Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
ZÖLDCSÜTÖRTÖK VAN !!! azaz lájtos, böjtös főzelék nap a Nagy Zabálás előtt. Tehát spenót lesz és utána süti, alma |
|
|
Cirus |
|
Csilis bab - szintén maradék. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves és rántott sertésmáj petrezselymes krumplival |
|
mamácska |
|
Nálunk is maradékok lesznek: lecsós csirke rizzsel és hortobágyi húsos palacsinta |
|
Cirus |
|
Mi is maradékokat eszünk, krumplipüré és zöldséges fasírt lesz ma. |
|
Békáscity |
|
Tegnap egy csomót mindent főztem, csak kiegészítók kellenek pl. ma sült kacsamájhoz sóba-vízbe krumpli + csemege ubi és egy kis tojásleves . Pikk-pakk kész az ebéd - és nem is akármilyen ! nymmm |
|
Békáscity |
|
Drágáim ! köszönöm az aggódást - úgy néz ki pillanatnyilag, hogy megmaradok ... megyek is főzni |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldbableves és rakott krumpli |
|
lámpás |
|
Ne csináld má'! Valami lehetett a levegőben, én sem aludtam túl jól az éjjel. Ma: húsgombócok paradicsommártásban. |
|
Cirus |
|
Jobbulást!! Amúgy én meg tegnap voltam dögrováson, alig tudtam felkelni (normális esetben 5-fél 6-kor már kelek), egész nap fájt a fejem és reggel a vérnyomásom is leesett..
Ma grillezett csirkemell kukoricasalátával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és brassói aprópecsenye |
|
mamácska |
|
Drága Cica-Mica!
A frontok jönnek-mennek. Sokunknak okoznak problémát. Kérlek,vigyázz magadra,aggódunk érted!Mielőbbi javulást kívánok! |
|
Békáscity |
|
Éjjel nagyon rosszul voltam - de az élet megy tovább... még jó hgoy van töltött káposzta és hamar csinálok egy fazék rántottlevest Apunak - ha elüt a hajókötél akkor is legyen valami a hűtőben. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig zöldségleves és sült csirke lesz párolt zöldségekkel ebédre. |
|
Békáscity |
|
Ma áramszünet lesz - valamikor, valameddig - tehát tegnap főztem töltött/húsos káposztát, fasírtot, most gyorsan egy zacskóslevest. De az se baj ha 1 nap hideget eszünk - vagy egyáltalán semmit |
|
Cirus |
|
Kakasleves sok zöldséggel |
|
mamácska |
|
Tegnap ünnepeltünk,pezsgőt is bontottunk! Mai ebéd: gulyásleves és milánói makaróni |
|
mamácska |
|
Köszönöm, át fogom adni neki! Este mi is pezsgőzünk!!!!!!!! |
|
Békáscity |
|
nálunk majd vasárnap lesz sült kacsacomb Ma: tökfőzelék rántott tarja (ezer éve nem volt) süti, alma |
|
Cirus |
|
Mi este pezsgőzni fogunk, még szilveszterkor sem szoktam inni ilyet, de most ... |
|
Cirus |
|
Isten éltesse az uradat!
Magamnak grillezett lazac salival, férjnek borban sült sertésszűz párolt káposztával. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma ünnepi ebéd készül,több okból is: Egyrészt a férjemnek ma van a szülinapja, másrészt ünnepelni fogjuk a "közös sikert" is: Ezért a mai ebéd: újházy tyúkhúsleves grízgaluskával és sült kacsa párolt káposztával, utána torta |
|
Békáscity |
|
Köszi - ez olyan mint a mi zsömleszórunk : ronda de isteni finom ! |
|
lámpás |
|
Rondatorta: sütünk 5-6 tojásból egy piskótát, tortaformában. Krém: egy vaníliás pudingot fölfűzünk kb. 3 dl tejjel, még azon forrón belekeverünk 10 dkg étcsokoládét (nem tortabevonót!), ha kihűlt habosra verjük 10 dkg puha vajjal. Ha nem elég édes, lehet édesíteni porcukorral, egy evőkanálnyinál biztosan nem kell bele több. Egye fene, egy kis rumot is elvisel. Töltjük, szeleteljük, hízunk... |
|