Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Isten éltesse az uradat!
Magamnak grillezett lazac salival, férjnek borban sült sertésszűz párolt káposztával. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma ünnepi ebéd készül,több okból is: Egyrészt a férjemnek ma van a szülinapja, másrészt ünnepelni fogjuk a "közös sikert" is: Ezért a mai ebéd: újházy tyúkhúsleves grízgaluskával és sült kacsa párolt káposztával, utána torta |
|
Békáscity |
|
Köszi - ez olyan mint a mi zsömleszórunk : ronda de isteni finom ! |
|
lámpás |
|
Rondatorta: sütünk 5-6 tojásból egy piskótát, tortaformában. Krém: egy vaníliás pudingot fölfűzünk kb. 3 dl tejjel, még azon forrón belekeverünk 10 dkg étcsokoládét (nem tortabevonót!), ha kihűlt habosra verjük 10 dkg puha vajjal. Ha nem elég édes, lehet édesíteni porcukorral, egy evőkanálnyinál biztosan nem kell bele több. Egye fene, egy kis rumot is elvisel. Töltjük, szeleteljük, hízunk... |
|
Békáscity |
|
Rondatorta receptjét megkaphatnánk ? |
|
lámpás |
|
Ma: medvehagymás sajtkrémleves, sóskamártás krumplival és tüktojjal Holnap: paradicsomleves, rántott tengeri hal, rizzsel és fokhagymás sárgarépával+vegyes zöldsaláta kaporöntettel Desszert: "ronda, de finom" torta |
|
Békáscity |
|
már sül a töltött csirke-alsócomb, kr.pürével és céklával és egy jó zöldséges húsleves mára és holnapra grízgaluskával - dessertnek almakompót |
|
Cirus |
|
Nekem meg 11-től fél 2-ig megbeszélés. Van még két almám |
|
mamácska |
|
Ma egész nap rohangálós,elintézős napom van, ezért az ebéd: rántott sajt lesz petrezselymes krumplival és almás pite |
|
Békáscity |
|
holnap akartam töltött paprikát - de az állatok megették a darálthúst (pulykacomb) Egészségükre ! |
|
Cirus |
|
Tészta volt fokhagymával és sok-sok csilivel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves és lecsós szelet rizzsel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és töltött paprika |
|
Békáscity |
|
Pulyka-szárny leves sok zöldséggel, zsömleszósz, Mediterrángyümölcskoktél befőtt(konzerv) |
|
Cirus |
|
Grillezett csípős csirkemell zöldséges rizzsel és spenót-paradicsomsalival. |
|
lámpás |
|
Ahogy mondja kend. Ma éppen ezt főztem. |
|
keresztkem |
|
El sumadékoltam oda slatyovázni nagy-nagy bávadékonykodásomban. k.k. |
|
Békáscity |
|
Amint elkészült, egy elegáns, könnyed mozdulattal kidobjuk Lóg a CIPŐFŰZŐD !!!!! HIHIHI |
|
keresztkem |
|
Ajánlott különleges ízek mai ebédKÉNT
Tüttyölt ratyli
Hozzávalók: Másfél kiló nyersratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi), 3 csipet cihánta, 4 ölej csikmány, kb. 5 zamecsli, 1 suttyonyos petrecel, 1 véka vatyek
Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Idézi: k.k. |
|
Békáscity |
|
akciós tortellini fokhagymás-tejfölös szószban, eddmegleves lustaasszony tésztával (takarítós nap volt) |
|
Cirus |
|
Nekem sajnos a fülemre ment, ez a legrosszabb. Illetve a hetek óta tartó köhögés.. talán most majd tartósan lesz szép idő és elmúlik. Bár nem segít az irodai légkondi |
|
mamácska |
|
Ragaszkodó egy vírus,igaz? Én is így vagyok vele,de azért már sokkal jobb,mint korábban. |
|
Cirus |
|
Megvan még, néha azt hiszem, sosem múlik el.. |
|
|
Cirus |
|
Tényleg szuper időnk volt! Tegnap érkezés után még takarítás, nem volt energia főzni. Férjnek volt még maradék, én meg majd eltengődöm egy szendvicsen.. |
|