "az", meg a családtagjaim is persze az ő bőrükön. k.k. |
|
Rendes Kis |
|
A süketek azt mondják a telefonba, hogy "Nem halló" ? |
|
panda |
|
Há' bocs, hogy belevettelek a marhaságomba, dehá a témából adódott. Ha meg anélkül is sértő, akkor bocsánatot kérek. Humor nélkül (talán ez nem volt az, de hát én csak egy kihaló vagyok..) lehet meglenni?? Titán bírjátok ezt az értelmetlenéget?...
Nu, a GDP legyen veled. Viszlát, egy másik életbe'... |
|
mpd |
|
Neked, Macskamedve, a folyamatos eukaliptusz-zabálás elvette a maradék tisztánlátásodat is!!!! Megyek, bocsánatot kérek keresztkémtül..... inkább ő..... |
|
panda |
|
És, hogy az árnyékot adó fa adót mikor kell befizetni?... |
|
panda |
|
naszóval, mikor kell vetni az árnyékot?? Elsősorban Mpd kartácshoz intézem a kérdést, mer' úgy tudom, hogy ő ért a mezőségi GDP-hez (is)...
|
|
|
katáng |
|
Köszönöm az olvasnivalót. Használható!
Én is a magas lakásokat szeretem. Hátrányuk, hogy nehezebben melegszenek fel, tartják benn a hőt. A szigetelést kellene okosan megoldani. Lassan (ki)képzett leszek, de ez még fél siker. Az oldalfalakra kívülre célszerű szigetelést rakni - mondja a nagykönyv -, persze ez is faltól, épülettel függ... A plafon (padlásos) szigetelését is lehet felülről üveggyapottal, de gipszkartonnal is belülről. A gyógyítandó "beteg" egy kb. 25 nm-es szoba.
Ez a lenti szellőztetős cikk különben igen hasznos. Most néztem meg alaposan az ablakon a PÁRASZABÁLYOZOTT SZELLŐZTETÉSI RENDSZER-t. Végleges megoldás? Vitatom. Igaz, azt sem tudom, milyen lenne nélküle.
|
|
|
mpd |
|
Akkor jó. Merthogy ez külső. |
|
Rendes Kis |
|
Ez nem kötözködés, hanem épületfizika. Belső oldali hőszigetelésnél a szerkezetben páralecsapódás lehet. |
|
mpd |
|
Ha a gipszkarton tetejére teszek még üveggyapotot, az kvázi KÍVÜLRŐL lesz, a szoba szempontjából. Ne kötöszköggyél mán! |
|
Rendes Kis |
|
A hőszigetelést inkább kívülre kell tenni ha lehet. A légteret azért érdemes csökkenteni, hogy kevesebb levegőt kelljen fölfűteni. Ráadásul, a meleg levegő fölszáll, a mennyezetnél jó meleg van, a polgár meg lent vacog. Erre a célra jó az álpadló is. Már az is valami, ha magasabb széken ülsz és a lábadat is valamire fölrakod. Másik megoldás, hogy nem a levegőt fűtöd, hanem hősugárzóval magát az embert. Ezzel ipari csarnokban, de még szabadtéren is el lehet érni a jó hőérzetet. De lakószobára is érvényes, hogy hiába fűtöd a levegőt, ha pl. az ablak rádsugározza a hideget. |
|
mpd |
|
Jaja. Nevezzük bárhogyan. A légteret mi másért szűkíti az ember? Hogy büdösebb legyen? |
|
Rendes Kis |
|
Akkor az nem álmennyezet, hanem hőszigetelés. |
|