Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Készíts paprikás krumplit, az hamar megvan és még másnap is jó! |
|
Békáscity |
|
Vívódom : krumplis tészta, paprikás krumpli, grízestészta, böjtöskáposzta, tepsiskáposzta krumplival, gombóc vagy mi a fenét főzzek ? Zacskóslevessel |
|
Cirus |
|
Kissé megkésve, de isten éltessen!
Ma maradék borsos hús krumplinudlival, illetve a férjnek, én a szaftot eszem, húst nem. |
|
mamácska |
|
Isten éltesse sokáig az ünnepelteket! Nálunk betegségem okán húsleves és fasírt volt a hétvégén. Nőnapra pedig kapros-túrós palacsinta. |
|
|
lámpás |
|
Köszönjük!!! Ma: Rántott csirkemell, rizzsel+majonézes kukoricával Desszert = maradék: gesztenyetorta, almás pite |
|
|
|
Békáscity |
|
Zöldbabfőzelék rántotthusival, diab. fagyi |
|
|
|
lámpás |
|
Úrinős változat: születésnap okán éttermi ebéd a családdal. |
|
Békáscity |
|
Fejhúsból húsleves csigatésztával, majd a főtt hús átsütve (fokhagymásan) petrezselymes rizzsel - nőnapi ebéd (gyors és finom) |
|
Cirus |
|
Zűrös nap, marad a piritóskenyér tőkehal krémmel |
|
Békáscity |
|
Grízestészta ! nekem savanyúsággal, Apunak lekvárral - és azt hiszem tojásleves jó sok francia petruskával |
|
Békáscity |
|
Lexikutya sétáltatása közben felfedeztem egy újonnan nyílt pékséget - tőlünk 250 méterre |
|
Cirus |
|
Hmmm. Most olvastam egy receptet, ahol a pizzatésztát csicseriborsólisztből és karfiolból készítették, majd valamikor kipróbálom és referálok |
|
lámpás |
|
Sonkás, kukoricás, füstölt sajtos házi pizza |
|
Cirus |
|
Csirkemellel és avokádóval töltött kukoricalepény bébispenót-paradicsom salátával. |
|
Békáscity |
|
Kelkáp.főzelék, pulykasült + virsli, Aranka puding |
|
mpd |
|
Már nem kell....RK elintézte. |
|
lámpás |
|
Gombóc, szilvaröszttel. Gyors gombóc receptje, hátha valaki nem ismeri: fél liter vizet felforralok pici sóval, majd gyorsan belefőzök egy bögre lisztet. Ha langyosra hűlt, beledolgozok 1 egész tojást, és apró gombócokat formázok belőle. Kifőzöm, és ugyanúgy járok el vele, mint a krumplis gombóccal. (nem tévedés, nincs benne töltelék, azt mellé kell tenni) A szilva pedig a mélyhűtőben pihent, kis cukorral, fahéjjal és vízzel összeforraltam. |
|
|
Békáscity |
|
én valami sárga lónyálat láttam ilyet ... |
|
Rendes Kis |
|
Erre hajadon lányok azt szokják mondani: hogy mik vannak és hogy kell vigyázni ! |
|