Téma: Mit eszünk ma ? |
|
|
Békáscity |
|
Ma van Hamvazószerda - holnap Torkos csütörtök ! Ápr.20-21. Húsvét |
|
|
mpd |
|
A Xixót nem, mer' kifoly a palackbul. A füge szerintem világos: van egy kínai zöldséges a közelben, iszonyú szép (öklömnyi) aszalt fügét árul, persze nem olcsón. A pirított tökmag az pont az ami: pirított tökmag. A calzone az olyasmi mint a pizza vagy a tortilla: tészta, feltéttel, kettébe hajtva és összehegesztve. A Xixo, az szikszói büdösvíz, 0% cukortartalommal. |
|
|
Cirus |
|
Úgy látszik, mindenhol tésztás nap volt: spagetti csilivel és fokhagymával és rákkal. |
|
|
mpd |
|
Calzone, pirított tökmag, füge és Xixo. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gombaleves és brassói aprópecsenye |
|
Békáscity |
|
Tegnapi marhahús leves cérnametélttel, töltött paprika |
|
Cirus |
|
Spenótos-rikottás tészta lesz a mai ebéd. |
|
Békáscity |
|
Egy nagy marha-csont Lexinek - a leve meg nekünk zöldséggel, grízgaluskával ! + rántott gomba, sajt, hagymakarika rizs, tartár |
|
mamácska |
|
Mi a hétvégén kirándulni voltunk. A helybeli kifőzdéből hoztunk kemencében sült csülköt és párolt káposztát. Isteni volt. Mai ebéd: zöldségleves és krumplistészta lesz. |
|
tiszavirág |
|
Ma nálunk harcsapörkölt volt túrós-csuszával. |
|
Békáscity |
|
Erdélyi juhtúrós puliszka - képét tenném ide ha tudnám ... (javaslat fejlesztésre !!!) |
|
Békáscity |
|
Vietnami zacskós marha-leves, mirelitt pulykagordonbleu tört burgonya - kávé intravénásan ... |
|
Békáscity |
|
Hát ma nem is lehetett mást csinálni - mint lustizni - még a kutya se akart sétálni menni ... |
|
lámpás |
|
Azt szoktam mondani, hogy nálam lustább nemigen akad. Azért tevékenykedem sokat, hogy ezt senki se vegye észre. |
|
|
Cirus |
|
Hát itt a munkahelyen ez eléggé nehezen megoldható Nem megyek ma edzeni, a lustaság győzött. |
|
mackó |
|
Fél óra ásás. Garantált áloműző. |
|
mamácska |
|
Biztosan az időjárás okozza! tegnap én is majdnem elaludtam munka közben! Mai ebéd nálunk: paradicsomleves és párizsi szelet krumplipürével |
|
Cirus |
|
Tegnap elfelejtettem főzni. Ilyen sem volt még
Most meg majdnem elalszom, lehet, hogy lemegyek és edzek egyet, hátha felébredek. Viszont lusta vagyok... Na mi legyen? |
|
lámpás |
|
Ma: házi hurka, krumplival, vegyes-vágott savnyával Holnap: tejfölös bableves, tejberizs |
|
Cirus |
|
Nem tudom, a múltkor nagyon jól sikerült. Most meg mintha vizes lett volna a sajt. Ízre nem volt rossz, végül amikor kihűlt, belelapátoltuk a szendvicsbe
A kemény kecskesajtot amúgy nagyon forró serpenyőben kell sütni nagy lángon, amíg az alja szép barna lesz, akkor lehet megfordítani. A lágy sajtokat pedig lassabban, közepes lángon kell grillezni, akkor nem folyik szét. Elviekben persze |
|