Téma: Mit eszünk ma ? |
|
|
lámpás |
|
Maradék: Fűszeres csirkecomb, zöldséges rizzsel, a desszert elfogyott. Ezerrel sütök a lagzira.... |
|
Cirus |
|
Szintúgy. Baconbe tekert sertésszűz salátával, valamint húsleves. Maradt még egy kevés tortám is (életem 2. édessége!), azt is belapátolom, ha még belémfér... |
|
Békáscity |
|
Nálunk is maradék : vietnami kacsaleves, 6öltötthús-töltelék paradicsomsalátával |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenki jól belakmározott a húsvéti lakomából.... Mi sem maradtunk ki,jutott bőven a finom falatokból. Mai ebéd: maradék csontleves és sült csirke petrezselymes krumplival,uborkasalátával |
|
Békáscity |
|
Romhányi József: Nyúliskola
Erdőszélen nagy a móka, mulatság, iskolába gyűlnek mind a nyulacskák. A tanító ott középen az a nyúl, kinek füle leghosszabbnak bizonyul. Kezdi az oktatást egy fej káposztával, Hallgatják is tátott szájjal. - Az egymást tapasztó táposztó levelek képezte káposzta letépett levelein belül tapasztalt betétet, mely a kopasztott káposzta törzse, úgy hívják, hogy torzsa. Ha most a torzsára sorjába visszatapasztjuk a letépett táposztó káposztaleveleket, a tapasztalt rendben, akkor szakasztott, helyesen fejesen szerkesztett káposztát képeztünk. Ez a lecke! Megértettük? - kérdezte a nyúltanár. Bólogattak a nebulók, hisz mindegyik unta már. - Akkor rögtön feleltetek! - Lapult a sok tapsifül, füllentettek, dehogy értik, és ez most mindjárt kisül! - Nos felelj, te Nyuszi Gyuszi! Állj kétlábra, s vázold hát, mi történik, ha ízekre bontasz egy fej káposztát? - Jóllakok! - felelte elképesztő képzetten a kis káposzta-kopasztó ebugatta, de a tanár megbuktatta. |
|
Békáscity |
|
Aszta ! nálunk csak 2 féle sonka, tojás, retek, saláta, apró mozarella (olyan volt mint a pici tojások), paradicsom, paprika és sós kalács. Desszertnek eper á la naturon Ja és tökmagos és sajtos pogácsa. No persze mindez nagyon szépen 3 tálon elrendezve Mai ebéd : bableves sonkadarabokkal és mákos tészta Holnapra már tegnap megcsináltam a nagyon finom húsos és töltelékes káposztát, csak egy kis vietnami zacskós kacsaleves lesz hozzá. Mega sütik és főtt csülök a vendégeknek délutánra. |
|
lámpás |
|
Húsvéti menü : Finom füstölt, főtt házi sonka Kaszinótojás Gombás, petrezselymes töltelékrúd Fűszeres sült csirkecomb Franciasaláta Kapros kukoricasaláta Tejfölös krumplisaláta Sós házi kalács
Desszertek Sára torta Trüffel rolád Színes sport-tojások
Italok: a mádi pap törkölypálinkája Koch merlot György-villa fehér bor tokaji édes szamorodni szintén a mádi pincéből
|
|
Békáscity |
|
Sonkák és tojás megfőzve, most húsos töltött káposztát csinálok. Este jönnek a vendégek - a sonkához hideg tésztasaláta, tojás, és zöldsaláta, retek, sós kalács. Desszertnek: csokifondü eperrel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és rántott sajt párolt zöldségekkel |
|
|
Cirus |
|
Írtam a másik topikban, hogy végül a doki lebeszélt róla. Végülis én nem ragaszkodom hozzá |
|
|
|
Cirus |
|
Grillezett kecskesajt spenót-paradocsomsalátával. |
|
Békáscity |
|
ZÖLDCSÜTÖRTÖK VAN !!! azaz lájtos, böjtös főzelék nap a Nagy Zabálás előtt. Tehát spenót lesz és utána süti, alma |
|
|
Cirus |
|
Csilis bab - szintén maradék. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves és rántott sertésmáj petrezselymes krumplival |
|
mamácska |
|
Nálunk is maradékok lesznek: lecsós csirke rizzsel és hortobágyi húsos palacsinta |
|
Cirus |
|
Mi is maradékokat eszünk, krumplipüré és zöldséges fasírt lesz ma. |
|
Békáscity |
|
Tegnap egy csomót mindent főztem, csak kiegészítók kellenek pl. ma sült kacsamájhoz sóba-vízbe krumpli + csemege ubi és egy kis tojásleves . Pikk-pakk kész az ebéd - és nem is akármilyen ! nymmm |
|
Békáscity |
|
Drágáim ! köszönöm az aggódást - úgy néz ki pillanatnyilag, hogy megmaradok ... megyek is főzni |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldbableves és rakott krumpli |
|
lámpás |
|
Ne csináld má'! Valami lehetett a levegőben, én sem aludtam túl jól az éjjel. Ma: húsgombócok paradicsommártásban. |
|