Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Tandori massalás paradicsomos káposzta?? Az meg mifán terem? Az a fűszer húshoz való, nem káposztához! |
|
Cirus |
|
Az idén megint belefogok a sörkészítésbe, illetve cidert is fogok megint főzni. Angliából fogok hozatni cideralmát is, tuti itt is megterem.. |
|
Békáscity |
|
mostanában rákaptam az "egytálétel"-ekre, ma pl. : tandori massalás paradicsomos káposzta benne főtt oldalassal - egyik fele ma a másik fele holnap után sült virslivel |
|
mpd |
|
Vagy "jóember" módra, majd ha szakácskönyvet írok, csinálunk egy brainstormingot. |
|
|
mpd |
|
Öööö, hát azért kajának ne adjunk ilyen csúf nevet.... |
|
|
mpd |
|
Lehet, hogy megérné!!! |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Én megpróbálnám beoltani élesztővel, hátha még kifermentálódna a maradék cukor.
|
|
mpd |
|
Ezt az almabort ráadásul én csináltam. Sajnosjanuárban készült, téli almából, ami addigra jelentősen túlérett, emiatt irtó édes a bor. (Különben már rég megittam volna) |
|
Cirus |
|
A disznó szereti az almát, én is szoktam almaborban sütni |
|
mpd |
|
Hétvégén készítettem sertéscombból Sertésjava mucsai módon elnevezésű gasztronómiai hőskölteményt. a húst kisebb darabokra vágjuk és pácoljuk. A pác ízlés szerinti, nálam ami éppen akad, olaj, ilyen-olyan fűszerek amik a kezembe akadnak. Aztán lisztbe forgatjuk, hirtelen megpirítjuk és almaborban pároljuk. Lisztbe forgatás nélkül is jó, de annak még nem adtam nevet |
|
Cirus |
|
Köszi az ötletet ismét
Ma gombapaprikás kuszkusszal a menü. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: mustáros-narancsos csirke rizzsel és almás pite |
|
Békáscity |
|
én is szeretem a gyümölcs-salátákat - a tejföl helyett joghurtot haszn álok |
|
Cirus |
|
Cserepekben van, ergo megoldható, köszönöm
Én sem főztem, avokádós-camambertes szendvicset ettünk sok-sok zöldséggel (retek, uborka, paradicsom) |
|
mamácska |
|
Tegnap egész nap vidéken voltam, nem értem rá főzni. Mai ebéd: paradicsomleves és lecsós szelet tarhonyával
|
|
Békáscity |
|
A politikából evezzünk békésebb vizekre... Mai ebéd nálunk a tegnap előtti olaszos kelkáp.főz. megismétlése - nagyon finom, diétás (recept: kelkáposzta 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymával picit sózott vízben odatéve, mikor felforr apróra vágott krumplit adunk hozzá - és semmi fűszert ! mikor kész 2 dl tejet hozzáöntünk és bestauboljuk. aztán ki ki ízlés szerint fűszerezheti. ) |
|
lámpás |
|
Vadas, orsótésztával, desszert gyümölcssaláta
Receptje: vettem 4 db banánt, fölkarikáztam, hozzáadtam kb. ugyanannyi kevés porcukorral meghintett epret,majd az egészet összekevertem friss tejföllel. |
|
mpd |
|
Hideg van és szél, a gombabetegségek (szürkepenész jelen esetben) nem tudnak labdába rúgni. ha érkezel, fordítsd a félérett epret egy-egy levélre, a nedves földtől ne kezdjen el rothadni. Persze, ha hektárszámra van eper, akkor ezt nehézkes kivitelezni. |
|
Cirus |
|
Nekem is vannak eprek már, az egyik fele piros is, de félek, hogy lerohad, ha ennyit esik |
|
Békáscity |
|
Nálam tojásleves lesz és túrós-tészta (a tegnapi olaszos kelkáp.főzeléket holnap megújrázom - annyira fincsi volt !) |
|
mpd |
|
A tojás nagyságú gyümölcs persze nem igaz, de valóban elég nagyokat terem, ha jó időt fog ki. |
|
|
Cirus |
|
Nem, csak ki vagyok száradva |
|