Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Grillezett csípős csirkemell zöldséges rizzsel és spenót-paradicsomsalival. |
|
lámpás |
|
Ahogy mondja kend. Ma éppen ezt főztem. |
|
keresztkem |
|
El sumadékoltam oda slatyovázni nagy-nagy bávadékonykodásomban. k.k. |
|
Békáscity |
|
Amint elkészült, egy elegáns, könnyed mozdulattal kidobjuk Lóg a CIPŐFŰZŐD !!!!! HIHIHI |
|
keresztkem |
|
Ajánlott különleges ízek mai ebédKÉNT
Tüttyölt ratyli
Hozzávalók: Másfél kiló nyersratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi), 3 csipet cihánta, 4 ölej csikmány, kb. 5 zamecsli, 1 suttyonyos petrecel, 1 véka vatyek
Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Idézi: k.k. |
|
Békáscity |
|
akciós tortellini fokhagymás-tejfölös szószban, eddmegleves lustaasszony tésztával (takarítós nap volt) |
|
Cirus |
|
Nekem sajnos a fülemre ment, ez a legrosszabb. Illetve a hetek óta tartó köhögés.. talán most majd tartósan lesz szép idő és elmúlik. Bár nem segít az irodai légkondi |
|
mamácska |
|
Ragaszkodó egy vírus,igaz? Én is így vagyok vele,de azért már sokkal jobb,mint korábban. |
|
Cirus |
|
Megvan még, néha azt hiszem, sosem múlik el.. |
|
|
Cirus |
|
Tényleg szuper időnk volt! Tegnap érkezés után még takarítás, nem volt energia főzni. Férjnek volt még maradék, én meg majd eltengődöm egy szendvicsen.. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és mézes-mustáros tarja rizzsel |
|
|
mackó |
|
Szerintem aggódásra semmi ok: ("Pécs" fület nyomd meg)
|
|
Cirus |
|
Köszönöm Anyukám megy, ezt a hétvégét meg már januárban beterveztük, így nem leszünk
remélem, ott is sütni fog a nap, legalábba makacs náthám elmúlhatna már. |
|
mamácska |
|
Jó szórakozást, érezzétek jól magatokat, egyetek-igyatok! Közben gondoljatok ránk, itthon maradottakra, akik valószínűleg több órát fogunk menetelni a tűző napon a Békemenettel. |
|
Cirus |
|
A répát én is jobban szeretem nyersen De ezt kapjuk Villányban, nem válogathatunk
Amúgy meg keményen edzettem a héten, megérdemlem |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig a hétvégén töltött csirke lesz vajon párolt zöldségekkel és rétes... |
|
mackó |
|
Azt a répapürét kihagynám, de megyek... |
|
Békáscity |
|
jajj ne is mond ! elcsábultam egy kis kávés csokira ... |
|
Cirus |
|
Hét végén a következő vacsira vagyunk hivatalosak:
Tárkonyos borjúragu leves, füstöltsajtos grízgaluskával Baconba tekert sertés szűzérmék burgonyakrokettel, répapürével,zöldfűszeres sajtmártással „Csokoládé általi halál”
Hozzá 2012-es borok Hmmmmmm |
|
Békáscity |
|
ohóóó ! pulyka felsőcomb leves - vadas lesz hétvégén |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig a mai ebéd: gulyásleves lesz és tojásos nokedli fejes salátával... |
|
Cirus |
|
Ma húsleves lesz gazdagon, főtt hús tormával. |
|
Békáscity |
|
Tegnap finom majoránnás krumplifőzelék + sült fasírt, lekváros piskóta tekers Ma : zöldségleves májgaluskával (májkonzervből) + rántott hús, rizibizi No de nem csak ebéd vn a világon, hanem reggeli : tejeskávé kiflivel - Apunak tea toast-kenyér + gyógyszerek (minden nap) délelőtt idénygyümölcsök ebéd : változatos, de hétfőn és pénteken tészta, kedd-csütörtök főzelék, szerdán húsétel, szombaton pörkölt-noki v. főzelékkel, vasárnap rántotthús sült krumpli + saláta uzsonna : gyümölcs v. joghurt vacsora : valami könnyű pl. sült v. tükörtojás tojás (1 db /fő !) tea v. tej - tegnap pl. tejfölös zsömle retekkel nagyon szeretek (pláne amíg dolgoztam és hét közben nem volt rá idő) szombat/vasárnap vajas pirítós lágy-tojással Visszaolvasva nagyon nagy háztartást vezetek - pedig zóna-adag-méretűek ... |
|