Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Remélem,mindenkinél jól sikerült a vasárnapi ebéd! Nálunk is zöldborsóleves volt csirkeaprólékkal és csirkepörkölt nokedlivel,ubisalival.
Ma pedig nálunk is disznótoros lesz. |
|
tiszavirág |
|
Marhahúsleves, mindenki kedvence vékony finommetélttel (ürömi, mert csak az a jó....mondja a feleségem, amikor kiírja, hogy mit hozzak a boltból Disznótoros céklasalátával és ecetes uborkával. Aki nem szereti, annak rántott karaj. Jégsaláta, rukkola, madársaláta, póréhagyma, kápia, kígyóuborka összeszecskázva (ezt én csinálom) +csirkemell dara, oliva olaj + grana padano minden mennyiségben (ezt is én reszelem) -saláta, limonádé nyírfacukorral, kávé. Mindjárt eszünk. |
|
lámpás |
|
Ma: paradicsomleves+túrós csusza Holnap: főtt hús+krumpli+sóska Vasárnap születésnapos ünnepi ebéd: húsleves+sült kacsacombok+hagymás krumpli+rizs+káposzta A desszertet a menyecske szállítja |
|
Békáscity |
|
Rendeltem kaját - csüt. és pénteken elég volt ! teljesen belefáradtam a főzőcskézésbe ! ÚÚÚTÁÁÁLLLOOMMM ! |
|
Cirus |
|
Jó csípős lett Magam is szoktam curryt készíteni, ezt most a barátnőmtől kaptam: sárgát és vöröset. |
|
mamácska |
|
Az biztosan nagyon finom lesz! Nagyon szeretem a currys kajákat. Nálunk pedig: zellerkrémleves és rakott krumpli lesz ebédre. |
|
Cirus |
|
Thai currys csirkemell grillezve blansírozott brokkolival és vajas kukoricával. |
|
lámpás |
|
Tejfölös, kapros zöldségleves, túróval töltött zsemle. |
|
tiszavirág |
|
Békás bírja, ő csak cukros.
(Természetesen nem a betegségén nevetek, mielőtt valaki álszent ezt félremagyarázná) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: rántott sajt rizi-bizivel |
|
Lajos bácsi |
|
Kolbászos papucs??? Az olyan, mint a kirántott szőlőkaró bárányfelhővel? |
|
katáng |
|
A székelykáposzta az egyik kedvenc. Beterveztem. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig húsleves és sült csülök párolt káposztával... |
|
mpd |
|
Kolbászos papucs, banán, sós mogyoró, szentkirályi. |
|
Cirus |
|
Hát ez egyik sem kifejezetten diétás Én már az elsőtől kifeküdtem volna |
|
Békáscity |
|
Tarhonyaleves, babos-kukoricás tejfölös szines kagylótészta (nagyon fincsi volt, mexikóinak mondanám) - vacsira főtt füstölt csülök, kb. 15 dekányi, amitől most émelygek. Hiába no 4 kákabélű pesti jány lettem ... |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig zöldborsóleves és rizses hús volt a mai ebéd. |
|
lámpás |
|
Mai ebéd: székelykáposzta Azonkívül földolgoztam egy halom maradék tojásfehérjét. Csodás habcsókok születtek: mandulások, diósok, csokisak, rózsaszínűek, fehérek. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és disznótoros párolt káposztával |
|
|
Békáscity |
|
Nálunk ma lesz töltöttkáposzta + piskótatekercs (bolti csomag 5 db 390,- Ft untig elég) |
|
Cirus |
|
Ma töltött sütőtök lesz. Most készítem másodjára, eddig a sütőtököt sütve nem ettem meg, de ez így más.
Megosztom, hátha másnak is kedve támad rá.
Kisebb sütőtököt félbevágok és kiszedem a magokat. A tetejét beirdalom. Olívaolajat, 2 gerezd fokhagymát, zsályát és csilipelyhet összekeverek, ezzel bekenem a tök tetejét, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütöm. A töltelékhez felkockázok cukkínit, lilahagymát, piros paprikát, majd ezeket is betolom a sütőbe, vagy összepárolom. A végén teszek bele kockára vágott paradicsomot is és fenyőmagot (e helyett most napraforgómag került bele). A dok hozzá kockára vágott kecskesajtot, megtöltöm a tököt és még 10 percig sütöm.
Tálaláskor megszórom petrezselyemmel és parmezánnal. |
|
mamácska |
|
Mi is dolgoztunk a hétvégén... Nálunk marhahúsleves lesz, és a levesben főtt húsból pedig vadas, zsemlegombóccal(mirelit)
|
|
Cirus |
|
Mi tegnap megvágtuk és bevittük a maradék fát. Épp végeztünk, amikor esni kezdett Végülis funkcionális edzésnek egész kiváló
Ma töltött káposzta lesz az ebéd, tegnap anyuval főztünk egy nagy fazékkal |
|
mackó |
|
Ez a házi sportszelet jó ötlet. A jövő hétvégén ebéd után én is kerti ásást vezénylek... |
|