Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
Köménymagleves száraz kenyér kockákkal - aztán meg majd hozok valamit a shoppingolásból vagy nem (van még a böjtös káposztából, jó lenne ha elfogyna ... nem szeretek ételt kidobni) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldbableves és rakott krumpli |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csurgatott tojásleves és rizseshús. |
|
|
mackó |
|
Mákos tésztát javasolnék. A tojásrántottán meglátszik a kéményseprők munkája... |
|
Cirus |
|
Én ma itthonról dolgozom (kéményseprők jöttek), úgyhogy tojásrántotta lesz, vagy tükörtojás |
|
Békáscity |
|
Möggyütt a nyögdíj... rohangálás mindenfelé, maradékok lesznek ebédre ! majd holnap főzök |
|
mamácska |
|
Ezzel többen vagyunk így! Azért bízom benne,hogy ennyi év alatt még mindig hozzuk a színvonalat! Egy-két receptünket már többen is kipróbálták... |
|
lámpás |
|
Sajnos a főzésen és a sütésen kívül nem tudok mást felmutatni, amiben ügyes háziasszony volnék, a többi munka muszájból "csinálódik". |
|
Cirus |
|
Köszönöm az ötleltet, a fokhagymás stb. szószt ki is próbálom
Ma lencsefőzelék lesz, de holnapra elfogy a maradék, este főzni kell... |
|
Békáscity |
|
Sajnos 2 személyre nemigen tudok én sem főzni, 3 adag tutti lesz, de ha 4 akkor fele megy a hűtőbe - majd jó lesz holnap után ... |
|
mamácska |
|
Ügyes vagy,jól csináltad!Így vezet háztartást egy ügyes háziasszony! Én is lassan épülgetek a betegségből,ezért még a hétvégén készített raguleves maradékát esszük. De azért készül hozzá hortobágyi húsos palacsinta is. |
|
Békáscity |
|
Böjtöskáposzta lett - fele meg is maradt, 2-3 napig eláll a hűtőben ... Mai ebéd: zöldséges krumplileves tejfölös-sajtos spagetti |
|
lámpás |
|
Bocsánat: természetesen mellet és nem mellett. |
|
lámpás |
|
Ma nagyon ügyes voltam, és csak azért írom ide, hátha valakinek adok jó ötletet. Volt 2 csirkemellem, meg fél kg darált húsom. (kettőnkre) Az egyik mellett bepácoltam fokhagymás, bazsalikomos, csípős szószba. Hűtőben. A másikat csíkokra vágtam, bepaníroztam. Hűtőben. A csontból és néhány húskockából, póréhagymából hagymás-currys levest főztem. Tálaláskor tejföllel habarom. Hűtőben. A darált hús begyúrtam rizzsel, gombócként kifőztem. A fele a mélyhűtőben. Paradicsommártással összeforraltam a kifőtt gombócokat. Kicsit több lett a szósz, üvegbe tettem paradicsomlevesnek. Hűtőben. Ma megettük a paradicsomos gombócokat kenyérrel. Pénteken komatálat készítek két frissen szült kismamának (minkét helyen a 4. gyerecske született). Tejfölös krumplileves lesz galuskával és öntött kalács lekvárral.
Remélem, nem tűnik folytatásos regénynek. Jót szórakoztam. |
|
mamácska |
|
Készíts paprikás krumplit, az hamar megvan és még másnap is jó! |
|
Békáscity |
|
Vívódom : krumplis tészta, paprikás krumpli, grízestészta, böjtöskáposzta, tepsiskáposzta krumplival, gombóc vagy mi a fenét főzzek ? Zacskóslevessel |
|
Cirus |
|
Kissé megkésve, de isten éltessen!
Ma maradék borsos hús krumplinudlival, illetve a férjnek, én a szaftot eszem, húst nem. |
|
mamácska |
|
Isten éltesse sokáig az ünnepelteket! Nálunk betegségem okán húsleves és fasírt volt a hétvégén. Nőnapra pedig kapros-túrós palacsinta. |
|
|
lámpás |
|
Köszönjük!!! Ma: Rántott csirkemell, rizzsel+majonézes kukoricával Desszert = maradék: gesztenyetorta, almás pite |
|
|
|
Békáscity |
|
Zöldbabfőzelék rántotthusival, diab. fagyi |
|
|