Téma: Itt kérdezz! Majd valaki válaszol! II. |
|
mpd |
|
Én is ilyesmin gondolkodom. Amilyen közel csak lehet a plafonhoz, jó magasra rakassad, hogy legyen azért levegő. Laktam panelben is, az a 2.20-as belmagasság, huhhh, mintha kriptában lakna az ember. |
|
Rendes Kis |
|
A szüleim, ahol túl nagy volt a belmagasság, oda "kispadlás"-t építettek: akkor fölötte nem holt tér van, hanem rakodófelület. De az álpadló is jó ötlet lehet. |
|
|
hulot |
|
Természetesen igen, hiszen kisebb lesz a szoba térfogata. A kérdés csak az, hogy 315 magasságban akarod, vagy - mondjuk - 230-ra. Mert, ha 230-ra, akkor elég komoly tartószerkezet kell hozzá. Jobb megoldás a nyílászárók jó szigetelése.
|
|
katáng |
|
Pontosabban gipszkartont felrakni. |
|
katáng |
|
Érdemes-e álmennyezetet rakatni 320 cm-es belmagasságú szobában? Valóban lényegesen melegebb lesz télen ezt követően a szoba? |
|
mpd |
|
Lehet, hogy az író ábécé szerint égette a lemezeket. Állandó a sorrend, vagy egyszer így, másszor úgy?
|
|
Rendes Kis |
|
Nincs a Keverés (Shuffle) funkció bekapcsolva ? |
|
tiszavirág |
|
Újabb kérdésem vagyon. Ráírtam 5 korongot mp3-ban egy CD-re. Mi lehet az oka annak, hogy nem a felvitt sorrendben játszódnak le a lemezek, hanem össze-vissza??? |
|
mpd |
|
Na ugyehogy ugye. Jó az öreg a háznál. |
|
tiszavirág |
|
Ez az gazduram! Ez volt a baj! Rátapentott a lényegre! A kocsim új, az mindent lejátszik (erre emlékeztem), a rádiók és a Hifi régi, csak CD-t játszik le és mp3-t. A DVD-t a lakásban csak a DVD játssza le. |
|
mpd |
|
Megmondta a mi Ferink: a szenvedély nem harag! és nem káros!! |
|
Rendes Kis |
|
Mondtam, hogy vegyél föl hangtompítós szemüveget, de nem hallgattál rám ... |
|
mpd |
|
DVD + vagy -? Régebbi lejátszók nem ismerték automatikusan mind a kettőt. Nézzed csak meg, a manuál júzerben (haszutmellémafor), vagy magán a lejátszón, ott szokott lenni a szokásos DVD-embléma alatt/mellett, hogy + vagy -. (Ha régi) |
|
panda |
|
Hmm, még vicces is akarsz lenni ... :-( Csakhogy, tévedsz. Nem magyarázom el, felesleges.
|
|
|
tiszavirág |
|
A DVD márkája Verbatim. Nem sokat használom se a rádiót, se a gépet ilyen dolgokra, sőt az írót mintha nem is olyan régen cserélték.... Mindegy, az unokaöcsém átjön holnap, hátha ő tudja, hogy mit kell csinálni. Mindenesetre köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal. |
|
hulot |
|
Szerintem három dolog lehetséges, ha mindent úgy csináltál, mint régebben.
1. Az íród "lézere" gyengül, vagy megpucolást igényel az íród optikája. 2. A "rádiód" lejátszóját kellene megpucolni. 3. (Ez ritkább) A DVD márkája amit használtál "nem tetszik" a lejátszónak.
|
|
tiszavirág |
|
CD-ket másoltam DVD-re. Már máskor is csináltam ilyet és szólt. mp3-ban másoltam. Ráfért vagy 15 CD,de lehet, hogy volt az több is. Lehet látni, hogy felíródott a lemezre, a számítógépbe betéve hallom is, de a rádióban, ami mp3-t is le tud játszani, nem hallani semmit, illetve el sem indul a disc, azt írja ki, "un disc". |
|
hulot |
|
Nem egészen világos, hogy zenei DVD-t másoltál, vagy CD-t? Mert egyes régebbi (CD)lejátszók nem kezelik a DVD-t. Ha CD-re másoltad a zenéket akkor wav-ba, vagy mp3-ba másoltad? (Valószínű, hogy mp3, mert wav-ban nem fér ki több CD zenei anyaga egyre.)
|
|
Rendes Kis |
|
Egy másik, szinte vajra kenhetően simulékony stílusú fórumtársunk ! |
|
tiszavirág |
|
Ki üldözte el azt a "kedves, drága jó embert, aki a légynek sem tudna ártani és olyan türelmes, kedves, szolgálatkész a fórumtársakkal szemben, hogy ihaj"?
Egyszerűen nem értem mi lehet a gond ezzel az átmásolással. Látom a DVD-n, hogy a számtalan CD tartalma átmásolódott, ha beteszem a számítógépbe a megírt DVD-t, akkor hallom a zenét, de 3 különböző tunerben sem játszódik le semmi. Mi a franc lehet az oka? Máskor is csináltam már ilyet, a kocsiban is egy ilyen DVD szól, ha messzire utazom, de már 5 lemezt készítettem így, úgy, amúgy, és egyik sem szól.
|
|
Rendes Kis |
|
Gondolom, panda tudna segíteni, de ő most el van üldöződve ... |
|
|
tiszavirág |
|
Mi a bánatos vasporos 3,14csáért nem sikerül egy lejátszható DVD-t összehoznom, mikor már csináltam ilyet, de most valamiért nem megy. Bemásoltam egy csomó CD-t, előhívom a Nero Burn-t, átviszem a fájlokat jobbról balra, majd ráklikkelek az "Írás"-ra, rá is írja, látszik a DVD-n, de egyik lejátszóban sem hallható, mindenütt azt írja ki UN DISC.Hol a hiba? |
|
|