Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Na tessék. Nem hallgatsz rám. No, akkor magadra vess majd, amikor az angol almafa állandóan beteg lesz és kicsi, varas, aszott gyümölcsöket terem. Az angol idióták azért csinálnak cídert kicsi savanyú almából, mert nem hülyék: a javát megeszik nyersen, a másod-harmadosztályú léalmát meg erre használják. A szintén savanyú, de NAGY és EGÉSZSÉGES nyárifontos ugyan miért ne lenne jó cidernek?! |
|
Cirus |
|
Most nézem, hogy ez nagyméretű alma. A ciderhez kicsi, savanyú alma kell, szerintem minimális befektetést megér a próba, hely van Én a keserédes kategóriát szeretném.. |
|
mpd |
|
ÁLLJ!!!!! Eszedbe se jusson!!!!! Amit a Nyári fontos-ból nem lehet megcsinálni, azt nem is érdemes. Ültess egy ilyen fát, porzónak valami másik nyári almával (Jerseymac? Vista Bella? ) oszt jónapot. A Nyári fontosnál nincs jobb alma, tán a Londoni pepin felvenné vele a versenyt, ha nem lenne olyan átkozottul igényes és érzékeny. |
|
Cirus |
|
Ma grillezett csirkemell spárgával és újkrumplival. |
|
Cirus |
|
Tandori massalás paradicsomos káposzta?? Az meg mifán terem? Az a fűszer húshoz való, nem káposztához! |
|
Cirus |
|
Az idén megint belefogok a sörkészítésbe, illetve cidert is fogok megint főzni. Angliából fogok hozatni cideralmát is, tuti itt is megterem.. |
|
Békáscity |
|
mostanában rákaptam az "egytálétel"-ekre, ma pl. : tandori massalás paradicsomos káposzta benne főtt oldalassal - egyik fele ma a másik fele holnap után sült virslivel |
|
mpd |
|
Vagy "jóember" módra, majd ha szakácskönyvet írok, csinálunk egy brainstormingot. |
|
|
mpd |
|
Öööö, hát azért kajának ne adjunk ilyen csúf nevet.... |
|
|
mpd |
|
Lehet, hogy megérné!!! |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Én megpróbálnám beoltani élesztővel, hátha még kifermentálódna a maradék cukor.
|
|
mpd |
|
Ezt az almabort ráadásul én csináltam. Sajnosjanuárban készült, téli almából, ami addigra jelentősen túlérett, emiatt irtó édes a bor. (Különben már rég megittam volna) |
|
Cirus |
|
A disznó szereti az almát, én is szoktam almaborban sütni |
|
mpd |
|
Hétvégén készítettem sertéscombból Sertésjava mucsai módon elnevezésű gasztronómiai hőskölteményt. a húst kisebb darabokra vágjuk és pácoljuk. A pác ízlés szerinti, nálam ami éppen akad, olaj, ilyen-olyan fűszerek amik a kezembe akadnak. Aztán lisztbe forgatjuk, hirtelen megpirítjuk és almaborban pároljuk. Lisztbe forgatás nélkül is jó, de annak még nem adtam nevet |
|
Cirus |
|
Köszi az ötletet ismét
Ma gombapaprikás kuszkusszal a menü. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: mustáros-narancsos csirke rizzsel és almás pite |
|
Békáscity |
|
én is szeretem a gyümölcs-salátákat - a tejföl helyett joghurtot haszn álok |
|
Cirus |
|
Cserepekben van, ergo megoldható, köszönöm
Én sem főztem, avokádós-camambertes szendvicset ettünk sok-sok zöldséggel (retek, uborka, paradicsom) |
|
mamácska |
|
Tegnap egész nap vidéken voltam, nem értem rá főzni. Mai ebéd: paradicsomleves és lecsós szelet tarhonyával
|
|
Békáscity |
|
A politikából evezzünk békésebb vizekre... Mai ebéd nálunk a tegnap előtti olaszos kelkáp.főz. megismétlése - nagyon finom, diétás (recept: kelkáposzta 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymával picit sózott vízben odatéve, mikor felforr apróra vágott krumplit adunk hozzá - és semmi fűszert ! mikor kész 2 dl tejet hozzáöntünk és bestauboljuk. aztán ki ki ízlés szerint fűszerezheti. ) |
|
lámpás |
|
Vadas, orsótésztával, desszert gyümölcssaláta
Receptje: vettem 4 db banánt, fölkarikáztam, hozzáadtam kb. ugyanannyi kevés porcukorral meghintett epret,majd az egészet összekevertem friss tejföllel. |
|
mpd |
|
Hideg van és szél, a gombabetegségek (szürkepenész jelen esetben) nem tudnak labdába rúgni. ha érkezel, fordítsd a félérett epret egy-egy levélre, a nedves földtől ne kezdjen el rothadni. Persze, ha hektárszámra van eper, akkor ezt nehézkes kivitelezni. |
|
Cirus |
|
Nekem is vannak eprek már, az egyik fele piros is, de félek, hogy lerohad, ha ennyit esik |
|